Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
“Fra ord til liv” Februar
Advertisements

Fra Ord til liv August 2009 “Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.” (Joh. 13,1)
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Fra ord til liv April 2009.
Fra ord til liv Mars 2011.
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
Fra ord til liv Mars 2012.
Fra ord til liv August 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
Fra ord til liv November 2008.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Fra ord til liv desember 2008 " Men la din vilje skje, ikke min " (Lk. 22,42)
Fra ord til liv september 2010.
Guds vrede.
Hvem er Jesus?.
Fra ord til liv tekst av Chiara Lubich januar 2009.
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Fra ord til liv Ottobre
En måte å lese Bibelen på
Fra ord til liv januar 2010 Fra 18. til 25. januar feirer man i mange land i verden uken for bønn om kristen enhet, mens i andre land legges denne feiringen.
Fra ord til liv Juli 2009.
Fra ord til liv April 2013 «Kom ikke med klager mot hverandre.» (Jak 5,9)
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.
Johannes 16, Om sorg og glede
”Vi vil gjerne se Jesus”
Skattejakt-samling på torsdag
Forandring fryder.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Domssøndag Siste søndag i kirkeåret Matteus 25 (2 fortellinger)
Jesus, døperen Johannes og jul
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.
Fra ord til liv mars 2010 Har du noen gang følt behov for hjelp og samtidig hatt følelsen av at ingen kan komme deg til unnsetning?
Fra ord til liv April 2010.
Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.
Fra ord til liv Februar 2010.
Desember 2013 “fra ord til liv” ”Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor!” (1. Tess 3:12)
‘Fra Ord til liv’ ‘Fra Ord til liv’ Desember 2011 Desember 2011.
‘Fra ord til liv’ November 2012 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Fra ord til liv oktober «Følg meg» (Mt 9,9) «Følg meg» (Mt 9,9)
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
Bibeltime på Sørlandssommer 2014
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
“Disippel-høring”.
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Fra ord til liv februar 2011 "Alle som drives av Guds Ånd, de er Guds barn" (Rom 8,14).
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
Fra ord til liv januar 2011 "Hele flokken av troende var ett i hjerte og sinn, og ingen kalte det han eide for sitt eget; de hadde alt felles." (Ap.gj.
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
Johannes 16, Om sorg og glede
Utskrift av presentasjonen:

Fra Ord til liv November 2009

“Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).

Gjør denne setningen ett visst inntrykk på deg? Jeg tror du har god grunn til å bli grepet av den. Det er bra hvis den får deg til å tenke over hvordan du bør handle. Ingen av Jesu ord var tomme ord. Vi må derfor ta disse ordene på alvor, uten å utvanne dem.

Men la oss forsøke å forstå den sanne betydningen av disse ordene gjennom Jesus selv, utifra hans måte å oppføre seg på overfor de rike. Han kunne jo også omgås rike mennesker. Til Sakkeus som bare ga bort halvparten av godene sine, sa han: ”I dag er frelsen kommet til dette huset”.

”Apostlenes gjerninger” vitner dessuten om at eiendomsfellesskapet i urkirken var frivillig. Det var altså ikke et krav å gi avkall på alle eiendelene sine.

Jesus vil altså ikke grunnlegge et fellesskap som bare består av mennesker som gir avkall på alle sine rikdommer for å følge han.

Likevel sier han: ”Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike”.

Hva er det da Jesus fordømmer? Det er naturligvis ikke verdens goder i seg selv, men den måten menneskene knytter seg til rikdommene på. Hvorfor? Det er opplagt: Alt tilhører Gud. Den rike mannen i Bibelen, derimot, oppfører seg som om rikdommen er hans egen..

Faktum er at rikdommen lett tar den plassen Gud skulle hatt i våre hjerter, og blinder oss og gir rom for våre laster.

Apostelen Paulus skrev: ”Men de som vil bli rike, faller i fristelser og snarer og gripes av mange slags tåpelige og skadelige begjær som styrter mennesker ned i undergang og fortapelse. For kjærligheten til penger er roten til alt ondt. Drevet av den er mange ført vill, bort fra troen, og har påført seg selv mange lidelser.” (1 Tim 6, 9-10)

Allerede Platon slo fast: ”Det er umulig at et veldig godt menneske samtidig er et veldig rikt menneske.”

Hva slags holdning bør altså den innta som er rik på gods og gull? Hans hjerte må være helt fritt og åpent overfor Gud, han må føle seg som en forvalter av sin eiendom og være bevisst på at materiell rikdom – liksom Johannes Paul II sier – medfører en sosial forpliktelse.

Ettersom verdens goder ikke er et onde i seg selv, er det ingen grunn til å forakte dem, men man må bruke dem godt.

Man skal ikke holde sine hender borte fra sitt gods, men hjertet må man holde på avstand. Det handler om å kunne bruke rikdommen til andres beste. Den som er rik, er det for de andres skyld.

”Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike.”

Kanskje vil du si: Jeg er egentlig ikke rik, derfor gjelder ikke disse ordene for meg. Pass på! Rett etter at Jesus hadde kommet med disse sterke uttalelsene, stilte de nedslåtte disiplene dette spørsmålet: ”Hvem kan da bli frelst?” Spørsmålet viser tydelig at JESU ord var rettet mot alle.

En som har forlatt alt for å følge Kristus, kan ikke ha hjertet knyttet til tusen ting. Også en fattig som banner fordi man rører tiggerposen hans, kan i Guds øyne være rik.

“Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’OminaAnna LolloPlacido D’Omina (Sicilia - Italia) ”Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike.”