Folk forandrer verden – Men ikke alene!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Advertisements

Politikk handler om å fordele goder og byrder i et samfunn.
Skjønnlitterær fortelling
Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Hvordan kvinneorganisasjoner forandret Norge
Kirkens Nødhjelp Ungdomsbevegelse
historikk •Verdens fredsfond var navnet da vi etablerte aksjon Sammen for Fred i 1986 og få år senere var Grunnloven / Konstitusjonen for verdens demokrati,
Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste.
KRIGEN MOT GAZA Norsk Folkehjelps arbeid.
BEREDSKAPSØVELSE Gjennomføring, erfaringer og konklusjoner fra beredskapsøvelsen i Drammen kommune, Vann og avløp. Ane Prøsch-Oddevald GVD temadag.
1.mai-aksjonen er Norsk Folkehjelp, Arbeiderpartiet og hele fagbevegelsens årlige innsamlingsaksjon Tema for 2011 er: PALESTINSKE FLYKTNINGER I MIDT- ØSTEN.
Likestilling mellom kjønnene
Styrket fellesskap Første samling 8. september 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Avslutter.
Karitativt fokus 2013 Snit Ghebriel.
Det gode Det rette Det rettferdige
- handlinger og holdninger
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Fasteaksjonen Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot.
Forutsetninger og motivasjon
Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.
Vår andre mulighet til å forandre historien Jodmangelrelaterte sykdommer (IDD) •I 1994, Kiwanis startet et partnerskap med UNICEF og samlet inn nesten.
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
Presentasjon av NTL NAV
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Tjenestedirektivet og velferdsstaten
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
PETS ROTARY INTERNATIONAL, DISTRIKT 2305 Ja, jeg aksepterer oppdraget som DG for !
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
1 Kirkens Nødhjelps fasteaksjon Årlig aksjon i fastetiden. Hele menighetens aksjon. Samlet inn 31.5 millioner i bøssebærere Over.
Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole…
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Hvordan sikre hensynet til framtidige generasjoner i dagens politikk? Mari Gjengedal, leder for Spire. Seminar om miljøparagraf 110b 15. mai 2014.
POLITIKK.
1.mai-aksjonen Folk forandrer verden! Bli med! Overordnet tema: Folk forandrer verden. Bli med! Dette viser målsetningen for arbeidet til Norsk.
1.mai-aksjonen er Norsk Folkehjelp og hele arbeiderbevegelsens årlige innsamlingsaksjon Tema for 2012 er: Demokratisk kontroll og forvaltning av naturressurser.
TRO – FELLESSKAP – HANDLING Tro – Fellesskap – handling er NUKs formålsparagraf. Karitativt Utvalg (KUT) har ansvar for NUKs sosiale engasjement. Norges.
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Norsk Folkehjelp - Fellesforbundet
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
5000 medlemmer 80 lokallag Best kjente miljøorganisasjonen i Norge Alle aktive er under 26 år.
DITT LIV Skru opp volumet og klikk for å komme i gang.
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
1.mai-aksjonen 2009 Gjenoppbygging av krigsrammede land Vi setter fokus på Gaza og Libanon.
Politisk påvirkning.
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Demokrati og diktatur (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag) lokus.no/open/samfunnsfag.
Stemmer fra Gaza - Gi oss arbeid og kontakt med verden! En av Norsk Folkehjelps partnere på Gaza-stripen er General Union of Cultural Centres. GUCC gir.
Demokrati Kommunevalg Periode i samfunnskunnskap fram til kommunevalg 14 september Kapittel 5 og 6.
Diktatur I diktaturer er det viljen til én person eller en liten gruppe som bestemmer politikken. Et slikt fåmannsstyre kaller vi ofte for oligarki. Når.
Kap 6: Demokrati - Styreform og levesett
Demokrati og diktatur (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag)
Hvorfor satse på IA? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
Hvordan bruke presentasjonene
Demokrati og diktatur (Presentasjonen er laget med utgangspunkt i samfunnsfagboka Fokus samfunnsfag – lokus.no/open/samfunnsfag)
o Solidaritet i praksis Fagforbundet Troms – Rasismefri sone og MOD
Tema for 2014 er: Folk forandrer verden!
Obs. Denne presentasjonen er ikke ment å vises til barna
Erfaringsutveksling og praktisk info
Velkommen!.
TV-AKSJONEN 2020 TIL END POLIO NOW?
Rapport fra Ungdom mot Eu
Om Verdensdagen for psykisk helse
Utskrift av presentasjonen:

Folk forandrer verden – Men ikke alene! 1.mai-aksjonen er hele arbeiderbevegelsens og Norsk Folkehjelps årlige innsamlingsaksjon Tema for 2013 er: Folk forandrer verden – Men ikke alene! Hvem forandrer verden – jo det gjør folk. Det er folk som oss som har forandret og formet Norge. På samme måte er det vanlige folk som forandrer verden, enten det er i Groruddalen, i Finnmark, i Colombia eller Palestina. Som medlem av Norsk Folkehjelp er jeg glad for å kunne fortelle dere om årets 1.mai-aksjon til støtte for demokrati og organisasjonsrett. Norsk Folkehjelp er fagbevegelsen humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en del av den samme bevegelsen. Jeg er stolt av å tilhøre en bevegelse/familie som er tuftet på solidaritet og samhold. 2012 Presentasjon for arbeiderbevegelsen

Må ta opp kampen! Norsk Folkehjelp hjelper folk til å organisere seg slik at de kan kjempe for egne rettigheter Norsk Folkehjelp støtter ytrings- og organisasjonsfrihet, og retten til å delta i politisk arbeid Norsk Folkehjelp samarbeider med mennesker som organiserer seg for at de sammen skal stå sterkere og ha større mulighet til å få gjennomslag for sine krav Norsk Folkehjelps formål er ikke å forandre verden for andre. Folk må selv ta opp kampen – der de lever sine liv. MEN vi skal stå sammen med dem som jobber for en mer rettferdig verden. De skal få den støtte vi kan gi dem, og enda viktigere: De skal vite at de ikke er alene. 2012 Presentasjon for arbeiderbevegelsen

Land skal bygges med lov og rettferdighet Retten til ytrings- og organisasjonsfrihet, og til å delta i politisk arbeid er grunnleggende i et demokrati I mange land er disse rettighetene under hardt press Folk forandrer verden. Sammen. Gjennom å organisere seg. Alene er vi svake. Sammen er vi sterkere. Og det er derfor retten til å organisere seg, til å slippe å stå alene, er så viktig Hvert år har vi en 1.mai-aksjon sammen med LO og arbeiderbevegelsen. Slagordet for 1. mai-aksjonen er «Folk forandrer verden». Og i år setter vi fokuset på demokrati og organisasjonsrett 2012 Presentasjon for arbeiderbevegelsen

Solidaritet kan ikke først og fremst være noe man snakker om Solidaritet kan ikke først og fremst være noe man snakker om. Det må være noe man gjør. Det er i hverdagen, ikke på fest, man viser solidaritet. Vårt slagord er «solidarity in action» - «solidaritet i praksis». For det er gjennom praktisk handling solidaritet forandrer verden 2012 Presentasjon for arbeiderbevegelsen

Skitt fiske på Gaza – Hvis du går tett opptil grensen på tre mil, risikerer du livet, friheten og båten, forteller kaptein Zakariya Faded Baker da Norsk Folkehjelp var nylig med på fisketur Siden 2005 har Israels lagt fiskerigrense og for å drive denne typen fiske må man være over sju nautiske mil fra land Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon Union of Agricultural Work Committees jobber med å organisere fiskerne Siden 2009 har Norsk Folkehjelp også jobbet med å bidra til at fiskerne organiserer seg og støttet dem i kampen for deres rettigheter 2012 Presentasjon for arbeiderbevegelsen

Vi støtter demokratiaktivistene i Myanmar For å skape et demokrati og en mer rettferdig fordeling og utvikling, trenger folk organisering. Kampen for et mer rettferdig Myanmar slutter ikke med retten til å stemme. Kampen fortsetter! I Myanmar har Norsk Folkehjelp jobbet med lokale organisasjoner i snart 10 år Vi har gitt dem støtte i kampen mot diktaturet. Nå skal vi være der med dem i kampen for demokratiet 2012 Presentasjon for arbeiderbevegelsen

Stort engasjement i hele fag- og arbeiderbevegelsen Sammen støtter vi folks kamp for demokrati og organisasjonsrett Vi viser solidaritet – folk står ikke alene STØTT ÅRETS 1.MAI-AKSJON FOR DEMOKRATI OG EN MER RETTFERDIG FORDELING AV MAKT OG RESSURSER! I Sør-Afrika ga Norsk Folkehjelp støtte til apartheidmotstanderne og drev flyktningeleirer for ANC og andre grupper i eksil Apartheidmotstanderne sier motstandsbevegelsen som felt apartheidregimet ville tatt lengre tid uten Norsk Folkehjelp og det internasjonale samfunn 2012 Presentasjon for arbeiderbevegelsen

MATERIELL OG INFORMASJON: Gå inn på: http://folkehjelp.no/Stoett-oss/1.-Mai Kontakt hovedkontoret ved Are Stranden: arest@npaid.org eller på 911 33 226 Støtt Norsk Folkehjelps arbeid på Giverkonto: 9001 08 76000 eller send SMS «1.mai» til 2160 (Meldingen koster 50kr) 2012 Presentasjon for arbeiderbevegelsen