Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste måten å gi informasjon.

2 Typer innhold  Skrive for informasjon – fortelle om et emne  Skrive for handling – få leseren til å gjøre noe  Skrive nyheter – fortelle om en hendelse  Skrive blogg – fortelle om hva du driver med og tenker (personlig form, både sjanger og format)  Pekersamlinger De to første er viktigst for et rødt nettsted. Vi vil fortelle om lokallaget vårt, lokalprogrammet vårt; vil ha folk til å stemme på oss, demonstrere og aksjonere.

3 Nyhetssyken De fleste besøkende har helt andre hensikter med å være på nettet enn å lese nyheter. De er ute etter spesifikk informasjon som dekker et konkret behov, for eksempel hva det koster å være medlem i Rødt. Nyheter koster mye arbeid å lage, men har kort holdbarhetsdato. Etter en uke er de fleste nyheter helt uinteressante. Etter to er så godt som alle uten interesse.

4 Vit hva du gjør!  Målsetting: Hva er målet med nettstedet?  Konsept: Hvordan skal du oppnå målet?  Målgruppe: Hvem snakker du til?  Budskap: Hva vil du fortelle?

5 Hvordan leser folk på nett? Det gjør de ikke! Isteden skummer folk nettsider – og leser bare hvis de finner noe interessant. Undersøkelser viser at 79 prosent skummer nettsider, bare 16 prosent leser ord for ord.

6 Derfor bør du bruke  Uthevete nøkkelord  Meningsfylte titler og undertitler  Punktlister  En ide for hvert avsnitt  Den omvendte pyramiden, hvor man starter med konklusjonen  Halvparten så mange ord som i vanlig tekst, eller færre

7 Husk hvem du skriver til Hva er det grunnleggende folk ser etter når de besøker nettsidene dine? Og hvem vil du ha kontakt med? Kontaktinformasjon, program, valgliste... Aktivister, fagorganiserte, ungdom, velgere...

8 Oppdatering, oppdatering, oppdatering!


Laste ned ppt "Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google