Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

o Solidaritet i praksis Fagforbundet Troms – Rasismefri sone og MOD

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "o Solidaritet i praksis Fagforbundet Troms – Rasismefri sone og MOD"— Utskrift av presentasjonen:

1 o Solidaritet i praksis Fagforbundet Troms – Rasismefri sone og MOD
Rita van Dijk – 22.mars 2012

2 Medlemsorganisasjon Stiftet av LO i 1939 En medlemsstyrt organisasjon
Fødselen skulle finne sted i februar 1940, et ektefødt barn av arbeiderbevegelsen (Arbeidersaniteten, Spania-komiteen) Finlandskrigen framsynte stiftelsen til 7. desember 1939 En medlemsstyrt organisasjon individuelle medlemmer 100 lag Ca kollektivt tilsluttede medlemmer gjennom LO Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon.

3 4 aktivitetsområder I tillegg til minerydding, jobber Norsk Folkehjelp med 3 andre aktivitetsområder: Redningstjenesten Asyl og integrering Utviklingssamarbeid Redningstjenesten: De frivillige mannskapene i Norsk Folkehjelp Sanitet samarbeider med politiet, ambulansetjeneste, redningshelikoptre og båter. Når vær, terreng og føre stanser de profesjonelle er de frivillige egnet til å fortsette for å redde mennesker i nød. Norsk Folkehjelp er en stor og viktig aktør i den norske redningstjenesten. Med omkring 60 sanitetsgrupper og rundt 2000 operative mannskaper utgjør vi en betydelig ressurs. Årlig deltar mannskaper fra Norsk Folkehjelp i over 100 redningsoppdrag over det hele land. Asyl og integrering: Norsk Folkehjelp driver i dag elleve asylmottak. For Norsk Folkehjelp er det å ta imot mennesker på flukt på en verdig måte en viktig del av deres humanitære arbeid i Norge. Norsk Folkehjelp jobber dessuten med å tilby hjelpeverger for mindreårige asylsøkere. Norsk Folkehjelp har også en rekke prosjekter som skal gjøre Norge til et mer tolerant og mindre fordomsfullt samfunn. Utviklingssamarbeid: Norsk Folkehjelp jobber i partnerskap med lokale organisasjoner. Målet er å kjempe for en mer rettferdig fordeling av makt og ressurser. Organisering er viktig for å mobilisere folk til deltakelse, spre informasjon, påvirke offentlig opinion og politiske beslutninger.

4

5 Asyl og inkludering Holdningsutfordrende tiltak Kjærringhjelp
Rasismefri sone Mangfold og Dialog kurs Menneskebiblioteket Facebook/fordommer fordummer Dialogkort Kjærringhjelp Driftsoperatør 10 mottak

6 Varm stol Enig: Bli sittende! Uenig: Reis deg opp!

7 Samarbeidsavtale mellom Fagforbundet og Norsk Folkehjelp
Oppstart november 2007 Felles verdigrunnlag (likeverd, solidaritet og samhold) Utfordrer medl. og arbeidsgivere til holdningsendringer overfor etniske minoriteter Ta i bruk metoder som: MOD, Kvinner Kan, Menneskebibliotek og Rasismefri Sone.

8

9 Eksistert siden 1998. Utestedsdiskriminering
Overbyggende konsept som ble relansert med nytt materiell og kontrakt høsten 2010. En arbeidsplass markeres med skilt der man gjør det tydelig at her er alle velkommen uansett hudfarge, religiøs eller kulturell bakgrunn.

10 En dag hører du at Per og Said snakke nedsettende om Selma utenfor hennes kontor. Selma er hos dere på praksisplass fra NAV. Det som er sagt gjelder ikke jobben hun utfører, men hennes etniske og religiøse bakgrunn. Per og Said generaliserte ut fra tidligere erfaringer med personer fra samme religion. Hva gjør du?

11 Mangfold og Dialog - kurs
Målsetning: å påvirke fordommer og diskriminering i det norske samfunn å øke bevisstheten om egne reaksjoner og holdninger å spore deltagerne til handling på sine arbeidsplasser, lokalmiljø osv Varighet 3 timer – 2 dager

12 En rasismefri sones forpliktelser
Ta alle henvendelser om rasisme og diskriminering på alvor Aktivt forsøke å forhindre diskriminering Betale årskontingent Innkalle kvalifiserte søkere med minoritetsbakgrunn på intervju

13

14

15 1.mai-aksjonen er Norsk Folkehjelp og hele arbeiderbevegelsens årlige innsamlingsaksjon Tema for 2012 er: Demokratisk kontroll og forvaltning av naturressurser Hvem forandrer verden – jo det gjør folk. Det er folk som oss som har forandret og formet Norge. På samme måte er det vanlige folk som forandrer verden, enten det er i Groruddalen, i Finnmark i Equador eller Sudan. Som medlem av Norsk Folkehjelp er jeg glad for å kunne fortelle dere om årets 1.mai-aksjon til støtte for demokratisk kontroll og forvaltning av naturressurser. Norsk Folkehjelp er fagbevegelsen humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en del av den samme bevegelsen. Jeg er stolt av å tilhøre en bevegelse/familie som er tuftet på solidaritet og samhold.

16 Tvil aldri på at en liten gruppe ettertenksomme, engasjerte borgere kan forandre verden. Når alt kommer til alt er de de eneste som har gjort det. Margaret Mead

17 Rasismefri sone Birgit Misfjord 99 32 09 55 bim@npaid.org
NF Regionskontor Nord Nina Borch Johansen Der alle tenker likt, tenker ingen særlig meget

18


Laste ned ppt "o Solidaritet i praksis Fagforbundet Troms – Rasismefri sone og MOD"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google