Om sikkerhet og brann.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Statens pensjonskasse gir deg trygghet i alle livets faser
Advertisements

Om sikkerhet og brann.
Advokatforsikring som ny fordel for medlemmer av Industri Energi
Trygghetskampanje – brann og el sikkerhet
Forbundenes Medlemskort
Forsikringspakke 2014 EL & IT Forbundets forsikringspakke pr
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
Fordelene ved å være mange er mange
Rutiner og veiledning vedrørende bosetting av flyktninger
LOfavør-forsikringene
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Krav til sikkerhet ved brann i kap
Brannvern for hjemmeboende eldre og funksjonshemmede
Brannforebyggende tiltak
24. juni Trygghet for deg og din familie også i privatlivet.
Advokatforsikring Fra er også Advokatforsikring inkludert i medlemskapet i SAFE! Du får nå ennå mer igjen for medlemskapet! SAFE har fremforhandlet.
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
Husleie nivå  Husleien opp med ca 100% på 10 år.  Inntektene har hatt en lavere utvikling.  Det begynner å bli ”normalt” med over 40% bo.
Advokatforsikring som ny fordel for medlemmer av Industri Energi Først ute igjen!
26. juni LOfavør Kollektiv hjemforsikring Innboforsikring inkludert i medlemskapet.
Hva kan KLP Banken tilby dere?
Fordelene ved å være mange er mange
Smn.no/lo Divisjon Privatmarked SMN 8.april 2011.
Fiksjon eller virkelighet? Boligplanlegging Alle med på laget.
2010 LOfavør - Merverdi i medlemskapet ditt 1 3. april 2017.
“Think it over...” Klikk på musen og se sidene. I dag har vi høyere bygninger og bredere veier, men kortere lunte og skylapper.
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Hvorfor bli medlem.
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
MINE KJÆRE BARN SPARE STRØM = MER LOMMEPENGER. DERFOR….
La noen du stoler på forsikre deg. Hva? Hvorfor? For hvem?
Prosjekt ”Glad og trygg på vei til Staupshaugen”
Dine penger= din fremtid
Agenda Ikke få panikk! Hvorfor medlemsforsikringer?
TEK kap. 11 Sikkerhet ved brann
Taushetsplikt for frivillige
Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo andre kvartal 2006.
Forsikringsavtale for Leiv Eiriksson Nyskaping AS Avtalen gjelder for etablerte og nystartede bedrifter i tilknytning til Leiv Eiriksson Nyskaping AS/Innovasjonssenter.
1: Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo fjerde kvartal 2006.
1: Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo tredje kvartal 2006.
Avslutningsseminar pilotprosjekt 2014 Prosjektets erfaringer sett fra finansnæringen = Forsikring Kari Mørk (aktuar) fra Finans Norge.
Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 TNS Gallup Oslo, 2012 Det norske skadeforsikrings- markedet og dets bevegelser.
Norsk Finansbarometer 2011 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet og dets bevegelser Grafikkrapport - total.
Om Norsk Finansbarometer 2014
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
KBL-konferansen 7. mai 2014 Lars Aasen, Leieboerforeningen.
VI INVITERER deg/ditt firma til Søve som UTSTILLER PÅ MINIDYRSKU’N Sted: SØVE VIDEREGÅENDE SKOLE ULEFOSS Lørdag 1. juni 2013 Søve kan feire 120 år som.
La noen du stoler på forsikre deg. Hva? Hvorfor? For hvem?
Xcomfort gir deg komfortable løsninger:
Dekkråd fra Michelin For din sikkerhet!!.
Generell brannforebygging Erik Markhus og Ragnhild Ø. Mortensen
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Fordelene ved å være mange er mange
Oljeskader og forsikring
Skoleinformasjon.
Om forsikringen Den eneste innboforsikringen i Norge uten øvre forsikringssum Kun kr ,- i egenandel Dersom flere i husstanden har forsikringen, betaler.
EL & IT Forbundets forsikringspakke pr
LOfavør Topp Reiseforsikring
Ny Gruppeforsikring Forsikringsordning for alle medlemmer av Fagforbundet fra
LOfavør Kollektiv hjemforsikring LOfavør Kollektiv hjemforsikring LO-forbundenes egen forsikring –Medlemsfordel –Sosial dimensjon –Vilkår og.
BRANNSIKKER BOlig brannvernforeningen.no.
EL & IT Forbundets forsikringspakke pr
Brannforebyggende tiltak:
BRANNSIKKER Bustad brannvernforeningen.no.
LOfavør – landets beste fordelsprogram
Forsikringer 2018.
Brann kan forhindres ved forebygging, kunnskap og sunn fornuft.
Fordelsprogrammet for deg som er medlem i et LO-forbund
Årsmøte Industri Energi Odfjell 06. februar
Utskrift av presentasjonen:

Om sikkerhet og brann

Agenda Litt om LOfavør LOfavør Kollektiv hjem Hva gjør du for å unngå brann Hva gjør du hvis det brenner Medlemstilbud

LOfavør LOfavør er fordelskonseptet for alle som er organisert i et LO-forbund. Akkurat som LO står for trygghet på jobben, står LOfavør for trygghet og sikkerhet utenfor arbeidsplassen.

Du har allerede Norges beste kollektive innboforsikring Gjelder ikke for elevmedlemmer og personer som har reservert seg mot LOfavør kollektiv hjemforsikring da de meldte seg inn i forbundet. LOfavør Kollektiv hjem • Er trolig den beste innboforsikringen i Norge og den eneste uten øvre forsikringssum. • Forbundene eier LOfavør Kollektiv hjem og bestemmer pris og vilkår. • Prisen er markedets beste når vi sammenligner med tilsvarende ordninger. Har du innboforsikring i et annet selskap, kan du si den opp. Rett og slett! Gjelder heller ikke forbundene: Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund.

Du har allerede Norges beste kollektive innboforsikring LOfavør Kollektiv hjem dekker bl.a; • Skade på innbo og løsøre i hjemmet i forbindelse med brann, vann og tyveri. • Ansvar og rettshjelp som privatperson. • Typiske uhell, som skade på gjenstander som blir revet ned, velter eller lignende. • Forsikring av flyttegodset ditt mot transportskade innen Norden. • Tyveri av sykkel hvor som helst (inntil 15 000 kr). • Tyveri av løsøre fra bil, båt, og påmontert låsbar bagasjeboks med inntil 10 000 kr. • Utgifter til ombygging av bolig hvis noen i husstanden blir rullestolbruker pga ulykke eller får barn som er født med slikt handicap. Egenandelen er kun 3000 kroner. Egenandel: Er det to eller flere personer i husstanden som har LOfavør Kollektiv hjemforsikring, bortfaller egenandelen.

Enkle tiltak redder liv • Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder boligbranner. • Det brenner mest på vinteren. • Nesten 500 000 mennesker i Norge bor i bolig uten fungerende røykvarsler. Hvorfor brenner det mest om vinteren? Fordi vi tenner stearinlys, lager mer mat, fyrer mer og bruker mer elektriske apparater.

Unngå brann • Kontrollér røykvarslerne jevnlig, og bytt batterier. • Forlat aldri rom med stearinlys tent. • Sørg for at brannslukkingsutstyret er lett tilgjengelig og i god stand. • Vær sikker på at elektrisk utstyr, ildsteder og piper er i forskriftsmessig stand. • Slå av kokeplater. Trekk ut kontakten av kaffetrakter/strykejern når disse ikke er i bruk. • Unngå bruk av for mange skjøteledninger/kontakter. Av alle skader på bolig, står brann for 45%. Hovedårsaken til brann er feil ved det elektriske anlegget eller feil bruk av elektriske apparater. Den gode nyheten er at det er mye du kan gjøre for å unngå brann, eller for å gjøre skadeomfanget så lite som mulig.

Røykvarsler redder liv 500.000 mennesker i Norge bor i bolig uten fungerende røykvarsler! I tillegg mangler 30.000 norske hytter røykvarsler! En godkjent røykvarsler er ditt fremste våpen for å overleve en brann. 90 % av alle branntilfeller starter med røykutvikling før det oppstår en temperaturstigning eller åpen flamme. Derfor er røyk normalt det som tidligst gir en indikasjon på en brann.

Råd og tips: • Sjekk røykvarslerne der du bor – også på hytta. • Snu brannslukkingsapparatet minst en gang i året – pil på grønt – du skal høre lyd av pulver som beveger seg. • Flytt søppelkassen vekk fra huset, slik at brann i søppelkasse ikke sprer seg til boligen.

Sikre boligen • Er røykvarslerne over ti år gamle bør de kastes og erstattes med nye. • Installer røykvarslere, helst seriekoblede, i alle soverom, stue, kjøkken og vaskerom. • Egne røykvarslere i alle barnerom. • Godkjent brannslukkingsapparat i hver av boligens etasjer. • Brannteppe er viktig å ha i huset, bilen, båten og campingvognen. • Med soverom i andre etasje anbefales fastmontert brannstige. Dagens barnerom har ofte elektrisk utstyr som tv og pc, som kan være mulige brannkilder. Brannteppe kan brukes ved alle mindre branntilløp, ikke minst til å slukke komfyrbranner eller redde personer med fyr i klærne. Alternativ til brannstige er repstige som henges over vinduskarmen.

Hvordan opptre i en brann • 1. REDDE • 2. VARSLE • 3. SLUKKE Hvor mange av dere har hatt brannøvelse hjemme? 1. REDDE Sørg for at hele familien kommer i trygghet på det avtalte møtestedet utenfor. 2. VARSLE Brannvesenet og naboer. 3. SLUKKE Bruk husbrannslange og/eller brannslukkingsapparat. Unngå å utsette dere for fare, røyken er giftig. Ofte er det best å vente på brannvesenet.

Medlemstilbud – Røykvarslere • Som medlem i et forbund ønsker vi at du skal føle deg trygg. • Derfor har vi subsidiert to sikkerhets- pakker av god kvalitet til hjemmet ditt. Bestilles på: www.lofavor.no/brann Pakke I - 2 x Trådløse Seriekoblede røykvarslere 983,- inkl. porto kr. 84,- Brannvesenet anbefaler at man monterer en trådløs seriekoblet røykvarsler i hvert soverom og oppholdsrom for å sikre tidlig og tydelig varsling av brann. Seriekoblede røykvarslere ”snakker” sammen. Begynner det å brenne i ett rom, varsles hele boligen. Røykstikkene er for å teste at røykvarslerne varsler som de skal. Bestilles på: www.lofavor.no/brann Pakke II - Frittstående røykvarslere + brannhemmende impregnering 333,- inkl. porto kr. 84,- Dette er minimum av hva du bør ha. Den brannhemmende sprayen kan brukes på alt fra juledekorasjoner til barnetøy, og setter ikke flekker. Røykstikkene er for å teste at røykvarslerne varsler som de skal. Bestilles på: www.lofavor.no/brann.