Web-publisering som alternativ presentasjonsform i sykepleieutdanningen NVU konferanse 13.Mars 2006 Gjertrud Husøy Høgskolen Stord/Haugesund.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
STUDIEFORBEREDENDE UKE SOM MANGFOLDSPROSJEKT Begrunnelser, innhold og erfaringer Anne M. Skumsnes, PULS
Advertisements

I.
NOFA 2011 Tonje Hilde Giæver Bård Ketil Engen Leikny Øgrim
Teknologi i klasserommet
Høgskolen i Oslo Hvordan matcher studenters trening i kunnskapsbasert praksis med yrkeslivets krav? ved Anett Kristin Kolstad, 1. bibliotekarstipendiat.
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Elevmedbestemmelse erfaringer fra møte med elever Seminar for elevenes tillitsvalgte – 9. januar.
Forbedringskunnskap kan læres gjennom personlig forbedringsarbeid
Unge & Rus Erfaringer og knyttet til planlegging og gjennomføring av tiltaket Unge og Rus Torsdag 4. juni 2009 Andreas Kjærnet Oddvar H. Heen, Årvoll skole.
Bård Ketil Engen & Leikny Øgrim
Plan for praksis Studieåret FU – 2 Gro Lise Syversen – HIØ, Praksisseminar FU og
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
NASJONAL KONFERANSE NAFO
Presentasjon av Trafikkprosjekt for ungdom TS Fokus Lillehammer 2005.
Hvorfor vurdere av avstandsoverbyggende medier.
Forskerskoler – nøkkelen til en bedre PhD-utdanning?
Nokre prinsipp •Modulbasert og studiepoenggivande som hovudprinsipp •Fleksibilitet •Praksisnært Studiepoeng ved obligatorisk frammøte og gjennomføring.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Ordentlig Julekort.
Språk og læring Digital kompetanse. 1.Mot elevers grunnleggende ferdigheter - hvordan studentene skal forholde seg til det 2.Studentenes perspektiv, deres.
Den autentiske læringsdialogen
Pedagogisk utviklingsarbeid
Seminar fagartikkel Pedagogikk uke 1 AU1.
Praksis i ny grunnskolelærerutdanning
Slik har vi gjort det…Anne Anne Fængsrud, Høgskolen i Vestfold Prosjektet startet mai 2000  1 klasse førskolen og 1 klasse allmenn.
Berit Bratholm : BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
Høgskolen i Oslo Litt om vurdering. Vurdering l Vurdering for utvelgelse og eventuell sertifisering, enten i videre utdanning eller for å søke jobb. Dette.
Avdeling for sosionomutdanning
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Gjennomføring av prosjektet Unge & Rus ved Skjervøy ungdomsskole
En multimedia presentasjon
Av ”De riv ruskende studentpilotene” IKT førskole (F2B) Tommy Liverød, 2001.
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
Erfaringer fra HiL ulike samarbeidsprosjekter innen vurdering 3 hovedmodeller Etterutdanning Veiledning av team Undervisningsrekke.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
100 lure ord å lære.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
PRINSIPPER FOR FORELDREVEILEDNING
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
Workshop Wiki/ Blogg Wiki. Hva er en wiki? wiki betyr fort, rask, hurtig, hastig (Hawaii) et personlig publiseringsverktøy gratis, åpent for.
PEDAGOGISK DAG Kjetil Bjorvatn 26/ Plan for dagen 1.Oppsummering av uken v/meg 2.Veien videre v/instituttene 3.Lunsj når vi er klare Torben Jensen.
Og.
FAGERLIA VIDEREGÅENDE SKOLE: PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID
Tre ”klasserom” Tor Sofie Haldis Ut.pkt Kunnskaper Metoder/læring
Åpne læringsmiljøer- kunnskapskonstruksjon mellom verktøy, elever og lærere. Resultater fra LAVA Læring Ingvill Rasmussen, InterMedia, UiO.
Slåtthaug ungdomsskole
Fagdag psykisk helsetjeneste, 12.mai 2009 Tina Skarheim, Velkommen Bakgrunn Litt om KS Dagen i dag.
Prosjekt - studenttett post av Kirsten Halse. Hensikten med presentasjonen... å informere om hvordan prosjektet er utviklet og spesielt å gi en forståelse.
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
Av Kari, May Linn, Silje og Hanne
FoU i Praksis 2004 Trondheim Berit Bratholm og Kristin R. Tholin.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Forelesningsfri undervisning – økt læringsutbytte? Førsteamanuensis Kjersti Mordal Moen Høgskolelektor Vidar Hammer Brattli.
Av Helle Johannessen A1A. Mine mappeoppgaver: 1. Den gode lærer  Hva forventer jeg av meg selv som lærer? 2. Individuell oppgave om veiledning og didaktikk.
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
«Bare bok gjør ingen klok»
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
Elevintervju B – Samarbeid
Elevintervju B – Samarbeid
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Kvikkbilde 2 Distributiv egenskap A – Forarbeid
Telle i kor Telle med 4 fra 4 A – Forarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Web-publisering som alternativ presentasjonsform i sykepleieutdanningen NVU konferanse 13.Mars 2006 Gjertrud Husøy Høgskolen Stord/Haugesund

IKT som hjelpemiddel Mappevurdering i form av ”collection, selection and reflektion” (Hamp-Lyons & Condon 2000) Studiekrav Hjelp ble gitt av studenttjenesten (biblioteket) ”just in time” i forhold til forberedelse (bruk av mind-map), gjennomføring og hjelp til å legge ut siden på nett

Et sosiokulturelt læringssyn "Læring skjer dermed ikkje ved kunnskapsoverføring, slik behavioristane meinte, heller ikkje ved ein individuell konstruksjonsprosess, men først og fremst ved å delta i den sosiale praksisen i ei gruppe som kan kallast eit kunnskapsfellesskap" (Dysthe, 1996 s 16)

Alternative tema for oppgaven hygiene ernæring aktivitet og hvile ulykker misbruk av rusmidler skolemiljø arbeidsmiljø røyking seksualitet svangerskap føde/barsel omsorgssvikt

Pilotprosjektet

Aksjonsforskning

Metode for analyse (i et fenomenologisk perspektiv) Av 20 grupper på 4-5 studenter i hver gruppe var det 4 grupper som valgte webpublisering som alternativ presentasjonsform I tillegg ble det innlevert et individuelt refleksjonsnotat fra hver student Referansegruppemøte Muntlig presentasjon av oppgaven/websiden for klassen

IKT og fokusproblem ”I tillegg til den skriftlige delen, har vi vært med på et pilot - prosjekt, der vi skulle lage hjemmeside. Dette har gjort prosjektet utrolig spennende. Ikke berre har vi sett oss grundig inn i et viktig tema, men vi har og lært noe nytt og spennende. Til slutt ser vi det at det må være en veldig bra måte å undervise på ettersom så mange bruker data i hverdagen” (studentuttalelse)

IKT og samarbeid ”Framlegg var supert, masse informasjon. Sånn type gruppearbeid var bra. Lærte vel så mye av de andre. Hva de andre gruppene la fram. Var kaotisk til å begynne med, spesielt metodeundervisningen, å forstå det som ble sagt, men da vi fikk veiledning så vi lyset” (studentuttalelse)

Utfordringer og begrensninger Et annet moment er det faktum at når en legger ut oppgaver på nett blir oppgaven eller web-siden veldig ”tydelig”. Dette kan virke skremmende, men det gir jo en reaksjon også i kollegiet. Denne reaksjonen erfarte jeg satte i gang en didaktisk refleksjon som på mange måter har virket stimulerende i miljøet. Ved å vise muligheter IKT kan ha, har andre lærere sett muligheter og er villig til å være med på å videreutvikle den måten en legge opp undervisningen og studiekravene på, for å stimulere læring hos studentene