Kriminalitet – mål for opplæringen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Rettens sammensetning
Advertisements

Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Spørsmålene er ikke så vanskelige, så ikke jukse ved å bla videre!.
Oppfølging normer og regler
Nettevett – utvidet versjon
Ung i Sandnes 2010 Hverdagsliv og Psykisk Helse Masteroppgave 2012
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Sommervikar i Blend.
Hvilke rettigheter og plikter har vi som forbrukere?
Handel, priser og forbrukerrettigheter
Hvorfor Øko? •ØKO og Astma&Allergy (A&A) er i ferd med å bli et sterkt kategoribehov innen interiørmalinger (topp 3). Målgruppen er der, og vi er også.
Hønefoss politistasjon
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Hvilke rettsregler gjelder for norske nettsteder? Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Skanskas agenda for bærekraft og hva hindrer oss
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
Kapittel 28 Norgeskartet
8 Skumlesing.
Fra prosjekt til tiltak •Prosjekt - Felles ansvar –Snu unge lovbrytere i tide –Salten politidistrikt •Tiltak –Felles ansvar i Salten –Salten.
5 Øk lesesynsfeltet. 5.1 Lesesynsfeltet, lesehastigheten og oppfatningen •Når du fikserer blikket på et sted i teksten, kan du bare lese bokstavene og.
Dine penger= din fremtid
Høyere ordens-tenking. Krever dyp forståelse og å trekke forbindelser.
I Dibrastan bor dubridene…
Kan vi stole på politiet? Sande videregående skole,
Ungdata-undersøkelsen i Levanger 2012 FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 43 – 45 Klassetrinn: 8. – 10. klasse + VG1 – VG3 Antall: 644 (US) / 683 (VGS)
Om å skrive om litterære tekster
Gå til ditt dokument som ligger under arbeid (dokumentet har da status R for reservert) og klikk på fanen Rettigheter. Velg deretter Ny rettighet.
Empiriske metoder Oppgaveanalyse, observasjon
Side Oppgave Kondisjonalis jeg – kjøpe – den kjolen Jeg skulle ha kjøpt den kjolen, besøke – han – sin gamle mor Han skulle ha besøkt.
Kriminell lavalder Straffelovens § 46
Lære om hvordan forbruksmønsteret har endret seg opp gjennom historien
4 Kriminalitet.
Arbeidslivet må organiseres
Smittende Tro Del Vær deg selv.. Pausebilde.
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
Finne og gå til et chatterom Bruk søk i Lync til å finne rom som du har tilgang til. 1.I hovedvinduet i Lync klikker du kategorien Chatterom. 2.I søkeboksen.
Resonnerende tekst.
Hvorfor det utvidede likestillingsbegrep – presentasjon av LDOs veiledning Av Mona Larsen-Asp underdirektør Høgskolen i Lillehammer 24. april 2008.
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
I Dibrastan bor dubridene… Forskjellen på kunnskap og kompetanse.
Institutt for offentlig rett, stipendiat Maria Astrup Hjort Strafferett for ikke-jurister våren 2007 Lærer: Maria Astrup Hjort, Institutt for offentlig.
“Disippel-høring”.
Fest og følelser Om seksualitet.
Institutt for offentlig rett, stipendiat Maria Astrup Hjort Strafferett for ikke-jurister våren 2009 Lærer: Maria Astrup Hjort, Institutt for offentlig.
UngData – Hå 2013 Høydepunkter fra ungdomsundersøkelsen Kommunestyret i Hå 14. mai 2013 Eyvind Ohm, KoRus vest Stavanger ved Rogaland A-senter.
Kapittel 3. Kriminalitet Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere sentrale begreper.
RADAR Kapittel 1 Sosialisering. Sosialisering er en prosess der individet tilegner seg kunnskaper, ferdigheter, normer og verdier som kreves for at en.
Kapittel 2. Familie og forbruk Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere sentrale.
SKATT. I Norge betaler vi skatt på mange forskjellige måter. N.Johansen for undervisning.
Kapittel 1. Tilpasning til samfunnet Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere.
A1a: Sammenheng i tekst Hva en tekstlingvistikk? Den delen av grammatikken som sier oss noe om hvordan tekster henger sammen og gir mening.
Etablererkontoret Hva kan Etablererkontoret gjøre for deg?
Formålet med opplæringen er å vise hvorfor terrorhandlinger er en trussel mot demokratiske verdier. I opplæringen skal det også informeres om radikalisering.
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Setningsanalyse og tekstsammenbindere
Kriminalitet og konflikthåndtering
Hvordan bruke presentasjonene
Praktisk bridge Spill 23.
I Dibrastan bor dubridene…
Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro.
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Rettens sammensetning Hvem og hvor mange som er med på å behandle en sak i retten, avhenger av både sakstype, rettsinstans og hva det ankes over. I det.
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Kapittel 46 Utviklingssamtale.
Trygg Trafikk orienterer. Ungdomsrådet på Notodden
Kom i gang med programmering!
Nordisk skoleidrettsstevne
Utskrift av presentasjonen:

Kriminalitet – mål for opplæringen Diskutere årsaken til og følgende av kriminalitet, og forklare hvordan rettsstaten fungerer ut i fra hvordan et aktuelt lovbrudd blir behandlet

Hva er kriminalitet? Vi har tidligere lært om lover, og hvordan lover blir til. Husker du? Brudd på en lov er i utgangspunktet en kriminell handling og derfor kriminalitet Ettersom samfunnet endrer seg, vil også lovene endre seg. Det som var lov før, kan være ulovlig i dag, og det som er lov i dag, kan være ulovlig i fremtiden Kan du tenke deg en handling som var lov før men forbudt i dag?

Kriminell handling? Lure seg inn på skolen etter stengetid gjennom et åpent vindu Stjele sjokolade på butikken Stjele penger fra mor og far Gjøre hærverk på skolebygningen i skoletiden Kjøpe tjuvegods Kjøre moped uten mopedførebevis Røyke for du har fylt 18 år Kalle naboen for stygge ting Kalle en politimann for stygge ting

Politiet og påtalemyndighetene Politiet har som oppgave å passe på lov og orden i samfunnet. Alle land har en eller annen form for politi. Politi skal både forebygge og etterforske lovbrudd Politi er en del av påtalemyndigheten (de som etterforsker og påtaler). Øverste påtalemyndighet er kongen i statsråd, deretter følger riksadvokaten, statsadvokaten og politiet

Oppgave mandag 280108 Gruppe 2 Les side 36-38. Du kan også gjøre oppgave 1, side 38 Gruppe 1 Les side 36-38 Oppgave 1, side 36-38