Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Trygg Trafikk orienterer. Ungdomsrådet på Notodden

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Trygg Trafikk orienterer. Ungdomsrådet på Notodden"— Utskrift av presentasjonen:

1 Trygg Trafikk orienterer. Ungdomsrådet på Notodden 24.10.18
v/Tor Egil Syvertsen

2 Samfunnsoppdraget Trygg Trafikk er pådriver i trafikksikkerhetsarbeidet på alle nivå. Trygg Trafikk arbeider for å oppnå høyest mulig trafikksikkerhet for alle trafikantgrupper. Trygg Trafikk har et særlig ansvar for at opplæring og informasjon om trafikksikkerhet blir gjennomført som et ledd i en samordnet innsats mot trafikkulykkene. Trygg Trafikk er godkjenningsmyndighet for «Trafikksikker kommune». Medlem i Telemark FTU.

3 Alle har ett forhold til trafikk. Det skaper utfordringer.

4 Vedtatt og brukes av samferdselsdep., brukes av TT, Vegvesen, Politiet.
Visjon, ikke mål. Et mål kan oppnås, det kan kanskje ikke en visjon. 0-visjonen handler om å ha noe å strekke seg etter, noe vi ønsker å oppnå. Som et skritt i retning av nullvisjonen har regjeringen i Nasjonal transportplan satt som mål at tallet på drepte og hardt skadde i trafikken skal reduseres med minst en tredel innen 2020. Vi kan synes og mene så mye vi vil, til syvende og sist er det dere som er våre ambassadører, som har valgt et så lekent, utfordrende, morsomt og ansvarsfullt yrke. Det er dere som går med fremtiden i deres hender – hver eneste dag, og som har kompetansen til å forme fremtidens voksne. Derfor holder vi kurs for dere.

5 Trafikksikkerhet handler om…
Å lære hvordan vi skal oppføre oss I trafikken. Å ta hensyn til hverandre (barn/voksne/fotgjengere/syklister/bilister). Å forebygge ulykker Å hinde at det oppstår skade på mennesker og materiell Å unngå lidelse og savn Å spare samfunnet for unødige utgifter.

6 Trafikksikkerhetsarbeidet og folkehelseloven
Folkehelseloven pålegger kommunen å arbeidet systematisk og tverretatlig med bl.a. ulykkesforebyggende arbeid Trafikkskader er den største helsetrusselen for barn i Norge. Trafikkulykker er en stor «forbruker» av helseressurser i Norge. Forvaltningsreformen : Kommunene må ta et langt større ansvar for rehabilitering av trafikkskadde enn tidligere.

7 Hva er Trafikksikker kommune?
«Trafikksikker kommune» er en godkjenningsordning som kvalitetssikrer kommunens trafikksikkerhetsarbeid. Et sett av kriterier for kommunen og deres ulike underliggende etater. Kriteriene er utarbeidet med utgangspunkt i de lover og regler som gjelder for kommunen. Trygg Trafikk er godkjenningsinstans. Å bli godkjent som trafikksikker kommune er ingen garanti for fravær av ulykker, men et kvalitetsstempel på godt og helhetlig trafikksikkerhetsarbeid Ski kommune

8 Hjertesone – tryggere skolevei
Hvordan fungerer det i praksis? Trygt fram sammen – tittel på årets BTV konferanse i Langesund. Hjertesone passer godt inn i denne rammen! Helt nytt og spesielt anbefalt tiltak i kommunene.

9

10

11 Elevene får ett eierforhold til “sin Hjertesone”
Hjertesone – eks. 500 meter rundt skolen. Trafikksikkerhet. Gå og sykle er bra for helsen. Miljøvennlig skole. Mange måter å utføre Hjertesone på i praksis. Tilpasse hver enkelt skole, hvert enkelt miljø. Barna har sammen med skolen laget en hjertesone med en avstand på 500 meter rundt skolen. Barna ber alle etter beste evne unngå å kjøre inn i hjertesonen deres. Barna bør aller helst gå eller sykle til skolen, hjertesonen gjør at alle får opp pulsen litt. Hjertesonen gjør Berger til en mer trafikksikker skole. Hjertesonen gjør Berger til en mer miljøvennlig skole. Barna kan slippes av ved Bergerbanen eller ved tannlegen. Og; enten du går eller triller, gjør det forsiktig – en vennlig appell. Bruk skolens hjemmeside/sosiale medier til å orietere og minne om Hjertesone.

12 11 åring omkommet på vei til Brattås skole

13 Trafikksikkerhet handler om å ta vare på det kjæreste vi har.

14 Takk for oppmerksomheten.


Laste ned ppt "Trygg Trafikk orienterer. Ungdomsrådet på Notodden"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google