UNDERENTREPRISE ER NÅR INNLEIE ER NÅR

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til endring i forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter - bakgrunn og innhold Avdelingsdirektør Eli Mette Jarbo Arbeidsmiljø-
Advertisements

bortsetting av arbeid og innleie av arbeidstakere
Advokat Ann Helen Aarø ADVOKATFIRMAET HESTENES OG DRAMER & Co MNA
Utenlandsk arbeidskraft
Nytt regelverk for innleie - og kampen for et seriøst arbeidsliv
Forventninger til Statens Vegvesen  Bransjemøte 2. april  Trond Johannesen  adm. direktør  Maskinentreprenørenes Forbund (MEF)
Kontraktsforhandlinger
Vi rekrutterer markedets fremste talenter.

Solidaransvar spørsmål og svar om solidaransvar Forslag til felles håndtering Når skal vi ta saker for nye medlemmer?
NSF og tillitsvalgtes rolle
Bemanningsforetak Knut Bodding 5. mai 2009
Tvisten Holm – Tak Tekk Partene: Byggherre Holm
2 Konferanse for fag- og yrkesopplæring 30. november 2010 Forbundssekretær Halvor Langseth fra debatten i Faglig råd for Bygg- og Anleggsteknikk :  mange.
Fagforum for infrastruktur i Grenland
Samarbeidsavtale mellom If og EBA
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Privatisering.
Lokale lønnsforhandlinger Hva er nytt etter tariffoppgjøret? Klubbinitiativet 21/5.
Erfaringer med tilrettelegging
REKRUTTERING AV NY MEDARBEIDERE I FYLKESKOMMUNEN
Innhold: Kommunens ansvar ved kjøp av tjenester Gjeldende avtaler innenfor helse – og renholdstjenester Gjennomgang av gjeldende avtaler etter ”Adecco-saken”
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Erfaringskonferanse – sosial dumping Skanska sine erfaringer
Overgangen skole-lærebedrift, etablering av flere læreplasser i arbeidslivet Prosjektpresentasjon Ragnhild Heggen.
Hva betyr rekruttering og kompetanse for oppdrettsbedriftene?
Status: Ptils arbeid med sosial dumping 1. Samarbeid med arbeidslivets parter, Arbeidstilsynet m.m. 2. Dialog med byggherre (operatør) om oppfølging overfor.
Egne ansatte eller innleie?
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Midlertidige ansettelser i usikre tider
 Hva gjør du om bedriften vil leie inn?  Hva gjør du om du finner ut at bedriften har leid inn uten at du har visst noe om det?  Hva gjør du om bedriften.
Oslofjordkonferansen juni 2012 Tiltakspakken - hva har vi fått og hva har vi ikke fått? Likebehandlingskravet og hvordan det vil bli forsøkt omgått.
1 Oslofjordkonferansen 18. juni 2012 Likebehandling av innleide – om de nye tariffbestemmelsene og forutsetningene for at de skal fungere forbundssekretær.
Kompetanse suksess Utleiekonferansen 11.Februar 2011 Anita Tjelta, rådgiver kompetanse og rekruttering BNL.
Hva kjennetegner en god byggesaksbehandling?
Omdømme Grete Wilsgaard Daglig leder og partner i Jobzone Tromsø
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
BPA | Borgerstyrt Personlig Assistanse. » Hvor finner jeg BPA? » Under fanen tjenester ligger BPA.
Arbeidstaker eller oppdragstaker?
YRKESFAG E`TØFT Heve statusen for våre fag Øke rekrutteringen Bedre samhandling skole-næringsliv.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Specification texts for building, construction and installations
EØS-utvidelsen og arbeidsinnvandring Tekna-konferansen 28. April 2004 Innlegg v/statssekretær Cathrin Bretzeg, KRD.
ARBEIDSLIVSKRIMINALITET Hva inneholder den overordnede risikoanalysen for byggherrer og bedrifter i bygg & anleggsbransjen?
X10 webservices/IM -> mobilklient. Oppdragsgiver:
Prosjekt i faget SIB 3010 Studieobjekt: Barnehage i område RIT
Overtakelse NS 8405 Lasse Simonsen.
Professor dr juris Lasse Simonsen
Kapittel11. Etablering av bedrift Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne.
JM Hansen Installasjon AutomasjonMaritim Kommunikasjon til vegg:
M&L2 Kap. 8 Distribusjonsstrategier Oslo, januar 2010.
Innkjøp og kontrahering I dette kapittelet vi vil fokusere på innkjøp og kontrahering i forhold til følgende verktøy: Tidsplan Innkjøpsplan og BPIT-plan.
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Åpen anbudskonkurranse NOR Rammeavtale for kjøp av Taktekker- og blikkenslagerarbeider Tilbudskonferanse 6. april 2016, kl
INNLEIE OG BRUK AV VIKARBYRÅ Lover og avtaleverk Arbeidsgivers og tillitsvalgtes roller og plikter.
TILBUDSKONFERANSE 1604 SKOGRYDDING NORD OG SØR Anne Lise Hovin.
Offentlige anskaffelser og kampen mot sosial dumping Nei til EUs faglige konferanse Oslo, Roar Eilertsen De Facto.
Hva koster egentlig en bulk? Trafikksikkerhetskonferansen 2016.
KONTRAKTSINNGÅELSE I PRAKSIS GJENNOMGANG AV TYPISK KONTRAKT FOR KJØP AV VIRKSOMHET Universitetet i Bergen 25. mai 2005 Advokat André Istad Johansen Advokat.
Oversikt over Azets forretningsområder 2 Regnskapstjenester Økonomisk rådgivning Visma Insight Lønn og HR tjenester Azets Employee Rekruttering Vikarutleie.
Oslo, 2016.
HMS-kort i Byggenæringen
Den nye bemanningsindustrien
TARIFFOMRÅDER SPEKTER, OSLO KOMMUNE, VIRKE, NHO
Norsk arbeidsliv – ti år etter østutvidelsen
Nytt regelverk.
Bruk av bemanningsbyrå – bra eller dårlig?
Strategisk hierarki Regnskap AS.
Innleie av arbeidskraft i Nordland
Utskrift av presentasjonen:

UNDERENTREPRISE ER NÅR INNLEIE ER NÅR oppdraget gjelder et avgrenset arbeid som utføres til avtalt tidsfrist, og som oftest fast avtalt pris, og det arbeides på oppdragstakers ansvar, risiko og regning oppdragstaker tildeler arbeidsoppgaver, leder og kontrollerer arbeidet oppdragstaker bestemmer hvor mange og hvem som skal utføre arbeidet oppdragstaker holder materialer, og eget arbeidsutstyr, evt verksted INNLEIE ER NÅR oppdraget gjelder å stille arbeidstakere til rådighet mot en avtalt timepris, eventuelt timebasert pris, og det arbeides for oppdragsgivers ansvar og risiko, og som regel også regning oppdragsgiver tildeler arbeidsoppgaver og leder og kontrollerer arbeidet oppdragsgiver bestemmer hvor mange som skal benyttes, kvalifikasjoner, eventuelt kan kreve en arbeidstaker erstattet oppdragsgiver holder materialer og utstyr

Underentreprenør Kontraktspart som har påtatt seg oppfyllelsen av en del av de forpliktelsene som omfattes av hovedentreprenørens kontrakt med byggherren   NS 8415:2008

Overtakelsesforretning Kontraktarbeidet overtas av hovedentreprenøren ved overtakelsesforretning. Overtakelsen skjer samtidig med byggherrens overtakelse.

Ferdigstillelse Når underentreprenøren gir melding om når kontraktarbeidet blir ferdigstilt, kan begge parter innkalle den andre parten til registreringsforretning. Fra registreringsforretningen skal det settes opp protokoll.

Virkningen av gjennomført registreringsforretning Risikoen for kontraktarbeidet går over fra UE til HE UE skal sluttfakturere HE

UNDERENTREPRISE ER NÅR INNLEIE ER NÅR oppdraget gjelder et avgrenset arbeid som utføres til avtalt tidsfrist, og som oftest fast avtalt pris, og det arbeides på oppdragstakers ansvar, risiko og regning oppdragstaker tildeler arbeidsoppgaver, leder og kontrollerer arbeidet oppdragstaker bestemmer hvor mange og hvem som skal utføre arbeidet oppdragstaker holder materialer, og eget arbeidsutstyr, evt verksted INNLEIE ER NÅR oppdraget gjelder å stille arbeidstakere til rådighet mot en avtalt timepris, eventuelt timebasert pris, og det arbeides for oppdragsgivers ansvar og risiko, og som regel også regning oppdragsgiver tildeler arbeidsoppgaver og leder og kontrollerer arbeidet oppdragsgiver bestemmer hvor mange som skal benyttes, kvalifikasjoner, eventuelt kan kreve en arbeidstaker erstattet oppdragsgiver holder materialer og utstyr

BackUp personell BackUp Personell har under årene utvidet sin interne kompetanse og har tilpasset seg våre kunders behov for flere tjenester og fagområder. I dag er vi en totalleverandør innen personalutleie, rekruttering og bemanningsentreprise. Vi har i dag 10 kontorer i Norge. BackUp har under årene utvidet sin interne kompetanse og har tilpasset seg våre kunders behov for flere tjenester og fagområder. I dag er vi en totalleverandør innen personalutleie, rekruttering og bemanningsentreprise.

Manpower Vi tilbyr alt fra én enkelt person til større bemanningsentrepriser. Trenger du faste medarbeidere rekrutterer vi dette via Manpower Professional Executive AS. Vårt hovedmål er alltid å kunne tilby fleksible kvalitetsløsninger til de utfordringer våre kunder har.

Vikarbyråene fosser fram i Norge Moss Avis Bare i Moss opererer det nå rundt 20 bemanningsselskaper, mens det på landsbasis finnes 400 - –500 selskaper. Tall fra NHO Service som organiserer 80-90 prosent av bransjen, viser at vikarselskapene omsetter for rundt 12 milliarder kroner. Ved siden av utleie av personell tilbyr bedriftene rekrutteringstjenester og rådgivning i forbindelse med omstillingsprosesser og bemanningsentrepriser.

Høring – Forslag til tiltak for å sikre at regler vedrørende inn- og utleie av arbeidskraft etterleves Bemanningsbransjen defineres til å omfatte mer enn bare utleie av arbeidskraft. Formidling/rekruttering av arbeidskraft, outsourcing, bemanningsentrepriser og omstillingstjenester er også en del av bransjen. Utleie av arbeidskraft står for om lag 93 prosent av omsetningen i bransjen, ifølge NHO Service. Bemanningsbransjen kjennetegnes av stort mangfold. Utleide arbeidstakere jobber innenfor en rekke forskjellige yrkesområder med stor variasjon i arbeidsmiljøeksponering, arbeidsvilkår, kvalifikasjonsnivå, preferanser og motivasjon for å jobbe i bemanningsbransjen.

UNDERENTREPRISE ER NÅR INNLEIE ER NÅR oppdraget gjelder et avgrenset arbeid som utføres til avtalt tidsfrist, og som oftest fast avtalt pris, og det arbeides på oppdragstakers ansvar, risiko og regning oppdragstaker tildeler arbeidsoppgaver, leder og kontrollerer arbeidet oppdragstaker bestemmer hvor mange og hvem som skal utføre arbeidet oppdragstaker holder materialer, og eget arbeidsutstyr, evt verksted INNLEIE ER NÅR oppdraget gjelder å stille arbeidstakere til rådighet mot en avtalt timepris, eventuelt timebasert pris, og det arbeides for oppdragsgivers ansvar og risiko, og som regel også regning oppdragsgiver tildeler arbeidsoppgaver og leder og kontrollerer arbeidet oppdragsgiver bestemmer hvor mange som skal benyttes, kvalifikasjoner, eventuelt kan kreve en arbeidstaker erstattet oppdragsgiver holder materialer og utstyr