Betingelser for motorsykkelkjøring for barn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Aktivitetsleder Mål for møtet
Advertisements

ALKOHOL|IDRETT. IDRETTEN – EN ALKOHOLFRI SONE ALKOHOL | IDRETT.
Norges Vannskiforbund og If Skadeforsikring AB
TOPPIDRETT PÅ IDRETTSLINJA
Er grensene for selvdømmet klare nok i NIFs lov? v/Niels R. Kiær.
Barneidretten under press - idrettsglede vs. talentjakt?
”Laget med størst aktivitet på Nordmøre”. Strategi Styrker (Strength)Svakheter (Weakness) Muligheter (Opportunities)Trusler (Threats) 1.Engasjement.
Motorsport – Idretten uten reservebenk !!! Barneidrett  Gruppearbeid  - innspill til gruppene.
Infomøte diplomboksing Skagen Hotel Bodø kl. 17:15.
Idrettens barnerettigheter og Bestemmelser om barneidrett
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Alkohol | fotball.
Motivasjonsklima Mestringsorientert – vektlegger innsats, utfordringer, personlig fremgang, alle er like mye verdt Prestasjonsorientert – vekt på sosial.
Velkommen til Osloskolen og Nordstrand skole!
Oppland Idrettskrets Harpefoss
“NIL-klubben” Pilotprosjekt Mars 2012.
Olympiatoppens ansvarsområder
INVITASJON TIL IL JUTUL – ISHOCKEY 2012/2013
Grei - så mange som mulig så lenge som mulig Utdanning og kompetanse i SF Grei GREI HVOR DET ER GODT Å VÆRE HVOR DET ER GODT Å LÆRE.
Velkommen til foreldremøte Barn i alderen 7-12 år.
Utviklingstrapp Drammen slalåmklubb
Presentasjon Ålvik Idrettslag Oppdatert september 2008.
Fylkeskommunenes forvaltningsansvar
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
FYSISK AKTIVIETET OG SKJERMAKTIVITETER
 Ett klubb til klubb utvekslingsprogram  Distrikt/multidistrikt er sentrale støttespillere og koordinatorer  Se
Arrangement sesongen 2006/2007 Nettsiden Arrangementsmal Tidtaker/sekretær Viktig informasjon.
STRATEGIPLAN 2012– 2015 Skreia IL - aktivitet i sentrum
1 Velkommen til idrettspolitisk konferanse! Flest i bredden, best i toppen! Felles innsats for et sunnere og sprekere Trøndelag Hvordan kan offentlig sektor.
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
Borre ungdomsskole
Prosjekt Hovedløp og O-landsleir vilt, vakkert og rått NOFS HANDLINGSPLAN Mål: ”Vi skal øke antall starter i o-løp med 5% hvert år.
NBF LEDERMØTET – 14. JUNI 2014 PRESENTASJON AV GRUPPEARBEID.
Oppsummering fra work-shop mellom hovedstyret og styrene i håndball og fotball Verdiene våre Virksomhets- ideen Visjonen vår Lokal- miljøet Idrettslig.
1 Håndbok for tillitsvalgte i klubbstyrene STYRETS OPPGAVER I KLUBBENE Informasjon NBF vil i løpet av tilby klubbene - Veivisern - en håndbok for tillitsvalgte.
Kommuner for folks behov Tid for systemendringer Kommunal- og regionalminister Erna Solberg KS ordførerkonferanse i Oslo
FLÅ SKOLE OMORGANISERING AV SKOLEDAGEN Gjeldende fra skoleåret 2014/2015.
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
DEL 2: Praktisk treningsøkt - 2 timer
Vår, sommer og høstsesongen 2014 Tirsdagstrening/treningsløp Fast klubbtrening i ulike terreng tirsdager fra april til september. Her er det løyper i ulike.
Idrettens lovverk og styrets ansvar
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
TALENTUTVIKLING UNGE UTØVERE NKF - PROGRAM
Norges idrettsforbund
Generalsponsor Visjon Friidrett skal være en attraktiv idrett for barn, ungdom og voksne. Friidrett skal skape og fremme idrettsglede, gode holdninger.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
Landevei 2015 Soon CK Agenda  Velkommen til møte  Klubbinfo  Son BikeDays  Landevei 2015 men Soon CK og treninger  Enebakk Rundt.
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
Oslostudentenes Idrettsklubb Langtidsplan Vedtatt første gang årsmøtet 8.mars 2007.
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
TEMA Utviklingstrappa til Norges skiforbund Ny revidert versjon mai kl Hvordan skal vi jobbe med unge skiløpere Av Ole Morten.
Svømmeforbundet God barne- og ungdomsidrett - Fundamentet i den norske idrettsmodellen Mads Andreassen Leder seksjon for aktivitetsutvikling.
Løper og trener utviklingsplan for Agder og Rogaland Skikrets Alpin komiteen 2010/2011.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Handlingsplan Plogen Skiklubb GØY PÅ SKI FOR ALLE!
 Velkommen til Skiskytterskolen!
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Elverum Håndball Yngres - Visjon ”Ekte idrettsglede i et mestringsorientert læringsmiljø!”
Gode tiltak – hva er hva? Tydelighet skaper trygghet og klarhet rundt ansvar,regler og hva man deltar på. NM Norges Cup Aktive ritt Dvs andre aktive ritt.
Handlingsplan LK – Buskerud Skikrets
Mange gode og glade skiløpere
Evaluering Midt-Norsk Mesterskap 2007
Oslo/Akershus Bandyregion arrangerer Trener 1
Barneidrettsbestemmelsene
Velkommen til: Informasjonsmøte for trenere og lagledere U8, U9 og U10
Hovedmål ITF 5000 flere medlemmer sammenlignet med
Modul 1.1 Utvikling av skiferdighet
Utskrift av presentasjonen:

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn Det er kun i regi av Norges Motorsykkelforbund (NMF) at barn og unge mellom 5 og 16 år kan kjøre motorsykkel i Norge. Barnekjøring kan kun skje på lukkede baner og anlegg som er godkjent av NMF. De som skal kjøre må ha gjennomgått lisenskurs, ha løst årslisens som inneholder forsikring og være tilsluttet klubb i NMF. Spesialutdannede aktivitetsledere for barneidrett/motorsykkelidrett skal lede alle tilbud og aktiviteter innenfor barneidrett i NMF-klubbene. Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn All annen kjøring, også på privat eiendom, er forbudt.  NMF følger barneidrettsbestemmelsene i Norges Idrettsforbund og har fastsatt følgende vilkår for barneidretten i forbundet: Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn Lek og allsidig aktivitet for å stimulere barns utvikling og aldersbestemte trenbare egenskaper. Aktiviteten skal være knyttet til allidrett i Norges Idrettsforbund. Lek og allsidig aktivitet skal prege tilbudet. Aktiviteter med krav til grunnleggende motoriske ferdigheter som for eksempel å gå, løpe hoppe, balansere, kaste, gripe, fange, henge skal ha en sentral plass. Aktivitetene skal varieres med ulike redskaper og miljø. Samarbeid mellom motorsportsklubber og andre idrettsklubber kan være en god løsning. For barn i denne aldersgruppen skal det normalt ikke avholdes konkurranser utover det som er naturlig innen gruppeaktiviteten/treningen. Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn Allsidig aktivitet med sikte på opplæring og innføring i flere forskjellige idretter.  Det er viktig at barna over en to års periode får et tilbud der de får innføring i flere ulike idretters grunnteknikker. Også her er samarbeid med andre idrettsklubber et godt alternativ. Det er viktig at det blir nok tid til å øve seg i de ulike teknikkene. Barna må få reell mulighet til å lære seg de grunnleggende ferdighetene som særpreger de enkelte idrettene barna deltar i. Det bør derfor ikke legges opp til for mange idretter innenfor rammen av et år. Barn under 10 år skal ikke drive helårsidrett. Årsplaner bør utarbeides for å sikre fornuftig fordeling av flere idretter.  Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn For barn i denne aldersgruppen kan det arrangeres enkeltstående konkurranser innenfor distrikt/region. Det må vises skjønn etter hvor i landet en bor, befolkningstetthet og hvor stor utbredelsen av motorsykkelidretten er i området. Arrangementene skal ha en uformell karakter. Det skal ikke benyttes resultatlister eller annen form for rangering. Hvis premiering finnes sted, gis det samme premie for alle. Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn Allsidig aktivitet, opplæring og begynnende spesialisering i enkelte (en eller flere) idretter. Generelt skal allsidigheten fortsatt stå i fokus for denne aldersgruppen, men nå med mer allsidig øvelsesutvalg i den tekniske treningen. Ved å trekke inn beslektede idretter oppnår man variasjon og motivering i treningen. Med begynnende spesialisering menes at man bygger videre på grunnleggende ferdigheter i en enkelt idrett.  For 10-åringer gjelder de samme vilkår for konkurranser som for 8 og 9-åringer.   For barn det året de fyller 11 og 12 år kan det arrangeres konkurranser innen et begrenset geografisk område innenfor landets grenser. Også her skal det vises skjønn ved fastsettelse av disse grensene. Enkelte grener kan for disse aldersgruppene gi dispensasjon for deltakelse i kretsmesterskap og i konkurranser på høyere nivå.  For øvrig henvises til NIFs bestemmelser om barneidrett, sist revidert 1. april 2000. Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn For barn i denne aldersgruppen kan det arrangeres enkeltstående konkurranser innenfor distrikt/region. Det må vises skjønn etter hvor i landet en bor, befolkningstetthet og hvor stor utbredelsen av motorsykkelidretten er i området. Arrangementene skal ha en uformell karakter. Det skal ikke benyttes resultatlister eller annen form for rangering. Hvis premiering finnes sted, gis det samme premie for alle. Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn Alder – kubikk – gren: 5 år inntil 60 ccm laveffekt Motocross Rundbane inntil 80 ccm Trial inntil 185 ccm laveffekt Snøscooter 8 år inntil 200 ccm Trial 10 år inntil 85 ccm Motocross Rundbane inntil 380 ccm Snøcooter 13 år Fri ccm Trial Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn 14 år inntil 125 ccm Motocross Roadracing Rundbane Dragbike 16 år Fri ccm Motocross Roadracing Rundbane Dragbike Snøscooter Det er ansvaret til klubben ved aktivitetslederen for barneidrett å sørge for at barnet benytter kjøretøy som er riktig i forhold til kroppsstørrelse. Norges Motorsykkelforbund  2000

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn Lisens/lisenskurs: Barnelisens i NMF kan tegnes av barn i aldersgruppen 5 – 12 år, og den inneholder forsikring av utøveren. Det er et krav at alle som skal løse slik lisens gjennomgår lisenskurs sammen med ansvarlig foresatt. Lisenskursene holdes i regi av klubber i NMF med godkjente aktivitetsledere for barneidrett/motorsykkelidrett. Norges Motorsykkelforbund  2000