Amin Maalouf: Min identitet er det som gjør meg ulik andre

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Beate Strøm Rådgiver ABM-utvikling
Advertisements

Hva ser de andre når de ser meg?
Institusjonelle perspektiver på tverrfaglighet Gruppe 1.
Veiledning av elever / lærlinger
Mestring og forebygging av depresjon
KJØNNSROLLER Hva er det?.
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Identitet Skilpadde eller løk? GAUA feb KK 1.
Inkludering i idrettslaget Muligheter og utfordringer Inkluderingskonferanse, 14 – 16 januar Mozafar Amini.
Mangfoldige minner og Mangfoldsåret
Personalseminar 2007 BL Oslo kommune Byrådsavdeling for finans og utvikling Seksjon for personalledelse Personalseminar Omorganisering og.
”Observasjonsverktøy” på klasseledelse.
Hinduisme ”Den evige religion”.
Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 1 Trenden for de fleste er at antall medlemmer går nedover. Men aktiviteten blir ikke nødvendigvis skadelidende!
Religioner og livssyn i dag
Jenter og Data – I møtet mellom prosjekt og sponsor Gruppe 2.
RLE Torsdag 29. august RELIGIONER OG LIVSSYN.
RLE UKE 6 I gode og onde dager.
Kulturteori
Lindås ungdomsskole v/ Anne Julie Hetland
Svein-Eirik Jensen Tel: , Mob: SEJ Rotarys etiske grunnlag.
Intervju med de voksne 1. Hvordan tolker dere begrepet identitet? 2. Hvordan jobber barnehagen med språk, kultur, religion og mat? 3. Hvilke.
Lys-mørk kontrast Dersom vi bruker farger som er veldig lyse mot farger som er mørke, oppstår det en stor kontrast. Øyet trekkes mot de stedene der kontrastene.
"God bagasje på livets reise."
Islam De norske muslimske miljøene er små og organisert etter nasjonal tilhørighet, sier islam-ekspert Kari Vogt. Hun avviser politisk islam som.
Det flerkulturelle samfunnet
MØNA1000 vår 2010 Introduksjonsemne til studiet av Midtøsten
Etnisitet i et minoritetsperspektiv. Cultural diversity Its social psychology Xenia Chryssochoou (2004) Sosial psykologiske forklaringsnivåer: Intrapersonlig.
Palestinakonflikten til ”Midtøstenkonflikten”? Berører direkte 2,5 % av befolkning i Midtøsten og Nordafrika-regionen 9 % om Libanon, Syria og Jordan.
Kjell Erik Øie Statssekretær
Lørdag 6. desember :00 – 11:45Forelesning (i) 11:45 – 12:00Evaluering 12:00 – 12:30pause 12:30 – 13:30Forelesning (ii) 13:30 – 14:00Bråk og uro.
”Arbeid med flerkulturelle spørsmål i barnehagen.”
Hvorfor skal vi ha barnehager?
Det flerkulturelle samfunnet Norge er et flerkulturelt samfunn. Svært forenklet betyr det at det bor folk fra mange kulturer her. I denne sammenhengen.
Barnehagens betydning for barns identitetsskaping F1A
Gener og evolusjon. Mange egenskaper skyldes arv Mange egenskaper er arvelig bestemt, som blodtype, fingeravtrykk, øye- og hårfarge Andre egenskaper som.
Førestillingar om det norske – del 1 Frå 1700-talet til om lag 1900 Anders Folkestadås/Flickr.com.
| Mitt og ditt språk. Språket vårt blir påvirket av mange forhold geografi sosial status alder venner utdannelse kjønn.
Hvilken farge ser vi? Hvitt lys har alle farger En sort flate absorberer alt lys En sort flate reflekterer ikke noe lys.
Demokrati som styreform
BIBELEN.
Temasamling – 2016 Hvordan møte muslimer?.
Formålet med opplæringen er å vise hvorfor terrorhandlinger er en trussel mot demokratiske verdier. I opplæringen skal det også informeres om radikalisering.
Ritualisering ved dødsfall
Barns utvikling: viktige begreper
Identitet og livstolking
Hvordan bruke presentasjonene
Kommunikasjon og kultur
Gjennomgang av periodeplanen for uke 42-46:
NYSGJERRIGPER Hvorfor er julebrus populært og hvorfor foretrekker noen en julebrus fremfor en annen?
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Torunn Haldorsen Likestillingsprisvinner 2017
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
Madagaskarkveld tirsdag 10. april.
Handlekraft Handlekraft: Implementering av traumesensitiv praksis – erfaringer og resultater i Bufetat region Vest Fredrik Melander Prosjektleder Bufetat.
Ledersamling Olweus- programmet
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Innføring i Dembra Workshop - Hva er utfordringene på vår skole?
Fremtid Hva tror der jenta drømmer om? Hvis det er noe som kan skje snart, hva tror dere hun drømmer om da? Hvis det er noe som skal skje i fremtiden,
Sjenanse Norzin W. Gyarong Oslo
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Fargelære.
Fagfornyelse: ny læreplan i morsmål for språklige minoriteter Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020: LK2020 Aleksandra Kuźnik.
Interesser og muligheter
Selvfølelse og selvtillit
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Utskrift av presentasjonen:

Amin Maalouf: Min identitet er det som gjør meg ulik andre De aller fleste føler tilhørighet til en religion, nasjon, noen ganger til flere, ulike familiegrupper, til yrker, institusjon og sosiale miljø Ikke alle tilhørigheter er like viktige til en hver tid En tilfeldighet kan gjøre at noe blir viktigere enn arven vi har med oss Mistenksomhet mot oss kan tvinge oss til å forsterke en tilhørighet fremfor en annen Å ha flere tilhørigheter det samme som å «miste farge» – å blandet ut? Alle er vi forskjellige. Vi er fargerike Problemet er når vi ikke ser at andre har ulike tilhørigheter «Engelskmennene har herjet….» «Jødene har beslaglagt…» «Muslimer tenker ikke selv» Slike essensialistiske forestillinger stadfester fordommer – og marginaliserer Kan bidra til å låse andre fast i en snever tilhørighet Motsatt kan det også befri dem.