Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NYSGJERRIGPER Hvorfor er julebrus populært og hvorfor foretrekker noen en julebrus fremfor en annen?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NYSGJERRIGPER Hvorfor er julebrus populært og hvorfor foretrekker noen en julebrus fremfor en annen?"— Utskrift av presentasjonen:

1 NYSGJERRIGPER Hvorfor er julebrus populært og hvorfor foretrekker noen en julebrus fremfor en annen?

2 Dette er noe av det vi har gjort
Laget Hypoteser Delt Ut Oppgaver Blindtest Spørreundersøkelser Kommet I Avisen Skrevet På PC Fortelle om hypotesene våre – Heidi Merete og Jenny-Elisabeth, alle: Julebrus er populært fordi det er sesongbestemt. Det er jul. Vane bestemmer hvilken julebrus man velger. Vi tror yngre barn vil velge rød julebrus fordi den har en spennende, livlig farge. Skal man velge mellom flere typer julebrus velger flest en med sukker. Alder på den som smaker har betydning for hvilken julebrus man velger. Det er viktig at det er jul i navnet. Fortelle om spørreundersøkelsen – Mina og Celine: Vi laget en spørreundersøkelse for å finne ut hvilken julebrus folk foretrekker, hvilken farge man liker best på julebrusen, hvorfor man drikker julebrus i jula og om det er forskjeller på alder og hva man liker. Dette fant vi ut etter spørreundersøkelsen: Det var 12 barn og 1 voksen som drikker julebrus i jula fordi det er en vane. Det er 16 barn og 5 voksne som drikker julebrus i jula fordi det er en spesiell følelse. Det var 14 barn og 2 voksene som valgte å skrive noe annet. Antall – drikker julebrus Farge Fortelle om blindtesten – Lea og Sander, alle: Hva vi gjorde. Vi brukte blindtesten til å finne ut hvilken brus man liker best uten å vite hvilken det er og om man faktisk liker den julebrusen best som man tror man liker best.

3 Julebrus som var med i blindtesten
Hamar Og Lillehammer Hamar Og Lillehammer Lett Aass Grans Coop Borg(Rød) Hansa Arendals Ringnes

4 Blindtestresultater 1.Hamar og Lillehammer 2.Hamar og Lillehammer lett
3.Borg(rød), Grans, Hansa og Arendals 4.Ringnes 5.Coop 6.Aass

5 Vi kom i avisa

6 Konklusjon Svar på problemstillingen vår
Etter å ha sett på resultatene fra undersøkelsene våre og hypotesene våre fant vi ut at julebrus er populært fordi det er sesongbestemt og bare selges i jula. Noen fortrekker en julebrus fremfor en annen mest på grunn av vane og smak, men også på grunn av sukkerinnhold. Hvis det er mindre eller ikke sukker i julebrusen synes mange brusen smaker kunstig og velger heller en annen som sin favoritt. Det er flere voksne enn barn som ikke drikker julebrus i det hele tatt. De fleste av både barna og de voksne som var med på våre undersøkelser foretrekker brun farge på julebrusen.

7 Laget av Johannes, Simen, Johannes, Simen, Johannes, Simen, Johannes, Simen, Johannes, Simen og Isabel egentlig ikke Isabel hun ville bare være med!


Laste ned ppt "NYSGJERRIGPER Hvorfor er julebrus populært og hvorfor foretrekker noen en julebrus fremfor en annen?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google