Om opprykk til førstelektor

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forskning som grunnlag for studiekvalitet Rektor Sigmund Grønmo Nasjonalt seminar – Forskning i utdanningen Bergen 3. april 2008.
Advertisements

Rammevilkårene for forskning i utdanningen Toril Johansson, ekspedisjonssjef Universitets- og høyskoleavdelingen.
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Sektoranalyse av private høyskoler NPHs nettverkskonferanse, 11. oktober 2007.
Kvalifikasjonsrammeverket - en pedagogisk reform
Søknader om permisjon fra stipendiater Regelverk.
Personalseminar Avdeling for IT Høgskolen i Østfold 18.mars 2005
Medlemsmøte i NTL Riksrevisjonen 7. september 2010.
Knut Ole Lysø, FFL Kriterier for ansettelse som høgskolelektor Innlegg februar 2013 kunnskap gir vekst
Strategisk utdanningsutvalg Odd Arne Paulsen
Fagområdet for universitetspedagogikk, UiO Pedagogisk basiskompetanse for stipendiater Line Wittek Fagområdet for universitetspedagogikk Universitetet.
Rekruttering til lærerutdanningene Akademisk kvalitet Profesjonskvalitet.
Høgskolen i Oslo Profiler! Case-analyse Basert på søknader til førstelektoropprykk og kommisjonsvurderinger Vibeke Bjarnø, Avd. for lærerutdanning, Høgskolen.
NLS – Stockholm Februar 2012 Gun Aamodt Ny førskolelærerutdanning i Norge.
Saker om skikkethet Dokumentasjon ved oversendelse av klage Marianne Klausen og Knut Andreas Bostad Felles klagenemnd.
1 1 Kommunenes nye byggesaksbehandling – nye kontrollformer: Byggesaksarbeidet i endring Presentasjon Norges Forskningsråd 12. november 2004 Sosialpsykolog.
Å bygge kompetanse portefølje Veien til toppstilling Professor dr.art. Rikke Gürgens Gjærum, HIH, HIOA. Kjønn & skjønn ved UIT,
Realkompetansevurdering Fagdager for sekretærer og kontormedarbeidere januar 2010.
1 Inntak for søkere med fortrinnsrett Rådgiversamling 17. november 2015.
Fram til nå har vi eid spillet EXTRA. Norsk Tipping har vært operatør for oss og det er overskuddet fra dette spillet vi har fordelt Fra 2016 er eierskapet.
Innovasjon 2010 Kommersialisering av FoU-resultater FORNY-forum Fredrik Dalen Tennøe, UFD Trondheim, 3. november 2004.
Offentlige anskaffelser Formålet og grunnleggende prinsipper for offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike.
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
Velkommen til basiskurs i universitetspedagogikk Undervisning og forskning er primæroppgavene til vitenskapelig ansatte i høgere utdanning.
En kommentar til rapport nr. 2 fra følgegruppa for barnehagelærer- utdanning Jorunn Melberg, leder for programgruppe Nasjonale retningslinjer -BLU.
Bacheloroppgave Bygge videre på det som fungerer godt – forandre på det som ikke fungerer optimalt.
Møte i Regionalt forskingsnettverk for habilitering 25. mai 2011 Edith V. Lunde.
NOKUT Fagskoleutdanning Ole Bernt Thorvaldsen. | FAGFORBUNDET obt | 2 NOKUT  Uavhengig statlig organ Formål: Kontrollere og utvikle kvaliteten.
Kapittel 14: Ansette medarbeidere Læreplanmål: Foreta ansettelser i henhold til lover, forskrifter og regler Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer:
1 Hva er kvalifikasjonsrammeverket Presentasjon for programrådsledere HF
Innsats for kvalitet Forslag til et pedagogisk meritteringssystem for undervisning ved UiT Norges arktiske universitet og NTNU.
SFS 2201 – kjennelsen Slutningen – partsforholdene I.SFS 2201 prolongeres med følgende endringer: Pkt. 1 gis slik ordlyd: Denne særavtale er.
Innsyn og adgangsbegresning
Presentasjon av organiseringsprosjektet
Det nye forbrukerstyrte Reiselivet
Nye forskrifter - på vei mot en kvalitetsmelding
Krav til sikring av personopplysninger
Studieveien.
Innovasjon 2010 Kommersialisering av FoU-resultater
nHS og Universitetspilotene - prosjektledersamling 15. mars 2007
Kvalifikasjonsrammeverket
Vurdering for læring.
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
Muntlig vurdering – å veilede andre
Kvalitetssikring av studieprogram ved Nord universitet
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
NTNU som drivkraft i regional utvikling Nettverkskonferanse Ålesund
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2
Kjønnssammensetning Lederforum 27. september 2010.
Informasjon og data Informasjon er alle typer ”opplysninger” (tall, tekst, bilder, lyd, film,…) Data er en representasjon av informasjons i datamaskinen.
Forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) i Statped
Nettverk for veiledning av nyutdannede lærere Stord,
Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa (opplæringslova)
Sivilingeniørprogram i medisinsk teknologi
20 September, 2018 Sjekkliste for beslutningspunkter (BP) knyttet til HiOAs prosjektmodell For mellomstore og store prosjekter - verktøy for prosjekteier.
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Formål og vurdering i høyere utdanning
Definisjonsoppgave Definer begrepet TEORI
Førstelektorprogram ved UiT
Utdanningskvalitet – Nord universitet
Nytt studieutvalg ved HF (2016-høst vår)
Om førstelektorprogrammet
Krav om sensorveiledninger – bakgrunn og intern oppfølging
Arbeidsgruppe 2 Kriterier og system for dokumentere og øke pedagogisk kompetanse – J. A. Toska SPA Mosjøen
Utdanningskvalitet og NOKUT-tilsyn
FoU-prosjekt nr Utvikling av kommunen som læringsarena for helse- og velferdsutdanningene Hovedfunn Content slide, with top bar image Content.
Ny inntaksordning - Med læring som konsekvens
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
Utskrift av presentasjonen:

Om opprykk til førstelektor Liv-Berit Knudsen Gølin Irene Larsen

Formelle krav Hjemmel LOV 2005-04-01 nr 15: Lov om universiteter og høyskoler (universitets- og høyskoleloven). § 6-3. Utlysing av og ansettelse i undervisnings- og forskerstillinger Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger (2.09.2006) Sist endret 2007 25.12.2018

§ 1-5 Kriterier for ansettelse i stilling som førstelektor 1) Dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgrad Eller 2) Dokumentert omfattende kunstnerisk utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgrad og 3) Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet skal tillegges stor vekt Og 4) Dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning 25.12.2018

KOMMENTARER TIL ENKELTE PUNKTER I FORSKRIFTEN § 2-3 (2) Det kan bare søkes om opprykk innenfor det fagområdet søkeren er ansatt […] Kommentar: Departementet har ikke angitt noen informasjon om hvordan ”fagområde” skal defineres. Vi vil foreslå at det med ”fagområde” forstås de fag eller emner som kan inngå i de grader institusjonene kan tildele, jfr. Universitets- og høgskoleloven § 3-3 (1) og (2) og de profesjonsområdene der fag og emner forutsettes å ha særlig relevans. Se også forskriftens §§ 2-1 (2) og 2-2 (2). 25.12.2018

Framgangsmåte og kriterier for opprykk til stillinger som førsteamanuensis og førstelektor Søknaden sendes til institusjonen søker er ansatt ved – inntil 15 arbeider vedlegges som en ønsker lagt til grunn ved sakkyndig vurdering CV og evt. Publikasjonsliste Utvalget skal ha tre medlemmer – min. en med kompetanse over førstestilling – 1 førstelektor ved førstelektorsøknad Blir søknad avslått på grunn av manglende kvalifikasjoner, kan ny søknad sendes inn om to år 25.12.2018

Veiledende retningslinjer for søknad og vurdering av søknad om opprykk til førstelektor etter kompetanse (Universitet og høgskolerådet) Kommentar: Spesielle kvalifikasjoner må peke ut over det allmenne kravet til dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse Forsknings- og utviklingsarbeid kan ha fornyelse og vurdering av pedagogisk virksomhet som formål. Det kan knyttes til bruk av faglig utviklingsarbeid i undervisningsmessig/ pedagogisk sammenheng, gjennom planlegging, ledelse og veiledning/gjennomføring av undervisningsopplegg. Slikt arbeid vil kunne være både pedagogisk og forskningsmessig meritterende. 25.12.2018

Veiledende retningslinjer forts. Profileringsdokument Kommentar: Når formuleringen ”spesielle kvalifikasjoner” er brukt, og disse kvalifikasjonene skal tillegges stor vekt, er det rimelig å sette tydelige krav til dokumentasjon på dette området. Med dette leddet som utgangspunkt vil det styrke en søknad om den har en overbyggende tekst (profileringsdokument) som viser sammenhenger i det utviklingsarbeid og den praksis som framlegges til bedømmelse, en tekst som viser læringshistorie og Pedagogisk refleksjon/ståsted. Dette vil kunne fungere som en parallell til kravet om sammenheng mellom ulike arbeider som krav til doktoravhandling. 25.12.2018