Velkommen til Heggedal skole

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
TØYENSTANDARDEN.
Advertisements

Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Oslo kommune Utdanningsetaten Lofsrud skole Bendicte Uv og Petter Feiring Gudbrandsen.
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Forventninger til oss som skole:
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Læring gjennom arbeid, engasjement og trivsel. Dersom skolen skal fungere godt forutsettes ikke bare at elevene kjenner hverandre, men at også foreldrene.
Samarbeid mellom skole og hjem
Nittedal 19. sept
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Foreldremøte 28.mai førskoledag
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTER HØSTEN MED FOKUS PÅ KUNNSKAP OG GLEDE.
FORELDREMØTE STALSBERG SKOLE
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Det viktige samarbeidet
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
FORELDREMØTER Søreide skole September Søreide skoles strategiske plan En 4-årig plan for skoleutvikling på Søreide skole En 4-årig plan for skoleutvikling.
Sjøstrand skole 26. mai Informasjon denne kvelden Hvem er vi – presentasjon av deler av koordineringsteamet og ledelsen Hvem er vi – presentasjon.
Forebygging og rutiner ved Mobbing
Velkommen til 1.trinn foreldremøte bmt.
1.VELKOMMEN! VALG AV REFERENT PRESENTASJON AV LÆRERNE 2.FORELDREUNDERSØKELSEN FOR 3. TRINN 3.ELEVENES ARBEIDSMILJØ 4.HELSESØSTER ORIENTERER 5.BASISFAGENE:
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen. Agenda  Forventninger  Fag  Klassemiljø  Info fra klassekontakter og Fau.
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2010.
Presentasjon om FAU v/Marius Jagland Berntzen Cathrine Wessmann: Skolens mål og oppgave Drammensskolens satsningsområder Lærerne på 1. trinn Forventninger.
Velkommen til Holeskolen Røyse skole Sundvollen oppvekstsenter Vik skole (Hole ungdomsskole)
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2011.
Velkommen til foreldremøte 2.trinn Onsdag 30. september 2015.
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. PROGRAM Quiz Info om klassemiljø, lekser, leksehjelp, foreldreundersøkelsen, lesediplom, utviklingssamtaler, kontakt med.
Velkommen til førskoledag på Christi Krybbe skoler
Sjøstrand skole 30. mai 2017 Skolen fyller 50 år !
Velkommen til Hafrsfjord Vi kan, vi vil, vi får det til!
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Mestring for alle – fordi vi våger!
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Velkommen til foreldremøte på 4.trinn høsten 2017
Skole- hjem samarbeid.
Velkommen til foreldremøte Høsten 2013
Velkommen til foreldremøte!
Velkommen til foreldremøte på SFO
23. November 2017 Skolen fyller 50 år !
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
STALSBERG skole Foreldremøte 2. juni 2015.
Velkommen til Holeskolen
Velkommen til Teglverket skole! Foreldremøte høsten 2017
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ 3.TRINN
«Den gode timen på Saltvern»
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen til foreldremøte, 28. februar
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
STANDARDER FOR OSERØD SKOLE
Foreldremøte 1. trinn Velkommen
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Foreldremøte 8. trinn Midtstuen skole 6.mars 2019
Velkommen til 1.trinn foreldremøte bmt 22.Mai 2019.
Velkommen til Foreldremøte – for dere som har 5 – åringer i barnehagen
Vår skole på Fornebulandet
Velkommen til foreldremøte
FORESATTEMØTE 1.KLASSE 4. Juni 2019.
Velkommen til foreldremøte På 1. trinn
Velkommen til Foreldremøte – 7.trinn
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til Heggedal skole Foreldremøte 05. og 06.06..2018

Agenda: Fysioterapeut informerer SFO-leder, Heidi, informerer Samarbeid skole – hjem

Vi skal sammen skape gode faglige og sosiale læringsarenaer for barna. Samarbeid skole - hjem Vi skal sammen skape gode faglige og sosiale læringsarenaer for barna. Samarbeidet skal baseres på gjensidig respekt og tillit. Det viktigste for barnet er at skole og hjem samarbeidet fungerer godt. Samarbeidet skal ha barnet i fokus. Samarbeidet er en viktig ressurs for skolen for å styrke utviklingen av læringsmiljøet og skape læringsresultater for hvert enkelt barn. Overordna mål i Hovedgårdsonen er at alle elever skal fullføre videregående skole. Heggedal skole

Gjensidige forventninger! Tydelig dialog og forventninger Tidlig og nødvendig kontakt Skole – hjem-samarbeid som er basert på positiv kommunikasjon og løsningsorientert dialog Godt samarbeid mellom foreldrene Foreldre som bryr seg! Felles ansvar for å inkludere og involvere elever og deres foreldre Asker kommune har laget standard for god dialog og godt samarbeid mellom hjem og skole. Der har kommunen skissert gjensidige forventninger for dialog og samarbeid. En oppsummering av de gjensidige forventninger har jeg sammenfattet her. Ta kontakt med oss så fort du/dere er usikre på noe. Det er bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite. Heggedal skole

Skolens forventninger at dere tar et medansvar i skolen og støtter opp om skolens arbeid med læring, faglig og sosialt at dere tar opp uklarheter og spørsmål direkte med skolen at dere deltar konstruktivt i samarbeid og utvikling av skolen, f.eks ved å svare på foreldreundersøkelsen og delta i råd og utvalg i skolens regi at dere stiller opp på skolens foreldremøter og barnets utviklingssamtaler Heggedal skole har utarbeidet foreldrestandarder i samarbeid med skolens foreldreutvalg. Foreldrestandardene konkretiserer kommunens standarderer. Foreldrestandardene revideres sammen med FAU hvert 3. år, sist høsten 2016. Foreldrestandardene står i dokumentet dere fikk tilsendt. Det er viktig for oss at dere respekterer standardene. Det viser oss og barnet deres at dere bryr dere om skolen, og om barnets læringsutvikling og læringsmiljø. Her gjelder det samme som alltid – ta kontakt hvis dere lurer på noe. Heggedal skole

Trinn – grupper på Heggedal Elevene går på et trinn Pedagoger og assistenter jobber på et trinn Elevene deles inn i læringsgrupper Hver gruppe har en kontaktlærer På Heggedal skole snakker vi prinsipielt om at elevene går på trinn. Elevene går på ett trinn som deles opp i læringsgrupper. Hver læringsgruppe har en kontaktlærer. Trinnet har en eller flere assistenter som skal støtte elevene sosialt og faglig sammen med pedagogene. Assistentene er spesielt viktige ute i friminuttene. De kjenner elevene, og elevene kjenner de. Skolen kommer til å lage nye læringsgrupper mens elevene går på barneskolen, noen ganger gjør vi det ofte, andre ganger sjeldnere. Men vi gjør det alltid. Elevene har mange fellesopplevelser gjennom uka – slik at de skal bli kjent med og trygge på alle de voksne og medelever på trinnet. Dette er viktig og et ledd i skolens arbeid med å skape robuste og trygge barn. Elevene er sammen ute i friminuttene, de skal blandes i lek- og i undervisningssituasjoner i løpet av den tiden de går på barneskolen. Og i SFO er de i en stor gruppe. Heggedal skole

Hvordan settes gruppene sammen Skolen ser på: hvor elevene bor antall gutter – jenter i gruppene barn med spesielle behov hvert barn får minst en de kjenner i sin gruppe kontaktlærernes observeringer på besøksdagene Kontaktlærerne setter sammen gruppene utfra opplysningene over. Gruppene endres ikke ved foreldrehenvendelser. Heggedal skole

Viktige planer for et godt læringsmiljø. Plan for å sikre elevene et godt psykososialt miljø – jfr §9a i Opplæringsloven Ordensreglementet Elevstandarder med konsekvenser Foreldrestandarder, skolens forventninger til foresatte §9a i Opplæringsloven – en «oppskrift» på hvordan skolene skal jobbe/reagere dersom foresatte, barnet selv eller skolen mener at barnet ikke har et forsvarlig psykososialt miljø på skolen. Ordensreglementet skriver dere under på hver høst at dere har lest. Elevstandarder – 8 stykker. De 6 første er positivt ladet og i forhold til disse skal det jobbes med positiv forsterkninger. De 2 siste er nulltoleranse – disse har tydelige konsekvenser. Men ingen konsekvenser settes i gang før dere foreldre er informert. Konsekvensene blir gjennomgått på høstens foreldremøte. Heggedal skole

Elevstandarder 1. Jeg er presis 2. Jeg viser god orden 3. Jeg viser god arbeidsro 4. Jeg viser god arbeidsinnsats 5. Jeg samarbeider godt med voksne 6. Jeg samarbeider godt med medelever 7. Jeg bruker ikke vold 8. Jeg plager ikke andre

Elevforsikring Dere finner alt om forsikring av skolebarn på kommunens hjemmeside: Asker.kommune.no/skole og utdanning/forsikring  

Besøksdager for barna 5. og 6. juni kl 09.00 – 11.00 Foreldremøte samtidig i auditoriet. Agenda foreldremøte: Informasjon fra kommunens ergo- og fysioterapeut. Svar på spørsmål som kom opp på møtet 24.mai og noe informasjon fra skolen.