Erfaringar frå og planar for Drømmeskuleåret ved Stryn vgs

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Anne-Marie Ytrebø og Guri Kyte 2015©
Advertisements

VELKOMMEN TIL LONE SKULE. SKULESTART INFORMASJON OM SKULEN GODE RÅD TIL FORELDRE FØR SKULESTART.
Unge & Rus IVERKSETTING OG GJENNOMFØRING. Tiltaket Unge & Rus i Oslo – en prosessevaluering En studie av iverksetting og gjennomføring av Unge & Rus i.
Prosjekt «Innenfor skolen» 1. Tema for timen:  Bakgrunnen for prosjektet  Hva prosjektet går ut på i praksis  Hva vet vi om utprøvingen per dags dato.
Dette er klassen vår. Vi er jenter og gutter som trives saman.
Tallinja Audun Merete Veronika. En kort beskrivelse; Målet er å få en større forståelse for tall og tallinja, å kunne plassere hele tal, negative og positive,
Læringskultur i ditt klasserom -Avhengig av deg som leiar -Korleis du brukar mogelegheitene til å skape ein kultur som støttar og oppmuntrar til læring.
-Ein tydeleg medspelar Psykisk helse og fråfall i vgo Geirangerkonferansen 20. – 21. april 2016Jorunn Dahle.
Tom Rune Kongelf Ny rammeplan for barnehagar kvar står vi? Styrarnettverket 4.november 2015.
FORELDREKONTAKT MØTE ENGASJEMENT - kan ikkje velje det vekk, med du kan velje grad Mitt barn – følje opp lekse, interessere seg for.
OLWEUS ARBEID Indre Hafslo oppvekstsenter. Kva er mobbing? Tenk/diskuter.
Munnleg kommunikasjon 2. Tre appellformer Appellform – korleis du appellerer til mottakaren for å få fram bodskapen din og overtyde han. Greske omgrep.
2 3 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Ordenselevar: Ronja og Rebekka Veke 22Vekeplan Veke 22 Vekeplan FagLæringsmål. Du skal læra: Norsk Rettskriving. Multimodale tekstar. (Bilete og tekst)
OPPSUMMERINGSSAMLING ELEVVURDERING 28. april 2009 SKULEEIGARS TANKAR OM VEGEN VIDARE.
Mål for undervisinga Norsk Eg nyttar BO-blikk til å orientere med i teksten før eg les. Eg kan om ord der å blir skrive som o. Matematikk Eg kan rekne.
Samarbeidet mellom skule og heim er forankra i Opplæringslova, forskrifter til lova og i Kunnskapsløftet. Skulen skal støtte heimen i oppfostringa av.
Vel møtt!.  155 elevar dette skuleåret, 81 elevar på småtrinnet og 74 elevar på mellomtrinnet  Rundt 18% framandspråklige  Fleirkulturell skule  17.
Arbeid på skulen Norsk Tekstskaping, finskrift, grammatikk. Vekas mål: - Vurdera og samanlikne eigne og andre sine tekstar. -Beskriva språk og språkbruk,
Mål for undervisinga Norsk Eg brukar BO-blikk til å orientere meg i teksten før eg les. Eg kan skrive dette lureordet rett : det. Matematikk Eg kan lage.
Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater
Velkommen til foreldremøte 2. trinn
Velkommen til Tu skule Foreldremøte tysdag 7.februar kl
Regionreforma – vår status
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Velkommen til foreldremøte 19. september 2017
Vikemarka skule i Ørsta.
Opplæringslova kapittel 9A
Opplæring i VIP-makkerskap
Klasseforeldremøte haust 2016
Skolemakkerskap (eller VIP-makkerskap)
Adobe Connect 24. AUGUST 2015 Bente Sollid.
LESEKURS.
DET VANSKELEGE SAMSPELET
Velkommen! Bli den beste du kan bli!.
Velkommen til foreldremøte
Forventningar til heimen - skulen
Digitale medium.
Kap 9 Fordjupingsoppgåva
TRIVSELSVEKA 1.TRINN VEKE 39
STORFORELDREMØTE
Pedagogisk kafé Kuventræ skule.
Å skrive novelle.
Forventingar til foreldre frå skulen
Nasjonalt senter for nynorsk i opplæringa
Kort om implementering
PILOTEVALUERING II AV DRØMMESKOLEN EN STUDIE AV 3 VIDEREGÅENDE SKOLER MED FOKUS PÅ EFFEKT OG PROSESSEVALUERING DEL A Ingrid Holsen, Torill Larsen.
Møte mellom elevmentorer og kontaktlærere
Mosjøen Videregående Skole
Øraker -En drømmeskole.
Positiv innsjekk. Positiv innsjekk Innholdet i tiltaksmodellen Drømmeskolen.
CLILprøvar og språkutvikling - resultat frå eit prosjekt på 7. trinn
Møre og Romsdal er eitt av 19 fylke i Noreg budde det ca menneske her. Området har eksistert som administrativ eining i om lag 300 år.
23.mai 2018 KOMPETANSE FOR MANGFALD
Kvalitet i opplæringa PPT-samling 15. mai 2018.
Voksne for barn- indre Nordfjord lokallag
alle barna sin rett til god omsorg
Det har aldri vore skapt så mange nye arbeidsplassar i Sogn og Fjordane
Læringsmiljø §9a: Handlingsplikt Bedre læringsmiljø
Tjødnalio skule Ved 6. og 7. trinn
STUDIESPESIALISERANDE
Opplæringskontoret for industri- og teknologifag
® Utallege møter - tverrfaglige mange dyre timeverk
HVORDAN PROMOTERE ROTARACT?
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Vi oppnår resultater gjennom samarbeid Vi respekterer hverandres meninger Vi gjør det som er besluttet Vi oppnår resultater.
VELKOMEN SOM FØRESETTE TIL 8. TRINN HAUSTEN 2019
Velkomen til foreldremøte for 2. trinn
“Berekraftvekene” ved Stord vidaregåande skule
6. årssteg - veke 19 MELDINGAR TIL HEIMEN Sund Glesnes skule
Utskrift av presentasjonen:

Erfaringar frå og planar for Drømmeskuleåret ved Stryn vgs

1. skuledag -mentorane tek i mot dei nye elevane våre Kvar vg1-klasse får tildelt 2 mentorar. Desse blir presentert saman med kontaktlærar under namneopprop i storsalen der alle elevane og tilsette er samla. – Viktig å vite kven dei er frå første stund;-) Nokre av fjorårets mentorar er også mentorar i år. For å få kontinuitet – dei fungerar ypperleg som seniorrådgjevarar  Etter presentasjonen spring mentorane til skulen sitt hjerte, nemleg kantina. Der står dei klare og deler ut gratis yoghurt og frukt til alle dei nye elevane.

Bli kjent-dag Første veka handlar om å bli kjent i klassen og med klassen. Mot slutten av veka er det tid for å bli kjent med heile skulen. Då arrangerar vi stor Bli-kjent dag. Denne dagen følgjer mentorane klassane sine rundt på forskjellige aktivitetsstasjonar – alle aktivitetane har fokus på samarbeid og det å gjere kvarandre gode  Når aktivitetane er ferdige møtest alle på Kåre Roseths plass. Der har vg3 grilla hamburgarar, steikt sveler, kutta frukt og blanda saft. Det er tid for felles lunsj og kos. Mot slutten av lunsjen blir det ein overraskelse for elevane, anten eit show, ein konsert eller liknande. I år vart det konsert  Stor stemning og ei herlig avslutning på ei elles så hektisk skulestartsveke

Drømmeklassen 1 I år gjennomførte vi DK1 i alle klassane i løpet av dei to første vekene. Dette gjekk kjempefint Kontaktlærarane var positive og glade for at vi kom inn til klassane og hjelpte dei med å sette ekstra fokus på klassemiljø frå første stund Det som vi merkar er at det har vore ein hektisk haust, og mykje som skjer heile tida. Utfordringa har vore å finne tid til oppfølging i klassane. Dette er noko som vi no har hovudfokus på for å få retta opp fortløpande.

PYSJ-PARTY i lunsjen

Trafikktryggingsdag Mentorane er også med når vi diskuterar og planlegg kva større Temadagar som vi skal ha. Her er bileter frå haustens Trafikktryggingsdag 

Arrangement vi er begynt å planlegge: Dei følgjande «slides» viser litt av kva vi har planar om framover. I tillegg held vi på med oppstart av leksekafe. Det skal vi ha kvar tysdag frå 15.30-17.30. Då blir det vafler og lekser i en herlig symfoni Det blir nok en «Kanelbolledag» og «Funfact-kahoot» også i nær framtid

Adventskalendar, nissefest og juleball

Elevstyrt skule Her tenkjer vi at mentorane skal få ansvaret for lunsjaktivitetar på dei to dagane som vi har tenkt å ha elevstyrt. Elevstyrt vil seie at ALLE tilsette forlet skulen, og elevane styrer ALT – inkludert rektorstilling, undervisning, reinhald, kantine og sentralbord  Bilda er frå elevstyrt tidleg vår 2015.