Koordinerende enhet for habilitering- og rehabilitering

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
Psykisk helsevern i ny helsereform Dagsenterkonferansen 5
Legger dagens løsninger for e-meldinger til rette for god samhandling og dokumentasjonsprosess knyttet til polikliniske pasientforløp? Prosjektgruppen.
Samhandlingsreformens utfordringer og muligheter
Nett-basert-individuell plan SamPro
Vegen videre…. Tore W. Topp MBO 2012.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Samhandling i Indre Østfold
Meldingsløftet i Hitra Kommune
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
Samhandlingsreformen i skedsmo kommune
Hva betyr de politiske føringene for ergoterapeuters prioriteringer? Møteplass: Allmennhelse 14.- mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Mona Pedersen, prosjektleder Meldingsløftet i Lenvik kommune
Demensteam Lier Kommune
Veien videre for den slagrammede
Bakgrunn for KOLS/O2-prosjekt:
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Hva skjer akkurat nå? Ny organisering i Sosial-, helse- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen Embetsoppdraget/samhandling. Familieveiviserprosjektet.
Ambulerende Rehabiliteringsteam ART - Drammen Sykehus -
Fylkeskonferansen 2. og 3. oktober 2012 Marianne Munch –– Laila Helland – Elisabeth Moen Synnøve Skarpenes.
Hovedsamarbeidskommune Line Nordgård, rådgiver IKT helse og omsorg Meldingsløftet i kommunen Prosjektleder ELIN-k Tromsø kommune Prosjektleder Meldingsløftet.
Soning som helsebringende tiltak Avdelingsdirektør Jon Hilmar Iversen Bergen 13. mai 2008.
Samhandlingsreformen – en mulighet Samarbeid om tjenester på tvers av kommunegrenser Vektlegging av samhandling om pasientforløpet Kommunen ”bestiller”
Bamble Kommune, STHF, og NAV 2009 – 2010 Satt i drift Fokus på det som virker.
Veiledningsplikten til spesialisthelsetjenesten
BESTILLERKONTORET Pårørendeskole
Psykologer i kommunene
Kommunenes rolle i den nye helsereformen Nils Fr. Wisløff rådmann i Drammen kommune og medlem i helsereformens ekspertgruppe.
Samorganisering av sosial- og barneverntjenestene i Flesberg og Rollag Prosjektleder Widar Stoltz Flesberg og Rollag Kommuner
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
Hva kjennetegner god ansvarsgruppe jobbing Rakkestad 19 mars 2015
Virtuell avdeling et nødvendig bindeledd i oppfølging av den utskrevne multisyke eldre pasienten?
Pilotprosjektet Samhandling innen helse – og omsorgstjenester
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Bamble Kommune, STHF, og NAV 2009 – 2010 Satt i drift Fokus på det som virker.
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
Forebyggende helseteam for eldre Helse- og sosialkomiteen 5. mai 2015.
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
PRESENTASJON strategiseminar
Anna M. Kittelsaa NAKU Utviklingshemning og psykiske helsetjenester.
| Tema for presentasjonen | 1 Arbeid med statistikk i forhold til psykisk helse- og rusarbeid ved Helsedirektoratet.
Ny organisasjonsmodell og samarbeidsavtale innen rus og psykisk helse mellom Fræna og Eide kommune «SAMMEN OM MESTRING»
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: HELSE OG OMSORG Folkevalgtopplæring INTRO HELSE OG OMSORG
Individuell plan og koordinerende enhet Innspill til KOSTRA arbeidsgruppen Seniorrådgiver May Cecilie Lossius.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Temaplan Legetjenester Komité Helse og omsorg.
Follo – et spennende utgangspunkt Befolkning Enebakk Frogn Nesodden Oppegård Ski Vestby Ås
Agdersamling 13 sept kommunal responssentertjeneste og felles anskaffelse av trygghets- og varslingsteknologi Agdersamling 13. september 2016 Prosjektleder.
1 STATUS PROSJEKT PSYKISK HELSE OG RUS Overordnet samarbeidsutvalg 7. desember 2015 Prosjektleder Kari Engen Sørensen.
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Fremtidens habiliterings- og rehabiliteringstjenester i Oslo kommune
KOORDINERENDE ENHET v/ Ragnhild Vignes
KVALITETSPOLITIKK for Rehabiliteringsklinikken
Tilbud til pasienter med hjerneslag i Horten kommune Hjemmebasert og institusjonsbasert «Hva er viktig for deg»
Alle skal med… Et 3 årig prosjekt i Hasvik kommune
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Avdelingsleder Jannie Rasmussen, Molde kommune
Gevinstrealisering Erik Paulsen ASSS - 4.mai Bergen Gevinstrealisering
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
”Fjellfolk-kommunen”
Utskrift av presentasjonen:

Koordinerende enhet for habilitering- og rehabilitering En helhetlig tjeneste Koordinerende enhet for habilitering- og rehabilitering

Informasjon om prosjektet i Levekår Prosjektgruppen består av: Leder helse- og omsorg, tilsynslege, leder sykehjem, leder bistandsbolig, rus- og psykisk helsevern, prosjektleder dagsenter/ leder koordinerende enhet, kommunal fysioterapeut, helsesøster/ hjelpemiddelansvarlig og demenskoordinator ved behov.

Milepæler habilitering- og rehabilitering 2017 Møte Søknad/ forankring møter x 2 mnd og deltatt på nettverksamling Interkommunalt sammarbeid invitasjon til sammarbeid Hasvik og Kvænnangen samh.møte Kvænnangen nov/des-17 Hasvik jan-18 Opprettet inntaksteam rutiner saks.beh, kartlegging- tjenestetilbud tverrfaglig Brukerutvikling, kompetanseheving, workshops

Samhandling andre kommuner Kvænangen på besøk/ gjenvisitt nov-des 2017 Erfaringsutveksling Søke midler sammen? Lovpålagte tjenester 2020, kan vi samhandle Hvordan er tjenestene bygd opp, hva kan vi bruke hverandre til Hasvik besøk jan 2018, gjenvisitt april 2018 Erfaringsutveksling Nyttige tilbakemeldinger spesielt om inntaksteam Samhandling fremover Friskliv sammen

Resultatmål 1 og 2: Inntaksteam og tildelingskriterier Prototyping Redesign Ny prototyping Ny redesign Forslag til skjema, organisering, roller Denne organisering gir oss trygghet, får utnyttet kompetansen vår og gir brukerutviklede tjenester medHer er vi nå, veien blir til mens vi går….. hva er viktig for deg i fokus. Tildelingskriterier Startet med omsorgsbolig Kriterier under utforming Skal på høring i prosjektgruppen før politisk behandling

Flere av våre prosjekter må ses i sammenheng NVP Demenskoordinator/ hukommelsesteam under utvikling Dagaktivitetstilbud hjemmeboende Hjelpere på fire bein Friskliv Rus-og psykisk helsevern Hjelpemidler

Neste steg Forebyggende hjemmebesøk >75 år Dagaktivitetstilbud distrikt Hva er viktig for deg/ brukerutvikling Vi ser at det vi ta flere år å samle trådene, men at dersom vi får det til vil vi ha et godt verktøy som ikke er personavhengig og «hemmelig», men tilgjengelig MÅL: Plan for habilitering- og rehabilitering

I vår kommune med få innbyggere er det naturlig at man har funksjoner som er tillagt stillingen som ikke er naturlig i andre(større) kommuner, og at informasjon om dette er viktig å formidle. Vår leder kjenner f eks ikke til en eneste helsesøster som er kommunal instans for hjelpemidler eller en ruskonsulent som har ansvar for dagaktivitetstilbud. Det samme gjelder for så vidt vaktmestre som er en del av tjenestetilbud som andre kommuner bare kan drømme om (matombringing, elektriske hjelpemidler, involvert i arbeidet med velferdsteknologiske løsninger i det omfanget vi har). I stedet for å problematisere dette, tenker jeg at må vi få fram verdien av samhandlingen og at det totalt sett bidrar til tverrfaglighet/ tverretatlig samarbeid som gjør tjenesten bedre og brukerne får helhetlige og sømløse tjenestetilbud. (Bygge ned siloer som ikke gagner pasienter/brukere)  

Vi ønsker å benytte ressursene vi har tilgjengelig på en mest kostnadseffektiv måte. Det betyr f eks at helsesøster eller ruskonsulent gjør en utredning når man likevel er i distrikt, ikke i rollen som helsesøster/ruskonsulent, men som f eks sykepleier eller som kommunal instans for hjelpemidler, leder for dagaktivitetstilbud osv. Her er det mulig å informere mottakerne på forhånd, kommunikasjon er en viktig faktor.   Jeg ser at dette er viktig å få fram i bakgrunnen for hvorfor vi velger å organisere arbeidet vårt slik vi gjør. Dette gjøres i forbindelse med prosjekt habilitering/rehabilitering og vil bli beskrevet innledningsvis i planverket vårt. Kommunikasjon og kunnskap om kommunikasjon er viktig for å lykkes