Omlegging til produksjonsområder

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Klimajobber i nord Broen til framtiden 2015 Gaute Håkon Holand Wahl.
Advertisements

Individuell vurdering for elever med rett til spesialundervisning Hamar
Rehabilitering søknadsplikt – forskriftskrav Byggesaksseminar Tromsø 16. nov 2010 Frank Bjørkum, juridisk rådgiver.
Alternativer til nett Enova og Statnett starter FoU-prosjekt for å få fram de beste totalløsningene Nasjonal kraftsystemmøte, Gardermoen, Jan.
Jon Arne Grøttum, Direktør Havbruk, Sjømat Norge Næringens vekstperspektiver.
Nærings- og fiskeridepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 1 Nærings- og fiskeridepartementet Avdelingsdirektør Yngve Torgersen Florø 10. februar.
Prosjektorganisering av arbeidet med enslige mindreårige i Bufetat region nord. desember 2015 – desember 2018 OSO barnevern
Introduksjonsloven. Hva er voksenopplæring Organisert opplæring for voksne som gjennomføres etter bestemte regler, og kan berettige til offentlig støtte.
KOMMUNEREFORMEN OG PLAN- OG BYGNINGSLOVEN (PLANDELEN) - HVORDAN GJØRE BEGGE OPPGAVENE I KOMMUNENE? Planforum Østfold februar 2015 Prosjektleder Torleif.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Mobilt vanntåkeannlegg. Mobilt vanntåkeanlegg Mobile vanntåkeanlegg er utviklet med tanke på å beskytte personer som ikke er i stand til å ta vare på.
Hedmark fylkeskommunes rutiner for inntak av minoritetsspråklige v/Kasper Tøstiengen.
Endringer i kompetansekrav undervisning Gjeldende fra 1.august 2015.
Slik ble Kommune-Norge bedre (og dårligere) i 2015 Ole Petter Pedersen | Kommunal Rapport | 22. juni 2016.
Revidert programplan VRI Anja Gjærum Informasjonsmøte om VRI 22.april 2013.
Hva driver egentlig det offentlige med? Det offentlige utfører: Viktige fellesoppgaver (som politi og brannvesen) Omfattende regulering av økonomisk virksomhet.
Bærekraftig utvikling Viktige prinsipper for handling (fra Nasjonalbudsjettet): – Rettferdig fordeling (nåværende og fremtidige generasjoner) – Internasjonal.
§12 i vannforskriften
+ Mestringstro Lise Andersen – Sykepleier Vårkurset i Oslo 22.April 2016.
PLAN- OG BYGNINGSLOVEN
Vannskuterforvaltning KS
Innsyn og adgangsbegresning
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
Gaute Sletteland, juridisk rådgiver v/byggesak
Grunnlaget for innspillet
Havbruksfondet Havbruksfondet skal generere inntekter til kommunene som vederlag for bruk av sjø-almenningen i kommunene. I de to neste foilene har vi.
Krav til formål, utredning og opplysningskvalitet
Interkommunal plan Saltenfjorden
Avdelingsdirektør Martin H. Bryde Florø 8. februar 2017
Salmon Group AS Skisse til løsning som gir bærekraftig vekst
Hovedopptak i barnehagene 2016
Leverandørutvikling i sjømatnæringen
Prosjektutløsende behov
Sourcingstrategi for «Virksomhetens navn» innenfor område «xx»
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
Foreldres rettigheter etter barneforskriften § 10
Rekruttering Navn på foredragsholder Dato
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Agenda Vurdere tekniske hjelpemidler som kan hjelpe oss i jobbsøkerprosessen...! Takk for muligheten til å presentere en alternativ hjelpemiddel. La oss.
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst 2017
Gruppeprosess Dialog som ramme for gruppeprosessen Lokalt fokus
Lørenskog kommune PUBLISERT: 11. OKTOBER 2015
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Den lovgivende makten i Norge
Offentlige anskaffelser Tildelingskriterier og kontraktsvilkår
Havneutvikling i Longyearbyen
NADL strekket Tilhører ikke NADL
Boligsameier som ikke er seksjonerte - rett til å kreve seksjonering
Outsourcing av oppgaver som gjelder myndighetsutøvelse
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
LOs pensjonsseire Sikring av ytelser til sliterne Tette hullene i AFP
Fiskeriforvaltning Av Erling J. Johansen For Kommunestyret i Skjervøy
Om opprykk til førstelektor
Tema: Norsk sjømatnæring er en av landets største eksportnæringer.
Vinmonopolet Case med vektlegging 01/01/2019 Fred Wenstøp.
UU og Fylkesmannens rolle
Den skandinaviske biogasskonferansen 2018
Tverrfaglige tema.
Nå er vi spente!.
Årets norske Leanprosjekt
Outsourcing av oppgaver som gjelder myndighetsutøvelse
Fiskeridirektoratets rolle Hvordan påvirker fiskeri og akvakultur
Outsourcing av oppgaver som gjelder myndighetsutøvelse
Lokal markagrense for Frogn kommune
Utskrift av presentasjonen:

Omlegging til produksjonsområder Jens Chr Holm AquaNor 15.08.2017 Fra Sjona © Ingrid H. Holm

Innføring av et forutsigbart system for kapasitetsendring Regjeringens mål er forutsigbar og miljømessig bærekraftig vekst. Erkjennelse av at selv om en lokalitet drives innenfor akseptable rammer isolert sett, kan likevel den samlede miljøbelastningen i området bli så stor at miljøets bæreevne overskrides. Det har vært nødvendig å identifisere produksjonsområder naturvitenskapelig hvor oppdrettslokalitetene kan påvirke hverandre og miljøet innenfor området, men minst mulig mellom områder. Det er også definert en handlingsregel som skal endre produksjonskapasitet på objektivt grunnlag og ut fra forhåndsbestemte miljøkriterier.

Handlingsregel i produksjonsområder Produksjon i området Målt eller modellert miljøpåvirkning Regulering: kapasitetsendring Motivasjon for lønnsomhet Motivasjon for redusert miljøpåvirkning Motivasjon for presis og relevant forståelse av påvirkning og grenser

13 produksjonsområder Skjæringspunkt for innplassering 24.06.2016 5 tillatelser hadde da lokaliteter i 3 produksjonsområder, 217 tillatelser hadde lokaliteter i 2 produksjonsområder og 746 tillatelser hadde lokaliteter i bare ett produksjonsområde

Produksjonsområdenes sjøareal

Handlingsregel for å redusere lus på vill laksefisk Produksjonskapasiteten i et produksjonsområde reguleres i samsvar med områdets miljømessige bærekraft. Så langt er det påvirkningen av lakselus på vill laksefisk som er miljøindikator. Departementet vurderer om miljøpåvirkningen er akseptabel, moderat eller uakseptabel. Ved akseptabel miljøpåvirkning i området kan departementet lyse ut tilbud om nye tillatelser og økning av kapasitet i etablerte tillatelser. Ved moderat miljøpåvirkning kan departementet avstå fra å endre kapasiteten. Ved uakseptabel miljøpåvirkning kan departementet ved forskrift nedjustere kapasiteten

«Prøvekjøring» av handlings-regelen med 2016-data (Pressemelding fra NFD 14.06.2017)

Unntak fra handlingsregelen for de beste Gullkortet Uavhengig av miljøstatus i produksjonsområdet, kan departementet gi tilbud til innehaver som har lokaliteter der lakseluslarver ikke slippes ut i frie vannmasser, eller forekomsten av voksne hunnlus i perioden april –september er tilstrekkelig liten og det ikke behandles medikamentelt mer enn 1 gang i siste produksjonssyklus. Det stilles dokumentasjonskrav for å komme inn under unntaksregelen som har eksakte grenseverdier. Størrelsen på tilbudet om merkapasitet beregnes ut fra et eget regelsett.

Fleksibilitet: drive tillatelsene i to produksjonsområder Alle aktører skal få anledning til å etablere felles biomassetak (etter søknad) mellom to tilgrensende produksjonsområder. Biomassetaket omfatter tillatt biomasse etter alle tillatelser av samme type, samme formål og samme art tilhørende søker. Noen selskaper vil etter innplasseringen sitte med alle tillatelsene i samme produksjonsområde. De kan søke om å få flytte en mindre andel av tillatelseskapasiteten til et tilgrensende produksjonsområde. Dermed kan de også søke om et slikt felles biomassetak. (Akvakulturdriftsforskriften § 48a) (Produksjonsområdeforskriften § 7 annet ledd)

Fleksibilitet: drive tillatelsene i tre produksjonsområder Under visse forutsetninger og etter søknad, kan selskaper som viderefordeler en høy andel av egen oppdrettet fisk innvilges et felles biomassetak innenfor inntil tre produksjonsområder som grenser til hverandre. Biomassetaket omfatter tillatt biomasse etter alle tillatelser av samme type, samme formål og samme art tilhørende søker. Fiskeridirektoratet vil kunne sette begrensninger med hensyn til utvidelse av slike felles biomassetak. (Akvakulturdriftsforskriften § 48b)

Fleksibilitet: drive tillatelsene i fire produksjonsområder To aktører, Marine Harvest Norway AS og Salmar Farming AS, har i dag et interregionalt biomassetak som vil strekke seg over hhv. 4 og 5 produksjonsområder. For å oppfylle Stortingets intensjoner om at selskaper som videreforedler en vesentlig andel av sin produserte fisk skal få beholde sin fleksibilitet, har departementet besluttet at disse selskapene skal kunne få et felles biomassetak over inntil 4 områder. Fiskeridirektoratet vil kunne sette begrensninger med hensyn til utvidelse av slike felles biomassetak. (Akvakulturdriftsforskriften § 48b)

To viktige datoer Tirsdag 15 AUGUST Frist for å melde inn den enkelte tillatelse i et produksjonsområde og angi ønske om tilstøtende område (for drift i felles biomassetak som dekker to områder). Selskaper som bare hadde lokaliteter i ett produksjonsområde kan sende inn ønske om framtidig tilstøtende produksjonsområde. Søndag 15 OKTOBER Produksjonsområdene gjelder, og de 222 tillatelsene som hadde lokaliteter i mer enn ett produksjonsområde skal nå være innplassert av Fiskeridirektoratet. Deretter fastsetter departementet den første kapasitetsjusteringen.

Livet i havet – vårt felles ansvar