Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Leverandørutvikling i sjømatnæringen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Leverandørutvikling i sjømatnæringen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Leverandørutvikling i sjømatnæringen
Ringvirkninger og en kikk i glasskula Kurt-Einar Karlsen Adm.dir Lerøy Aurora AS

2 Lerøy Aurora AS 285 årsverk (350) i Troms og Finnmark
Hovedkontor i Tromsø Prosessanlegg på Skjervøy Prosessanlegg i Kirkenes (50%) Smoltproduksjon i Laksefjord Produserer 150 millioner måltider med laks hvert år Statsråd, fylkesråder, ordførere og øvrige forsamling! Takk til Skjervøy Kommue for et flott arrangement i dag – og at alle dokker dukket opp og gjorde arrangementet helt perfekt! Jeg vil starte med…. osv

3

4 Lerøy Aurora – Utvikling og vekst
Med Lerøy kom resultatene, men også investeringskraften. Vi fikk mulighet til vekst og utvikling. Og på de ti årene som Lerøy har vært eier av Lerøy Aurora så har vi invester i industriutbygging og ny teknologi for over 1 milliard. Det tilsvarer ganske nøyaktig det beløpet som vi har hatt i ordinært resultat i denne perioden. De som tror at det å ha sprett eierskap i et selskap, altså være en del av et børsnotert selskap. Betyr at alle pengene går ut av landsdelen og gjerne sørover tar feil. Det er vi i Lerøy Aurora et bevis på.

5 Utvikling og vekst

6 Ringvirkninger av Lerøy Auroras virksomhet

7 Ringvirkninger

8 Ringvirkninger

9 Ringvirkninger

10 Karlsøy – en viktig kommune
Konkret: Vi ønsker sterkt et næringsliv i Karlsøy Kommune! Kontakt med NOFI Lerøy fondet – innskudd til en konto i kommunen – et styre som behandler søknader – i året i fire år Utdanning blå fag og næringsutvikling utvikligsmidler for utvikling mot blå næring Velger lokale leverandører – entrepenør Tilvekstsenter – teknologiskl nyvinngn Torgrim sier om: Samarbeid NOFI om utvikling av serivce stasjon Vi ønsker et sterkt lokalt næringslivet.

11

12 Troms – Marin verdiskaping 2050
I dag ca 10 % av produksjon av laks og ørret Hvilke ambisjoner skal Troms ha for 2050? 20 % av produksjonen av laks og ørret I Norge ? Utgjør 1 mill tonn (tilsvarer totalproduksjonen i Norge i dag) Betyr en 10 dobling av dagens produksjon Samarbeid kommune og skole – veilederen ungdomsskolen Vederlag – emst mulig konsesjonsvederlag til kommunene – økt MTB på ekisterende lokaliteter vil vi bruke i karlsøy Kommune – mye vekst styres til Karlsøy kommune – innenfor de lokalitetene vi har – ikke mere areal.

13 Laks fra Nord-Norge – UTVIKLING?
Illustrerer Nord Norges andel av veksten som er beskrevet i rapporten «Verdiskapning basert på produktive hav i 2050” beskriver. Dessverre så står det stille – dette kan være tallet i 2050 – tenk dere for en leverandørindustri – det er på tide å brette opp ermene – vi har stått stille i det siste – vi trenger vekst! NB! Ro rederiet! Mange årsverk


Laste ned ppt "Leverandørutvikling i sjømatnæringen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google