Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om folkehelsearbeid
Advertisements

Nye lover og forskrifter relatert til planlegging og ansvar
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Læring på arbeidsplassen
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
SIO- Folkehelse.
Folkehelsemeldinga Implikasjoner for samfunnsmedisinere i kommunene
- Hvordan bidra til helsefremmende samfunnsutvikling i kommunene?
Styring av utdanning – fra global forståelse til ”New Local Governance” Faglige og politiske utviklingsverksted for aktive skoleeiere.
Ny folkehelselov – styrer staten helseaktiviteten i kommunene?
Folkehelsemeldingen - hovedtema og strategier
1. Utvikling av fastlegetjenesten og samhandlingen i helse og omsorg 2. Arbeid med folkehelse – folkehelse- profilene fra Folkehelseinstituttet Grenlandstinget,
Kunnskapsgrunnlaget for folkehelsearbeid i kommunen
Fylkeskommunens rolle og innretning på folkehelsefeltet
Påvirkningsfaktorer i kunnskapsgrunnlaget
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Kort om forsøk om samordning av innsigelser - FOSIN -Nordland Plankonferansen 11. desember 2013.
MaHa DELT RÅDGJEVING Rådgjevarsamling I Magnus Barfot.
Folkehelsestatistikk – muligheter, hensyn, begrensninger
Kunnskapsløftet - forskningen Organisering: prosjekter og programstyre Resultater: det store bildet Veien videre: er økt variasjon et problem?
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Regional transportplan Agder
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Aktørenes roller i planprosessene
Kommunenes arbeid med likestilling Resultater fra kartlegging.
NTP og RTP - grensesnitt og samspill Alf Daniel Moen fylkesrådsleder.
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Folkehelsetilsynet i Oslo og Akershus 2014 Møte for ledende helsesøstre og kommunejordmødre i Akershus
Partnerskap for folkehelse i Rogaland 2015.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
EN DRIVKRAFT FOR UTVIKLING 1 Hva gjør fylkeskommunen som folkehelseaktør ? Thore Westermoen Fylkesordfører Vest-Agder.
Partnerskap for folkehelse i Rogaland 2015.
Folkehelseoversikter – Én for alle – alle for én!.
Folkehelseprofiler og statistikkbanker
Kommunehelseprofiler - et redskap i planarbeidet i kommunene Nasjonal plan- og folkehelsekonferanse i Fredrikstad Prosjektleder Michael Kaurin.
Regional planstrategi
Rana kommune -systematisering av kommunalt folkehelsearbeid – 1.Bakteppe 2.Oppbygging av det systematiske folkehelsearbeidet 3.Forklaring av modell for.
Mulighetenes Oppland Oversikt over helsetilstanden og påvirkningsfaktorer som grunnlag Folkehelseloven stiller krav til fylkeskommuner og kommuner om å.
Kommunenes oppgaver og kompetanse 8. januar 2015 Dosent Ingun Sletnes.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
1 8. september 2010 Spesialrådgiver Christine Hjortland, KRD Forvaltningsreformen.
1 Innledning på plankonferansen Utbygging av IC-triangelet innen sammen om bedre og mer effektive planprosesser.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Folkehelse og rus Avdelingsdirektør Ole Trygve Stigen.
Hedmark fylkeskommune Presentert for UFT på høstmøtet , Trysil Hotell.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Innbyggerundersøkelsen 2013 Innbyggerdel Innbyggerundersøkelsen.
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
Fredrikstad, 23. – 24. november 2006
Asle Bentsen Ingvild Vardheim KoRus-Sør - Borgestadklinikken
Før, under og etter gjennomføring – hva skjer?
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Idretten mister ungdommen
Ungdata i folkehelsearbeidet i Vestfold
Hvordan støtte kommunene med å få oversikt over folkehelsen – og kommer vi videre fra oversikt til handling? Sigri Spjelkavik – rådgivar folkehelse.
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Ung i Agder 2019.
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Lokalt og regionalt folkehelsearbeid
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017

Koordinert fylkesundersøkelse Ungdata Ung i Buskerud 2017 er en levekårsundersøkelse som gir oversikt over hvordan det er å være ung i Buskerud

Buskerud fylkeskommune sine roller Koordinere Ungdata undersøkelsen Skoleeier videregående skole ansvar for videregående opplæring Regional utviklingsaktør Koordinere, veilede og rådgiver folkehelse-området - Et politisk vedtak i fylkeskommunen å gjennomføre ung i Buskerud i alle videregående skoler og hvert 3 år

Buskerud fylkeskommunes nytte av undersøkelsen Har ansvar for regional utvikling, videregående opplæring, tannhelse, samferdsel, kultur, idrett, folkehelse Undersøkelsen vi gi svar og gode data som kan brukes av fylkeskommunen i planleggingsarbeid for tjenesteområder Ungdata resultater kan ses i sammenheng med andre undersøkelser som gjennomføres feks skoleundersøkelser Ungdata brukes som kunnskapsgrunnlag for all planlegging i BFK. Dette dokumentet er viktig for all planlegging i kommunene. Vi vil minne kommunene på om de har brukt ungdata som kunnskapsgrunnlag i sitt planarbeid. Ungdata sees i sammenheng med folkeheprofilene og lokalkunnskap. For eksempel søke på 10 årig folkehelseprogram eller andre prosjekter så viktig med et godt kunnskapsgrunnlag og ungdata kan ligge til grunn for at man søker på et spesielt prosjekt

Hvorfor Ung i Buskerud viktig for Buskerudsamfunnet Koordinert undersøkelse vil sikre bedre kvalitet på dataene og forenkle bruken på regionalt nivå Kommunene får sammenlignbare resultater Innhenting og analyse av data er en viktig del av å jobbe systematisk og langsiktig med kunnskapsbasert lokalt og regionalt plan- og utviklingsarbeid Resultater på kommunenivå og for alle de videregående skolene Planlegges gjennomført hvert 3 år

Bruk av Ung i Buskerud i utdanningsavdelingen i BFK Internt Internt i utdanningsavdelingen I dialog med skolene og virksomhetene I forhold til politiske saker og planarbeid Eksternt Samarbeid mellom videregående opplæring og kommunene Dialogmøter i regionene på skolesjefnivå Samarbeidskonferanse på skoleledernivå Det skal gjennomføres dialogmøter mellom kommunene og videregående opplæring om folkehelse Nasjonale samarbeidsarenaer

Folkehelseloven Lov om folkehelsearbeid (2012) – gjelder for kommuner, fylkeskommuner og statlige myndigheter. Fylkeskommunen skal fremme folkehelse innen de oppgaver som fylkeskommunen er tillagt, samt være pådriver for og samordne folkehelsearbeidet i fylket (§ 20) Fylkeskommunen skal ha nødvendig oversikt over helsetilstanden i fylket og de positive og negative faktorer som kan virke inn på denne (§ 21)

Offentlig planlegging UNGDATA som et viktig kunnskapsbidrag i det lovpålagte oversiktsarbeidet lokalt, regionalt nasjonalt

Presentere hovedfunn fra undersøkelsen Konferanse Konferanse gjennomføres 18. – 19. oktober 2017 Presentere hovedfunn fra undersøkelsen Gi innblikk i utfordringer og muligheter

Regional rapport fra Ung i Buskerud 2017 Samarbeid mellom KoRus-Sør, Buskerud fylkeskommune, kommunene i Buskerud og andre Rapporten skal gi en oversikt over ungdommens oppvekstsvilkår i BUSKERUD Bidra til diskusjon og refleksjon rundt sammenhengene som påvirker ungdommenes helse og trivsel Lanseres under konferansen oktober 2017 Kommunene får resultater for sin kommune Videregående skolene får resultater på skolenivå