Pilegrimsledene til Nidaros Pilgrim Ways to Nidaros - Caminos de Nidaros pilegrim.info pilgrim.info peregrino.info Pilegrimsledene til Nidaros inngår.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Introduksjon.  ITIL står for Information Technology Infrastructure Library.  Det er mye snakk om ITIL i næringslivet for tiden, og veldig mange bedrifter.
Advertisements

Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Foto: Einar M. Aslaksen Åse Kari Haugeto, leder Deltasenteret
Tallinja Audun Merete Veronika. En kort beskrivelse; Målet er å få en større forståelse for tall og tallinja, å kunne plassere hele tal, negative og positive,
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
”De vanskelige beslutningene” - eierskifteseminar i Bodø Generasjonsskifte i fiskebåtrederiet Asbjørn Selsbane AS …som endte med fisjon.
 Metodistkirken i Haugesund Misjonsprosjekt Vannpumpe ved Denhere Rural Clinic.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
Teknik & demens i Norden. Mål Samle kunnskap om hvordan kognitive hjelpemidler kan være til nytte for personer med demens og deres pårørende i dagliglivet.
UTDANNINGSFORBUNDETS LANDRAPPORT Tore Fjørtoft Sentralstyremedlem og leder av Sentralt Lederråd Majvik 2-4.september 2013 Landrapport 2013.
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Engebråten tilbyr følgende valgfag på 8. trinn:
INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon
Lær å logge inn til offentlige tjenester med MinID
Ordfører Ola Heggem, Rindal kommune
DET ER BEDRE Å TENNE ET LYS ENN Å FORBANNE MØRKET
Velg digital postkasse på Norge.no
By På Fredrikstad med eget nettsamfunn for lokalsamfunn og lag og foreninger.
Pilegrimsleden til Nidaros Pilgrim Ways to Nidaros - Caminos de Nidaros pilegrim.info pilgrim.info Pilegrimsledene til Nidaros inngår i, og er en levende.
Pilegrimsleden til Nidaros Pilgrim Ways to Nidaros - Caminos de Nidaros pilegrim.info pilgrim.info Pilegrimsledene til Nidaros inngår i, og er en levende.
Familieråd En for alle, alle for en
Til deg som skal holde denne presentasjonen: I 2017 markerer kirkene i Norge at det er 500 år siden reformasjonen, og de har valgt Fasteaksjonen som sitt.
Kulturstrategi for Hedmark fylkeskommune
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Informasjon om eksamen
Noen tanker om hva som virker Bevisstgjøring og systematikk
Utlysning av studentoppgave
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Ny læreplan… Høst 2017.
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE OM UTVEKSLING
Hvordan forberede meg til tentamen?
Valgfag innsats for andre
VELKOMMEN TIL
Kom i form og ha det gøy sammen!
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Arbeid for å gjøre Nordland universelt utformet
UNINETT mot 2020 Forskningsnett ligger fast som basis. Forrige strategi ledet til eCampus. eCampus henter tjenester i skyen, hvordan forholde oss til skytjenester.
«Hvordan organisere kultursektoren «i kommunen»?»
Leseopplæring 1. trinn FYLL GJERNE PÅ MED EKSTRA INFORMASJON FOR SKOLEN/TRINNET LESEOPPLÆRINGEN LOKALT: INNFØRING AV BOKSTAVER REKKEFØLGE PROGRESJON LESING.
Reiseliv og språk © Leena Pedersen, Vadsø.
Aktivitetsskolen Skøyen
LMK - den rene motorhistoriske kulturorganisasjon!
Arbeidsmetodikk Navn Dato.
Østerdalsleden gjennom Rendalen
Margaret Louise Fotland, AF Elin Stangeland, Universitetsbiblioteket
Den kulturelle skolesekken
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Organisering og arbeidsdeling i den digitale forvaltning
Skriving, prosjektarbeid og gruppeprosesser
Lytteforståelse Rammeverket
Rekruttere elever til å lage innhold
Systematisk arbeid med motivasjon i fag
Nå er vi spente!.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Inspirasjonsbasen – smarte grep
Velkommen til nytt skoleår
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Forberedelse til praksis
Organisering og arbeidsdeling i den digitale forvaltning
Enkel brukerveiledning
NROFs feltidrettsløp 2019 NROF avd Kristiansand inviterer til årets feltidrettsløp lørdag 12. oktober   Fremmøte: Luftforsvarets skolesenter, Kjevik.
Lokalsamfunn, folkehelse og kulturarv
Utskrift av presentasjonen:

Pilegrimsledene til Nidaros Pilgrim Ways to Nidaros - Caminos de Nidaros pilegrim.info pilgrim.info peregrino.info Pilegrimsledene til Nidaros inngår i, og er en levende del av den store fortellingen om pilegrimen, arven etter Olav den Hellige. Å formidle denne historien er en sentral oppgave i arbeidet med å få opp bruken av pilegrimsledene. Den lokale historien er en del av en større historie. Den lokale leden er en del av den store leden.

Opplevelse og informasjon På nettstedet pilegrim.info gjør vi dette både historisk fundert, og med dagsaktuell vinkling gjennom nyheter, fortellinger og praktisk vandrerhjelp. Man finner også litteratur, musikk og nettlenker. Dette gjøres på norsk, engelsk og spansk.

Nettstedet er til for: Pilegrimer og vandrere, andre reisende. Skoleverket; lærere og skoleelever. Kirken; vandringer og konfirmantvandringer. Tjenestetilbydere. Kommuner og fylkeskommuner; kultursektoren og turistnæringen. Lokale historielag og andre kulturinteresserte.

Mål for nettstedet: Informere rundt pilegrimsvegene og Olavsarven i Norge og i Norden overfor et nordisk og internasjonalt publikum på flere språk. Formidle verdier knyttet til natur, kultur og livstolkning gjennom bruk av pilegrimsvegene. Forsterke lokalt engasjement og næringsutvikling langs vegene. Yte service for brukere av pilegrimsledene. Styrke det Nordiske samarbeidet om Olavsvegene. Et brukervennlig grensesnitt og informasjon tilrettelagt for praktisk bruk.

Sesongen varer hele året Med en kort pilegrimsesong – i Norden er den på 3-4 måneder – er det viktig å muliggjøre et helårs engasjement i pilegrimsfeltet. Forberedelse til og bearbeiding av vandringene er også vesentlig del av pilegrimslivet. Internett er blitt en sentral kilde for informasjon og kontakt i pilegrimsspørsmål.

Hvem er brukerne av ledene? Vandrerne, pilegrimene, alene eller flere sammen, nordiske og utenlandske. De er på vegen i 1-4 uker og tar ut tilsvarende antall overnattinger. Prisbevisste. Ved hjelp av vegviser og telefon planlegger de underveis. Pilegrimer i gruppe etter en plan. Pilegrimsturisten som kombinerer vandring med andre aktiviteter. Skoleelever og konfirmanter. ALLE etterspør vandringer med innhold og mening.

Praktisk informasjon langs ledene Kartbaserte vegvisere med presentasjon av: - Ruteopplysninger - Historiske og kulturelle opplysninger - Private tjenestetilbydere - Kommuneinformasjon, andre tjenester Løsningen er laget for dem som vandrer. Et rimelig system for små næringsaktører, løpende ajourhold lokalt og sentralt. Tilrettelagt for bruk under vandringen. Når flere leder kommer til, styrkes troverdigheten. Vegviserene er under arbeid.

Tjenestetilbud/overnatting, presentasjon: Hansens hytter (bilde) Kontakt: Hansen 66 00 66 99 Adresse: Vandrevegen. 24, 2600 Hamar Avstand: 00 km (til⁄fra Nidaros) Nett: www.hytte.no post@hytte.com Åpent: April september. 3 campinghytter Pris 1 pers: 300 inkl. frokost Pris 2 pers: 400 inkl. frokost Innkjøp: (butikk, avtalt innkjøp o.l.) Transport: (offentlig, eller avtalt) Severdigheter: (kort omtale m. lenker) Koordinater: (kartinformasjon) I presentasjonen av tjenestetilbud kan det legges inn et bookingsystem.

Kommune, presentasjon: Kommunevåpen, bilde Næringsliv Service Skole Severdigheter, tekst bilde Hvilke kartutsnitt dekker kommunen Kommunepresentasjonen kan bli en nettbasert variant av brosjyrene fra 1997. Den aktuelle del av vegviseren kan skrives ut. Til hjelp for lokal bruk av ledene i skole og kirke. Vandrerne er i kommunen 1-2 dager.

Forum for tjenestetilbydere og forvaltning Et forum er en elektronisk møteplass der alle medlemmer har tilgang til alle meldinger. Benyttes til spørsmål, erfaringsutveksling og deling av informasjon. Det kan være åpent eller lukket. Det blir etablert forum i forbindelse med arbeidet i Pilotprosjektet, se meny: Kontakt > Møteplass kommune

Nettstedets forankring Etablert av Norsk Kulturarv og Pilegrimsutvalget i Nidaros. Inngår i Pilotprosjekt pilegrimsleden. Nye aktører inviteres til medeierskap i nettstedet. Eiere blir med i et redaksjonsråd.

Foto: Peter Lindholm

Foto: Peter Lindholm