Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VELKOMMEN TIL www.akultur.no.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VELKOMMEN TIL www.akultur.no."— Utskrift av presentasjonen:

1 VELKOMMEN TIL

2 Hva er arbeiderkultur? Formidling av arbeidsfolks liv, drømmer, framtidshåp, kamp og krav om rettferdighet. Formidling av arbeiderbevegelsens verdier, visjoner, mål, kamp og krav om rettferdighet. Utfordre og engasjere folk lokalt. Gjennom engasjement ta folks kreativitet og innsatsvilje i bruk. Identitetsbygging. Kampen for rettferdighet – en frihetsbevegelse

3 Hvorfor Arbeiderkultur?
Historisk En motkultur, tydeliggjøre arbeiderbevegelsens visjoner og verdier, og arbeidsfolks drøm om morradagen. Nåtid Både bevisstgjøring om vår nære historie, - hvem bygde landet, og fremme arbeiderbevegelsens verdier i nåtid og framtid Framtid Hvordan bruke kultur for å fremme arbeiderbevegelsens verdier og framtidsvisjoner og retningsvalg?

4 Kultur som formidlingskraft
Eksempler Stenhoggern, Julussa – forestillingen, Røde veier, Elden på Røros, Oscar Torp – fattiggutten som ble statsminister, - historiske spel og forestillinger, sang, musikk, Brottet, Arbeidersanger mm Muligheter Skape engasjement, tilhørighet, identitet. Både uttrykksformen, og særlig innholdet må endres i takt med samfunnsutviklingen, og ikke minst de utfordringer vi står overfor til en hver tid. Kultur er en styrke i medlemsarbeidet!

5 Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk i Østfold
VISJON Arbeiderbevegelsens kulturnettverk i Østfold skal stimulere til kulturell, ideologisk og faglig – politisk aktivitet for å ivareta arbeiderbevegelsens kulturarv, historie og fremtidsperspektiv.  Gjennom å: framstå som attraktiv, aktiv, nyskapende og spennende kulturbevegelse. Være et viktig verktøy i arbeiderbevegelsens regi og tjeneste. Presentere bredden av et moderne arbeiderkultur – engasjement. Være et kulturengasjement som sprer glede, opplevelser, idealisme og holdninger. Arbeide for å ta vare på vår arbeiderhistorie Vi i kulturnettverket, inkl. meg selv, mener dette er særdeles viktig – å ha som en ledetråd for framtida!

6 Kulturnettverkets funksjon
FORDELER: Formidling av artister Arbeidersang på nett Kompetansesenter for kultur og bevaring av historisk materiale Rabatt på kulturaktører: Som medlem får man 20% rabatt på artisthonoraret, begrenset oppad til kr. 2000,- pr. arrangement. Hva bidrar medlemmene med: Antall medlemmer Kontigent inntil 200 medlemmer: Kr ,- pr. år medlemmer kr ,- pr. år over 500 medlemmer: kr ,- pr. år Personlig medlemsskap kr ,- pr. år Kulturnettverket en katalysator for kultur i arbeiderbevegelsen: Et stort nettverk av utøvende og kreative kulturkrefter Et stort nettverk av arbeiderbevegelsens organisasjoner Bringe arbeiderbevegelsens verdier og ideer til folket Mange medlemmer – 47 organisasjoner + 16 individuelle medlemmer ”Besøk hos Østfoldmuseene, Trollull Magasinet på Mysen, Tema: Bevaring av faner og historisk materiale”

7 Takk for oss www.akultur.no


Laste ned ppt "VELKOMMEN TIL www.akultur.no."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google