Ny ordning for Utviklingssentrene

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
Advertisements

Legemiddelhåndtering ved overføring fra helseforetak til kommuner
1 ORIENTERING OM DISTRIKTSKONTORET FOR SELVHJELP I MIDT-NORGE.
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
VELKOMMEN TIL NETTVERKSAMLING
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Tema for presentasjonen.
Velkommen til regional kvalitetsregisterkonferanse i Helse Sør-Øst RHF 18. Juni 2010.
Skoleeiere og skoleledere skal kunne kombinere elementer fra temaene* i videre planlegging og ledelse av utviklingsarbeidet i egen organisasjon. * Evalueringen.
Oppdraget • I juli 2011 fikk Senter for omsorgsforskning Sør i oppdrag fra Helsedirektoratet å foreta kartlegging av hva som finnes av tiltak, fagutvikling.
Songdalen kommune Gjennomgang av kompetansesentre
DEMENSPLAN 2015 ”DEN GODE DAGEN”
Hovedundervisningssykehjemmet for Helseregion sør
Tverrfaglig videreutdanning i eldreomsorg AHS studieåret
Strategi for forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) Bjørg Th. Landmark.
LIVERPOOL CARE PATHWAY (LCP)
Omsorgsplan 2015 nettverk Ingrid Mydland
Aust-Agder og Vest-Agder
Verdal kommune Undervisningssykehjem Verdal bo og helsetun, Verdal kommune – Åre – Tone Haugan, virksomhetsleder Undervisningssykehjem Verdal.
Den digitale skole - Et prosjekt fra utdanningsdirektoratet.
Une Hallem Utviklingssenter for sykehjem i Nord-Trøndelag Rolle og funksjon i helsetjenesten 1.
| Helsedirektoratet, omgivelser og samfunnsoppdrag| 2 Om Helsedirektoratet Fagdirektorat og myndighetsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.
Status og framdriftsplan for gjennomgangen - Hovedprosjektet
Bakgrunnen er brev fra HOD av :
Delprosjektets status og framdriftsplan Prosjektleder Hilde Skyvulstad.
St.meld. 25 (2005 – 2006) Mestring, muligheter og mening «De fleste undersøkelser peker på dagligliv, måltider, aktivitet, sosiale og kulturelle forhold.
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk.
Geriatrisk ressurssenter – en del av Samhandlingsarena Aker –
Hovedundervisningssykehjemmet for Helseregion sør Songdalen kommune.
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
Statusoppdatering utviklingssentrene i Buskerud
UNDERVISNINGSSYKEHJEM
Regional nettverksgruppe for kunnskapsbasert praksis i Oslo og Akershuset Gro Røkholt Leder av nettverksgruppa
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
Nasjonalt velferdstekn program Samarbeidende kommuner Bergen Stord Lindås Lindås kommune.
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
Pasientforløp ”hjem til hjem”
PRESENTASJON UT AV TÅKA 2015 NASJONALT CANNABISNETTVERK NORGE (NCNN)
HelseOmsorg21: Utfordringer i samhandling mellom universitet, høgskole og sykehus og samarbeid med kommune. UH-rådet, nasjonal fagstrategisk enhet for.
Hvordan helseforetakene kan bidra til å følge opp regjeringens satsing på innovasjon og næringsutvikling i helsesektoren Helse- og omsorgsdepartementet.
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
NSF Østfolds fylkesmøte 25.(-26.) mars 2015
Mandat Anbefalinger. Samhandlingsarenaer Nettverksbygging Forskning Fagutvikling Formidling.
informasjon fra Haugesund kommune1 Bjørgene omsorg- og utviklingssenter.
Leverandørmøter - EPJ Én til én-møte - april 2016.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Medtek Norge Agenda markedsgruppemøter. 1)Referat fra møtet i LFH MG Kommune 21.april (10) 2)Navneendring til Medtek Norge (10) 3)Status nasjonalt program.
Helse- og omsorgsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 2 Helse- og omsorgsdepartementet Oppfølging av HelseOmsorg21 med fokus på kunnskaps- og.
Praksisnær omsorgsforskning Maren Sogstad Leder, Senter for omsorgsforskning, Østlandet.
Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Oppland – Nasjonale føringer 1.
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Det fremtidige Helsetilbudet til akutt syke eldre med et sammensatt sykdomsbilde i storbyen bergen SMART OMSORG: BEDRE PASIENTFORLØP, kunnskapsbasering,
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse Midt – Norge
Velkommen til fagdag! En aldrende innvandrerbefolkning - hvordan tilrettelegge for likeverdige helse- og omsorgstjenester?
Bakgrunn for opprettelsen av NAKU
Bjørgene omsorgssenter undervisningssykehjem
Kommunal styring og planlegging av Helse- og omsorgtjenesten
Kompetanse og samhandling i Vest-Agder
Hva er kommunenes utfordringsbilde ? Perspektiver fra Lindås kommune

Eksempel på roller og ansvar i kompetansearbeidet
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Kari Annette Os, FoU leder Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Akershus

Ny ordning for Utviklingssentrene Status for etableringsarbeidet i Akershus Noen satsningsområder for 2017

2006: Lørenskog sykehjem blir Undervisningssykehjem i Akershus 2010: Lørenskog sykehjem blir Utviklingssenter for sykehjem i Akershus Bærum kommune blir Utviklingssenter for hjemmetjenester i Akershus 2011: Nasjonal strategi for alle 40 Utviklingssentra i Norge: «Utvikling gjennom kunnskap» Oppdrag tydeliggjort: Pådriver for fagutvikling, kompetanseutvikling, Pådriver for utvikling av kommunehelsetjenesten som læringsarena for studenter og elever Tilrettelegging for forskning

Evaluering 2015: Hdir v NIBR evaluerer Omsorgsplanen, inkl alle 40 Utviklingssentre for sykehjem og hjemmetjenester Formålet med evalueringsprosessen: Vurdere og justere utviklingssentrenes rolle ansvarsområde organisering

Resultat av evalueringen HOD: «Det er ønskelig å styrke sentrene ytterlige og endringene gjøres for å skape bedre forutsetninger for en bærekraftig drift» Hovedendringer: Det skal være ett utviklingssenter i hvert fylke. Dette skal være utviklingssenter for både sykehjem og hjemmetjenester. Utviklingssentret skal knyttes til et fag- og utviklingsmiljø i vertskommunen, for å sikre samarbeid og synergieffekt

Nytt regelverk for ordningen Utviklingssentrene er forankret i: Omsorg 2020 Meld. St. 26 (2014-2015) «Fremtidens primærhelsetjeneste – nærhet og helhet». Hovedmålet i det nye regelverket er: «Utviklingssentrene bidrar til å sikre kvaliteten i hjemmetjenestene og sykehjem gjennom fag- og tjenesteutvikling, kunnskapsspredning og implementering av ny kunnskap/nye løsninger ut fra nasjonale satsingsområder og lokale behov til kommunene i fylket»   Delmål i det nye regelverket er: • Utviklingssentrene er pådrivere for kunnskapsbasert praksis. • Bruker- og pårørendemedvirkning har en sentral plass i utviklingssentrenes aktivitet • Utviklingssentrene tilbyr ulike metoder og verktøy for å utvikle et lærende miljø og være en ressurs i utviklings- og implementeringsarbeid for kommunene. Det vil utvikles et samfunnsoppdrag for USHT i løpet av 2017 som skal omfatte alle kommunale helse- og omsorgstjenester -

Status for etableringsarbeidet i Akershus Ny organisering i Lørenskog kommune Samling i Helsedirektoratet 8-9 februar Søknad om tilskudd for 2017 1 mars

Føringer fra Hdir for 2017 Ved planlegging av aktiviteter foreslår Helsedirektoratet at utviklingssentrene i 2017 vurderer følgende nasjonale satsingsområder: Tjenesteutvikling, Innovasjon og velferdsteknologi. Tiltak i henhold til Demensplan 2020. Kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet, herunder oppfølging av pasientsikkerhetsprogrammet. Helsedirektoratet oppfordrer utviklingssentrene til å ivareta den samiske befolkningen og innvandrergruppers perspektiv innenfor utviklingsprosjekter og andre aktiviteter der det er relevant

Rammer for styring, utvikling og samarbeid

Noen satsningsområder for 2017 Pasientsikkerhetsprogrammet USHT følger 3 nasjonale læringsnettverk Læringsnettverk i Akershus fra høsten 2017

Observasjonskompetanse og handlingsberedskap Prosjekt Nedre Romerike – proACT Etablering av ferdighets- og simuleringssenter i Lørenskog kommune

Lindrende behandling Pilot-læringsnettverk for ressurspersoner innenfor lindrende behandling for å bidra til målrettet og tilpasset opplæring i grunnleggende palliasjon i kommunene Reetablering av ressurssykepleienettverk i Ahus sitt opptaksområde sammen med avd for palliasjon på Ahus

Kunnskapsbasert praksis Grunnkurs E-læringskurs for praksisveiledere Nettverk

Kompetansebroen

Eksempler på nettverk/arenaer for samarbeid Demensnettverk Akershus Lindrende nettverk (Ahus) Norsk nettverk for medisinsk simulering KBP nettverk Oslo/Akershus Oslo Medtech Nasjonalt nettverk for etikkveiledere og etikkfacilitatorer Senter for omsorgsforskning Studieutvalget HIOA Samarbeidsorganet mellom Høgskoler og Helseforetak i Helse Sør Øst