LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
Demens - Test.
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Kommunalt omdømme – beslutningstaker Nordmøre (ORKíde) November 2010.
De dårige følelsene. Veiene ut..
1. 2 Vi er selskapet som går nye veier Vi bygger og vedlikeholder veier og infrastruktur 2011 etablerte vi Svevia Norge AS Vi er den største entreprenøren.
22 tips for den faglitterære forfatteren
Er entreprenøren med sin erfaring kvalifisert nok til å ta totalansvar for driftene, eller er det fortsatt behov for tett oppfølging med den kostnad det.
Befolkningsundersøkelse – energimerking av boliger Juni 2011.
- Hovedrolle eller birolle
Den Norske Revisorforenings fagkonferanse – Geilo 1. september 2002 KAN VI STOLE PÅ DE REVIDERTE REGNSKAPENE – OG HVEM BØR TA ANSVARET FOR HVA? Kredittilsynsdirektør.
Hanne Harlem Kommuneadvokat Oslo kommune
Kontostreng og annet artig…
Spørsmål fra Ragnhild Røed, AP: 1.Om skoleveier; sikkerhet og brøyting 2.Om vinterdrift i sentrum.
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Privatisering.
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
Hva er vitsen med å gifte seg?
KRL Av Karina Schjølberg
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
KOMMUNIKASJON Samling 3 Stabsutvikling.
Mandat - Prosjektplan 4 hovedpunkter - felles veinorm - utvikling av felles innkjøpsordning - mal for funksjonskontrakter - sambruk av maskin og utstyrspark.
Mandat - Prosjektplan 4 hovedpunkter - felles veinorm - utvikling av felles innkjøpsordning - mal for funksjonskontrakter - sambruk av maskin og ustyrspark.
Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
ROTARYS OMDØMME MØTER MEDIA
”Brukermedvirkning for mennesker med begrenset samtykkekompetanse”.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
EFFEKTIVISERING EN KONFLIKT MED KILE? VED Per Kaggestad Buskerud Kraftnett AS LTE
“Disippel-høring”.
Ole Jan Tønnesen, VEGseksjonen, VEGavdeling M&R, Statens VEGvesen
© Bergen kommune Hva er god eldreomsorg? Bjørn-Frode Schjelderup Fraksjonsleder helse og sosialkomiteen (H) Bergen kommune 15. Mai 2007/Radison SAS Royal.
Velferdstjenester i offentlig eller privat regi?
Livsstilsending - uke 5 -
Beboermøte – 1 Juli Bjørnefaret Borettslag. Vedlikehold har vært misligholdt i mange år. Bjørnefaret borettslag har: Ikke vasket fasade på 15 år Ikke.
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Mandal kommune Utkast til nye etiske regler For ansatte og folkevalgte i Mandal kommune Vilhelm Lunde Holme –økonomi.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Adoptivfamiliers erfaringer med hjelpeapparatet En kvalitativ undersøkelse i forbindelse med spesialistpermisjon, foretatt av psykologspesialist Marthe.
Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro.
Kunderelasjoner v/Olav Slaatsveen Norges Lastebileier-Forbund Skal se på hvordan vi som kunde/bruker opplever trafikksystemet i Norge.
Holdninger til konkurranseutsetting av velferdstjenester Befolkningsundersøkelse gjennomført i juni 2017 på oppdrag for NHO.
Kvalitet, risiko og avvik
FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET
Økonomiske utsikter for 2015
Brøk Regneartene.
Verktøy for å kartlegge holdninger
Dialogkonferanse om systemtest av batterielektriske busser i Oslo sentrum # Ruter Hans Petter Sundberg, Teknisk Direktør, Nettbuss AS
Medlemsmøte NTF Klubben ASKO Midt-Norge
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Ett spørsmål og tre… Om kloakk i Furremarka.
Gang.
Hvordan du ser på mennesket, både deg selv og andre.
God samhandling barn og unge Et nasjonalt prosjekt for å bedre samhandlingen innad i kommunen, og mellom kommuner og helseforetak.
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Velkommen til Newtonrommet
Markedseksponering - muligheter og begrensinger
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Velkommen til Newton-rommet
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
Den vanskelige samtalen
Juristsamling - Ålesund
Velkommen til Newtonrommet
Barneverntjenestenes erfaringer med bruk av tolk
“Disippel-høring”.
Sinne Film:
Utskrift av presentasjonen:

LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk Erfaring fra kommune som utfører tjenester på vei- området i et konkurransemarked . Kommunal tjenesteytelse i et konkurransemarked, tja en forholdsvis ny måte å se seg selv som kommunearbeider.

Hva er omstillingen? LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk Noen nye ord og begreper, hva betyr de for oss som virksomhet? * Endringsmelding, påvirker økonomi * Avviksmelding, omhandler kvalitet * Etterslep, betyr mye for okonomi og kvalitet. Krav til dokumentasjon! * En ny verden for kommune- arbeideren er min påstand. * Skal vi dokumentere at vi har gjort jobben vår? Det er jo bare å reise ut så ser du det! Er dette noe å mase om?

Noen nøkkeltall for Larvik. - riksvei 3 km i sentrum LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk Noen nøkkeltall for Larvik. - riksvei 3 km i sentrum - fylkesvei 13 km, i sentrum - GS-vei 1,2 km -Spesielle arbeider, grøntrabatter

LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk Hva er innsatsstyrken? 22 mann med vei, vann og avløpsfaglig bakgrunn, hvorav 8 godt kvalifiserte til å bekle oppsynsmannsfunksjoner. ( disse er vel også i litt av et dilemma, skal de fokusere på å lete opp oppgaver, skal de gjøre de eller skal de mene noe om etterslep, endring og melde det?) 4-5 med service og vedlikeholdsytelser 10 faste + 8 – 10 sesongarbeidere i grøntfaget. Så vi har nok kvalifiserte til å utføre, men utfører vi nok.

De jobbær jo aldri i kommunen, LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk De jobbær jo aldri i kommunen, Obs de kom i natt gitt.!

LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk Vinteren 2006 gjorde vi nok. Punktum. I hvert fall i forhold til kontrakten ! Åy, nå kjenner jeg at tonen ikke er helt god. Hva mener du med det du sier der mann? - Jo ensidig kontraktsrisiko er noe herk. Dette blir ikke akkurat bedre | - Noen føler seg lurt, og andre mener at det ikke blir gjort nok. Tja, du er i ferd med å nærme deg noe konstruktivt. - Et svært vanskelig utgangspunkt for prioritering av oppgave utførelse mhp kvalitet og omfang, er kontrakter med ensidig risikotaking. Nå skjønner jeg hvor du vil. - Det er nok ønskelig at ved neste korsvei blir anbudene mer balansert mhp risiko. Javel, mente du snøen 2006. Så si det da vel. En vinter som 2006 skal ikke dekkes av utførende alene. For at det forretningsmessige for en kommune og også alle andre aktører skal være regningssvarende, blir det et sterkt ønske å ikke utføre arbeid i resterende kontraktsperiode framherskende. Dette er ikke noe godt for et forsvarlig og fornuftig driftsnivå eller samarbeidsklima for den del. En vinter som 2006 skal ikke dekkes av entreprenøren alene. For at det forretningsmessige for en kommune og også alle andre aktører er jo. At de da ne

Hvordan går da samarbeidet med statens veivesen? LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk Hvordan går da samarbeidet med statens veivesen? Suksessfaktor 1:Gjensidig faglig respekt. 2: Gjensidig nytte: kommunen trenger noe inntjening for å ha nødvendig spesialutrustninger, Veg-høvler, feiebiler som eksempel. I tillegg kan de da bemanne en noe større mannskapstyrke og da være/bli litt mer fleksible også til eget vedlikehold. Veiholder får lokalkjente, med eierforhold til omgivelsene. Suksessfaktor 3: Ønske om å bli bedre. Faglig, omdømmemessig. Dokumnetasjon, etterettelighet. Å bli i stand til å svare for seg som yrkesutøver. En vinter som 2006 skal ikke dekkes av entreprenøren alene. For at det forretningsmessige for en kommune og også alle andre aktører er jo. At de da ne

LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk Vi har brøyta 1300 km. Vei, riks og fylkesveier Vi har strødd 50 km, med 30 tonn grus Vi har salta CC km, med 50 tonn salt. Vi har gitt 25 pålegg om fjerning av reklameskilt, ditto kjørt bort. Vi har foretatt 16 inspeksjonsruner. Og funnet 126 feil som er utbedret og 48 feil som er meldt som etterslep. Vi har utført 42 mindre tiltak på etterslep. Og sånn fortsetter det. - Vi har gjort jobben vår med andre ord. - Vi har dokumentert jobben vår på en sann, sporbar og troverdig måte. - Dette har gjort oss stolt av det som er utført, sliten av vinteren og litt frustrert over det vi ikke har fått tid til. - Blir det godtatt eller blir det trekk? En vinter som 2006 skal ikke dekkes av entreprenøren alene. For at det forretningsmessige for en kommune og også alle andre aktører er jo. At de da ne

Vil Larvik kommune regne ved neste runde? LARVIK KOMMUNE Kommunalteknikk Vil Larvik kommune regne ved neste runde? Ja med liten grad av tvil. Suksessfaktor 1, 2 og 3 er jo fortsatt til stede. Men vi vil være mer kritiske og ha sterk vilje om å dele risiko. Vinteren 2006 ble i overkant kostbar. Vi vil bli nødt til å utvikle enda bedre dokumentasjonsrutiner. Det har vi jo nytte av i det daglige virke så det er jo noe vi jobber med kontinuerlig. Dere får ikke se noen av disse for det er jo noen av våre aktiva. Vi må sjekke ut med våre egne forvaltningsmyndigheter, hvilken driftssystem skal vi ha videre. Bestiller, utfører, forvaltning drift. Konkurranseutsetting. Men hva er det igjen å konkurranseutsette. En vinter som 2006 skal ikke dekkes av entreprenøren alene. For at det forretningsmessige for en kommune og også alle andre aktører er jo. At de da ne