Samisk barnehagekonferanse i Karasjok

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Veilederen fra eldst til yngst. Stortingsmelding 31 ….Legge fram en veileder om samarbeid mellom barnehage og skole. Kartlegging av enkeltelevers ferdighetsnivå.
Advertisements

Barns rettigheter - personvern
Utdanningsdirektoratets oppgaver på barnehagefeltet
Samhandlingsutfordringer sett fra helsemyndighetenes perspektiv
Fra kvinnekultur til hva
”Kvalitet i hver kvadratmeter” Hva er gode barnehageledere?
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
Oppsummering Kvalitetsutviklingsplan
Dok.8:75 ( ) med Sosialistisk Venstreparti •makspris 1500,- •søskenmoderasjon (1200,- for andre og 900,- for påfølgende barn) •statlig.
Statssekretær Roger Ingebrigtsen Helse- og omsorgsdepartementet Norsk Dagkirurgisk forum, 8. januar 2010 Samhandling mellom primærhelsetjenesten og dagkururgiske.
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Rolighetsmoen barnehage
Levanger kommune Oppvekst Bunntekst 1 St.meld.nr.16 ( ) ……. og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring Stortingsmeldingen presenterer.
St.meld.nr. 28 ( ) Samepolitikken Karasjok, fredag 30. mai 2008.
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Statsbudsjettet Tidsplan St prp 1 – okt Tildelingsbrev - utkast til FM - nov/des Endelig tildelingsbrev – jan/febr Embetsoppdraget fra KD/Udir i.
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
RAMMEPLAN for barnehagens innhold og oppgaver. Mandat for rammeplangruppen Rammeplangruppen skal vurdere og fremme forslag på følgende områder særskilt:
Tall og språksprell. Vi er jobber med tall og språksprell inne på gul. Dette er et verktøy for å jobbe bevisst med tall og språk i barnehagen. I Tall og.
Digitale lærermidlers plass i hverdagen seniorrådgiver Turid Helen Christensen.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Møte for nye barnehagestyrere
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Manifest mot mobbing 2011 – 2014 Statsminister Stoltenberg og sentrale parter signerte i januar et nytt Manifest mot mobbing. Manifestet skal gjelde.
Samhandlingsreformen Rett behandling – på rett sted – til rett tid Valldal 1. September 2010.
Minoritetsspråklige barn i barnehagen – regelverk Presentasjon laget av Juridisk avdeling 2 (barnehage), Utdanningsdirektoratet, til bruk for fylkesmennene.
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
Framtidens barnehage.
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
Regjeringens arbeid med samisk språk
© Bergen kommune Budsjettmål for 2008 For barnehagesektoren Etablere full barnehagedekning Styrke barnehagenes kvalitet.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Barnehagens samfunnsmandat
Prosjektets hovedmål er: –Å styrke de ansattes kompetanse, for å gi alle barn et godt og likeverdig barnehagetilbud –Å heve status for arbeid i barnehager,
UDF som lederorganisasjon Tore Fjørtoft Sentralstyremedlem Leder av Sentralt Lederråd Ledersamling UDF Nord-Trøndelag Scandic Hell Værnes 20.Mars 2015.
Rammeplan for barnehagen. Nytt på nytt eller noko heilt anna? Loen mars 2006.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
1 Samling for kommunene 2. juni 2015 Nytt fra Fylkesmannen.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
DIALOG TIL BARNETS BESTE – “VI SKAPER FRAMTIDA”
STYLE seminar 4. mars Strategi 2020: UiO skal tilby landets beste lærerutdanning og øke rekrutteringen av gode studenter innenfor realfag (s.8).
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 5 Kunnskapsdepartementet Endringer i reglene om elevenes skolemiljø Forberedt for Fylkesmannen i.
Opptrappingsplan for rusfeltet ≡ «Regjeringen vil ha en ny og forsterket innsats for mennesker med rus- og eller psykiske problemer, og vil derfor.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
1 Endringer i barnehageloven Samling for kommunene i Hordaland 13.sept 2016.
Hvorfor en overgangspakke?. Temaene som dekkes Hvordan sikre en god overgang Samarbeid Kulturmøter Språkarbeid Kartlegging.
Endringar i barnehageloven og rettleiar for spesialundervisning
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
NOKO 2017 Arbeid mot mobbing i Norge
Prosjekt- Sone Øst barnehageenhet
Fagforbundet Vest-Agder
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
Foreldremøte Hamretun barnehage 26. September. 2017
Prosjekt- Sone Øst barnehageenhet
Utdanningskomiteen og LMU 28. mars 2017
Hva er kommunenes utfordringsbilde ? Perspektiver fra Lindås kommune
Siste året i barnehagen
Kort om Realfagsløyper
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Lekpregede læringsaktiviteter B – Samarbeid
Merethe Hegg Johnsen, ansatt som ressursperson i Målselv kommune for satsningen Inkluderende barnehage- og skolemiljø To hovedmål: -Styrke vår kompetanse.
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Samisk barnehagekonferanse i Karasjok

Tid for lek og læring

St.melding 19 11 mars 2016 kom regjeringen med stortingsmelding 19, Tid for lek og læring – Bedre innhold i barnehagen.

Barnehagen skal være et sted for både læring og lek. Læring, lek og mer språk Av de sentrale forslagene i barnehagemeldingen, får regjeringen støtte for følgende: Barnehagen skal være et sted for både læring og lek. Arbeidet med språk skal styrkes i barnehagen, og det skal blir klarere mål for språkarbeidet. De ansattes norskspråklige kompetanse er helt sentralt for godt språkarbeid i barnehagen, og et krav til de ansattes norskkunnskaper derfor bør lovfestes. Kravet til progresjon i barnehagens innhold skal bli tydeligere i ny rammeplan.

Bedre personvern Det trengs en lovhjemmel som sikrer barnas personvern, og det er helt nødvendig å ha klare rammer for behandling av personopplysninger. Ny rammeplan bli stille tydeligere krav til barnehagens arbeid for et godt omsorgs- og læringsmiljø og for å forebygge, avdekke og håndtere

Rammeplan og kompetanseheving Ny rammeplan skal også tydeliggjøre tilbudet til de yngste barna, og tydeliggjøre og definere barnehagens ansvar for barn med særlige behov. For å sikre barn en god overgang fra barnehage til skole, vil det bli vurdert å lovfeste skolens og barnehagens plikt til å samarbeide om overgangen. Den store satsingen på kompetanseheving og tilrettelegging for faglig påfyll skal videreføres gjennom styrking av Kompetanse for framtidens barnehage. Strategi for kompetanse og rekruttering 2014 – 2020.