Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.
Advertisements

Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
April Kropp bevegelse og helse: Vi utfolder oss på tur, har røris og vi har samlinger med tema kroppen vår. Hva kan vi gjøre med kroppen; rulle, krype,
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Månedsbrev fra Blåklokka
Evaluering av november på Blå avdeling:
Ilhaugen barnehage Årsplan 2011/2012 Finnmyrveien 7350 BUVIKA Ilhaugen
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
-om tilknytning og relasjonskompetanse
Pundslia barnehage Årsplan 2011/2012 Pundslia Barnehage Pundslibakken 7350 BUVIKA Telefon: Epost: Åpningstider:
Avdeling: Gul Tema: Luft og påske.
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Særlig fokus på vår avdeling Tilvenning og tilknytning – Trygghet, omsorg og nærhet Relasjoner – Mellom barn-voksne og barn-barn Lek, begynnende samspill/rollelek.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Enkel versjon av juleevangeliet til adventsamlingene Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i mars og hva vi skal gjøre i april.
Velkommen til nytt barnehageår på Pytten og Dinglebein! I år har vi hilst velkommen til hele 12 nye barn og 2 nye voksne. Det har vært en del tårer, men.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Månedsbrev Småtroll. Tilbake til Oktober.. Stor koss med Eventyr Rødhette og Ulven, turer, FN dag og mye mer Forming aktivitet Vennerskap Hver onsdag.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride ranke Bjørnen sover Små rumpetroll Med krøllet hale.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt.
September fløy forbi og vi skriver oktober. Dagene så langt har vært preget av mye lek, både inne og ute. Barna koser seg med biler, dyr, bøker, sykler,
Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»
Mainytt! Dinglebein Hva gjorde vi i April: Vistestølen barnehage
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Juninytt Da har vi sagt farvel til mai og ønsket juni velkommen! Mai har vært preget av mange gode fellesopplevelser, og mye kjekk lek inne og ute. Vi.
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Lag dere en rolig og stemningsfull adventstid!
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Månedsbrev Småtroll Desember.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS februar 2017
April på Pytten Tiden som gikk:
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Januarnytt 2017 Månedens pedagogiske tips: Månedens jubilant:
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
Januarnytt Desember: Vi har lagt bak oss en måned preget av daglige adventsamlinger der Ebenezer Scrooge hjalp oss å telle ned dagene til jul. Barna trakk.
MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor.
Februarnytt! Dinglebein Så var vi kommet til februar måned.
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Hva har vi gjort i oktober?
Vi sorterer etter farger
Årshjul rødbasen
MARS I februar har vi startet opp med en time i gymsalen for 3 og 4 åringene. Dette er noe vi opplever at barna synes er veldig kjekt og vi ser at barna.
Juni Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Uke/ frukt 4.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Velkommen til foreldremøte!
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Periodeplan for februar 2019
Periodeplan for mai MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG
BARNEHAGEDAGEN 12. MARS «Jeg lurer på……..»
Månedsbrev Småtroll November.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS mai 2019
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
Utskrift av presentasjonen:

Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter: Tiden går fort og vi er alt inne i April måned. Denne måneden vil vi fortsette å se etter vårtegn og høre etter fuglesang når fuglene kommer tilbake. Vi fortsette med temaet ”Oss alle”. Vi fortsetter i samme spor, med fagområdet natur, miljø og teknikk og det å undre seg rundt naturens egen magi med blomster som begynner å vokse, gresset som blir grønt og blomstene som spirer. Vi ønsker fortsatt å gi rom for opplevelser, undring og å motivere barna til å uttrykke seg om dette. Fokuset nå de neste ukene vil også være påsken som står rett for dør. Vi vil synge påskesanger, lage påskepynt og kanskje vi får besøk av påskeharen? Månedens eventyr: Vi Fortsetter med skinnvotten. Månedens sanger: En liten kylling i egget lå, blomster små Hva gjorde vi i Mars: Vi har hatt eventyret Skinnvotten i Mars, det har vært veldig spennende og kjekt å følge dyrene inn i votten. Ellers har vi brukt fagområdet kunst, kultur og kreativitet aktivt i det vi har laget kyllinger i ulike varianter, brukt sansene våre til å føle, smake og lukte på maling og fjær mens vi har laget påskepynt på avdelingen. Vi har vært masse ute og kjent på solen som begynner å varme på de fineste dagene, men også fått hoppet i sølepytter i alle slags farger og med skum. Barna virker til å trives ute og vi vil være mer og mer ute i tiden fremover. Månedens Jubilanter: Elisabeth 2 år 27.04 Kasper 2 år 30.04 Informasjon: Vi minner om frist for sommerferielappene Fredag den 7. April. Det er planleggingsdag i barnehagen 28. April. Barnehagen vil da holde stengt.

Hilsen personalet på Dinglebein «Det blir felles møte i foreldrenes arbeidsutvalgs og barnehagens samarbeidsutvalg den 4. april. I dette forumet foregår foreldrenes formelle medvirkning. Dette er derfor viktig at alle foreldrene holder seg orientert om sakene vi skal ta opp og benytter anledningen til å ta kontakt med foreldrenes representanter dersom dere har innspill eller meninger. Foreldrenes representanter i FAU og samarbeidsutvalget (SU) finner du på hjemmesiden vår i referat fra møtet i november 2016 Leder i FAU er Solveig Duthil, solveig_duthil@hotmail.com Leder i SU er Victoria L. Klüver, victorialkluver@gmail.com På møtet skal vi ta opp følgende saker: Foreldrearrangement som dugnad, deltakelse i 17. mai-tog og sommerfest. Informasjon om ny rammeplan og årsplanarbeid. Hvordan engasjere foreldrene til medvirkning på innholdet i barnehagen, gjennom årsplanarbeid? Samarbeidsutvalget skal også vedta dato den 5 planleggingsdagen for barnehageåret 2017/18 Som dere ser, er disse sakene av betydning for barn og foresatte i barnehagen, og via disse møtene har foreldrene medvirkning på barnehagens innhold.» Jeg blir meg i møte med deg! På foreldremøte som ble arrangert i mars for alle foresatte i barnehagene i kommunen snakket Svanaug Lunde om at barnets erfaringer blir til biologi (hjernens oppbygging). Spesielt viktig er det i barnets første leveår å bruke mye tid sammen med barnet og gi det full oppmerksomhet, i forhold til den emosjonelle utviklingen. Leken sin avgjørende rolle for barns evne til å lære ble løftet frem. Så derfor er det viktig å oppmuntre barna til å leke! Barna har behov for trygg tilknytning og tilhørighet. Viktig for barna å oppleve at «Du er der for meg». Av og til trenger vi «ullteppe og kakao»! Trygge og varme relasjoner handler om barns behov for å bli sett, forstått og tatt vare på. Det å være en autoritativ voksen, varm og grensesettende, er den voksenstilen vi skal strebe etter å være. Den beste utgaven av oss selv! Barn lærer mest når de opplever autoritative voksne. Barn tåler mye grenser når den voksen er kjærlig og varm. Svanaug var opptatt av å få oss voksen til å si «jeg vil at du…» istedet for «du må…» På hjemmesiden vår er det lagt ut en link hvor Svanaug Lunde beskriver hjernens oppbygging. “Children are only as competent as their context affords them the opportunity to be.” Robert Pianta Vår i barnehagen: Nå begynner årstiden for vårdress og nærme seg, men vi anbefaler å ha både vårdress og vinterdress hengende, så tar vi vurderinger før vi går ut med barna deres på hvor mye vi må ha på. Ta gjerne med en litt tynnere lue, panneband eller buff også slik at vi kan variere mellom hva været tilsier. Minner også om solkrem til de fineste dagene. Caps og solbriller til dager med skarp sol anbefaler vi også å ha liggende i barnets garderobehylle. Hilsen personalet på Dinglebein