Det nye forbrukerstyrte Reiselivet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Regnskap er mer enn du tror!s. 18. september 2015 Regnskap er mer enn du tror Navn Navnesen, tittel.
Advertisements

I samarbeid med sentrale private og offentlige partnere ønsker SINTEF Byggforsk og NTNU å etablere Klima 2050 som et senter for forskningsdrevet innovasjon.
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
Innovasjon 2010 Kommersialisering av FoU-resultater FORNY-forum Fredrik Dalen Tennøe, UFD Trondheim, 3. november 2004.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
Utdanningsledelse - En rapport fra felten…. Bjørn Stensaker.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. P ROGRAM Orientering ved avdelingsleder Informasjon fra lærere på trinnet.
Helse- og omsorgsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 2 Helse- og omsorgsdepartementet Oppfølging av HelseOmsorg21 med fokus på kunnskaps- og.
Handelshøyskolen ved UiA Handelshøyskolen ved UiA Ble nytt fakultet Institutter - ett i Grimstad Ca. 70 vitenskapelig tilsatte.
1 Hva er kvalifikasjonsrammeverket Presentasjon for programrådsledere HF
Revidert programplan VRI Anja Gjærum Informasjonsmøte om VRI 22.april 2013.
Forskning for framtiden Forskningspolitisk debatt Jan I. Haaland, styreleder UHR.
FUGE-videreføring av UiBs satsing Hva gjorde vi i FUGE?
Denne informasjonen gjelder for
Årets norske Leanvirksomhet
Interreg Europe - forutsetninger og erfaringer med norsk deltakelse så langt Mobiliseringskonferanse for Interreg B- og C-programer, Garderoen
Presentasjon av boken ”organisering i en verden i bevegelse”
Sluttkonferanse Opplevelser i nord
Innovasjon 2010 Kommersialisering av FoU-resultater
nHS og Universitetspilotene - prosjektledersamling 15. mars 2007
Kvalifikasjonsrammeverket
Skrivekurs 1. avdeling Høsten 2016 v/Kristine Helen Korsnes
Bærekraftig samfunnsutvikling
Lars Espen Aukrust, divisjonsdirektør
Status Biotek 2012-prosessen Ny bioteknologisatsing fra 2012.
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Forslag til organisering av skikkehetsarbeidet ved UiO
Strategi for Nord universitet 2020
Forskning og innovasjon
Utlysning av studentoppgave
Strategiseminar Møte med rektoratet Bjarte Ravndal
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Å arbeide i studiegruppe:
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Balansert omstilling for utvikling
NTNU som drivkraft i regional utvikling Nettverkskonferanse Ålesund
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Regjeringen vil at Norge skal være et av de mest innovative landene i Europa NTNU - en drivkraft for omstilling, bærekraftig innovasjon og utvikling av.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Master / Folkehelsevitenskap - natur og miljø, helse og livskvalitet Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Ås Katinka Evensen Karrieredagen.
ALLE SKAL UT.
Master i regnskap og revisjon
Evaluering av publiseringssystem Stadnavn
Midler til utvikling av arktisk landbruk
Årets norske Leanvirksomhet
Om opprykk til førstelektor
Kommunesektorens bruk av FoU
Årets norske Leanvirksomhet
Nytt studieutvalg ved HF (2016-høst vår)
Om førstelektorprogrammet
Margaret Louise Fotland, AF Elin Stangeland, Universitetsbiblioteket
«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils.
Noragric studier (de rare engelske studiene)
Årets norske Leanvirksomhet
Hvorfor Mastergrad i operasjonssykepleie?
Renomineringssøknad <GEMINIsenter>
Årets norske Leanvirksomhet
Nå er vi spente!.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
We serve.
Evaluering Regionrådet
GRÜNDERE Medlemmer INVESTORER OFFENTLIGE MYNDIGHETER
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Årets norske Leanvirksomhet
Foreldremøte 9.klasse
Utskrift av presentasjonen:

Det nye forbrukerstyrte Reiselivet Strategi for FoU -NCE Tourism mot 2020

Partnere i FoU Forum Høgskolen på Vestlandet Ove Oklevik Vestlandsforskning Ivar Petter Grøtte Handelshøgskolen i Bergen/SNF Leif Hem/ Nina Iversen Høyskolen Kristiania Elin Bolann Universitet i Stavanger Truls Engstrøm

Innledning Hvorfor en FoU Strategi NCE Tourism er inne i sin tredje periode og har ambisjoner om å videreføre den kunnskapen som har blitt utviklet i NCE klyngen frem til nå. En mulighet er å posisjonere seg til en søknad mot en GCE, en annen mulighet er å videreføre NCE inn i «Adventure house» satsningen, uansett hvilken strategi en velger så er forskningskomponenten avgjørende for success og vi vet at i konkurrensen om en GCE er forsknings komponenten en sentral del. NCE Tourism klyngen har fått til mye bla annet tilslag på 2 NFR søknader, 2 hovedprosjekter og flere forprosjekter i Regionalt forskingsfond, samtidig som det har blitt utarbeidet flere rapporter. I tillegg har det blitt utviklet enkelt kurs og 1 årige program på høgskole og Universitetsnivå samt master og doktorgrads program. Det vi må bli flinkere på er å kommunisere ut hva FoU miljøenen faktisk jobber med og det griper vi fatt i nå.

Mye av FoU arbeidet har vært en kombinasjon av NCE ønsker og medlemmenes egne strategier, og så vil det fortsette å være. Men det vil være i klyngens interesse å samkjøre FoU aktivitetene og arbeide mot et felles større prosjekt som det kan søkes eksterne midler til. Det er derfor begynt et arbeid med å utvikle en SFI søknad. FoU utvalget finner det meget sentralt at en felles forskningsstrategi utvikles og vedtas bland medlemmene slik at FoU arbeidet i klyngen blir tydeligere og integrert in i arbeidet mot en GCE.

Formidling Mye av utfordringen med forskningen i dag er at den er vanskelig for næringen å benytte seg av. Næringen hevder at forskningen i mange situasjoner er for langt fra virkeligheten de lever i og forskerne rapporterer at næringen ikke er interessert i kunnskapen som ligger i forskning. Sannheten ligger mest sansynlig et sted mitt emellom disse utsagnene og det er viktig del av arbeidet i NCET å legge til rette for å bygge bro mellom disse miljøen slik at kunnskapen blir verdifull for næring og samfunn NCE Forum vil arbeide med å få FoU arbeidet kommunisert ut til medlemmer og reiselivsNorge gjennom å aktivt bruke formidlingskanalene, Reiselivsforskning.no og NCE Tourism sine hjemmesider, men også se på nye applikasjoner og muligheter for å nå frem med informasjonen om arbeidet som blir gjort.

Forskning Det er et økende behov for systematisk innhentingen av informasjon i reiselivet, slik at kunnskapsgrunnlaget i reiselivet på Vestlandet blir mer profesjonelt. Og beslutningsgrunnlaget blir fundamentert i fakta. NCE klyngen med dets medlemmer er en stor mulighet til å hjelpe reiselivsnæringen på vestlandet å inhente faktagrunnlag slik at et kunnskapsbasert reiseliv kan videreutvikles.

Utdanning Utdanning er en sentral del av utviklingen av et bærekraftig reiseliv, og det er flere forskjellige nivåer og kategorier av utdanning som trengs. Alt ifra kortere seminarer til fulle gradsutdanninger ligger innenfor de behovene som næringen har. I tillegg til utdanningene i seg selv finnes det masse potensiale i samarbeid mellom utdanningsaktører og næringen som ikke er godt nok utnyttet. Som eksempel kan nevnes at gjennom å involvere næringen i Bachelor og master grader. Og fremfor allt skriving av relevante studentoppgaver vil klyngen ha adgang på ca 120 bachelor oppgaver 28 masteroppgaver og 15 phd arbeider hvert år. I tilegg vil vi arbeide aktivt med: Kvalifisering av Phd og Professorer Internasjonalisering Tett på næringen Utdanningsinstitusjoner skal bruke mer artikkel basert pensum Utdanningsinstitusjonene skal bli flinkere på å formidle relevant forskning til studentene Praksis Basert Læring

Nyttige linker Utdannningstilbud 1 year Adventure program Forkningsprosjekt Tourism Elastisitets Sustainable Cruises Adventure House Link