Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Advertisements

Presentasjonsteknikk Av Øystein L. Pedersen. Forberedelser  Hvor lang tid har du til rådighet?  Definer hensikten med presentasjonen  Overbevise eller.
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Plan og rutiner for samarbeid og sammenheng mellom barnehager og skoler i Sandnes kommune.
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Om å skrive om litterære tekster
Bokpresentasjon Oslo.
FOS 14. januar 2010 Vibeke M. Mostad Stiftelsen IMTEC
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
ÅRSHJUL FOR OVERGANGER
ÅRSHJUL FOR OVERGANGER
Overgang fra barnehage til skole
Oslo kommune Bydel Bjerke Barnehageområdet
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
HelART i Ulåsen barnehage
Språk og leseplan 6.trinn Innlandet skole
Språk og leseplan 7.trinn Innlandet skole
Du er en viktig del av ditt barns språkmiljø
Lyshovden Oppveksttun!
FORELDREMØTE 1. KLASSE 23. SEPTEMBER 2014.
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Språk «Å lære språk er noe av det viktigste som skjer i et barns liv. Gjennom språket lærer vi å forstå verden. Gjennom språket får vi innsikt i oss sjøl.
Reguleringsvansker PPT; Førskoleseksjonen ved Iren Egelandsdal og Janne G. Selseng.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Sosial kompetanse Barn som fungerer i lek og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi snakker.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
Velkommen til nytt barnehageår! 1. DIVERSE NYTTINGE TING Å VITE 2 Merk tøy og mat-boks med tydelig fornavn Sunn mat er viktig. Ikke Nugatti (pga.nøtteallergier)
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole. Isfjorden Oppvekstsenter Består av: Leiktun barnehage Isfjorden skole SFO Enhetsleder Styrer barnehage.
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2010.
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2011.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.
 Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO.  Alle vil få mail om oppstart på SFO.  Der er to valg av SFO plass.  Dersom barnet.
Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Velkommen til nytt barnehageår!. Program for kvelden Velkommen! Presentasjon av ansatte Overordnede føringer for hele barnehagen IST Hypernett Valg av.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til foreldremøte på Roligheden gård barnehage Felles informasjon ved oppstart nytt barnehageår - Anne Hjemmesiden.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole
Velkommen til Tu skule Foreldremøte tysdag 7.februar kl
Rutiner for overgang mellom barnehage og skole
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Velkommen til Hafrsfjord Vi kan, vi vil, vi får det til!
FORSKJELLER MELLOM BHG OG SKOLE
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Plan for 1.klasse Verdiord: Troverdighet Uke – 15. september.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Plan for overgang fra barnehage til skole-
Velkommen til foreldremøte!
23. November 2017 Skolen fyller 50 år !
Foreldremøte skolestartere 2018
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Fjellheim barnehage Førskolegruppen.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Foreldremøte for 8.og 9.trinn
Overgang for elever med spesielle behov
Velkommen til foreldremøte!
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Periodeplan for februar 2019
Velkommen!.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
ÅRSHJUL RØYSING BARNEHAGE
Foreldremøte SFO høsten 2019
Utskrift av presentasjonen:

Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen 26.01.2017

Hvorfor foreldremøte for dere som ha 5-åringer Informere om arbeid med 5-åringene i barnehagen Hva mener vi i barnehagen er viktig dette siste halvåret før skolestart Hva sier Rammeplanen og årsplanen. Hvordan kan vi best mulig forberede barna på overgangen? Hva tenker barna deres om å begynne på skolen Hva tenker dere foreldre om skolestarten? Overføringsskjema barnehage-skole – orientering Bekrefte innskriving i skolen mellom 16. januar til 06. februar Påmelding SFO samtidig Førskoledag i mai Avslutning i barnehagen Komme tilbake etter ferien i uke 31? Gi beskjed til barnehagen SFO starter i uke 32 – mandag 7. august Skolen starter 16. august

Til samtale Hva tenker barna om skolestarten? Hva tenker dere foreldre? Har dere noen ønsker til barnehagen?

Dette vet vi at skolen er opptatt av Selvstendighet Toalettbesøk Håndvask Påkledning Spise, frokost og nistemat Gå til skolen Orden Sosial kompetanse Venner, inkludering Erfaring med konfliktløsning Språklig kompetanse T2 Flik Lydene – lytte og fortelle

Skoleforberedende i barnehagen og hjemme Lese bøker sammen med barnet Lytte ……….. Sitte i ro ………….. Spille brettspill. Vente på tur, tåle og tape, flytte brikke etter antall «øyer» på terningen. Ta imot en beskjed og utføre det som blir sagt Øve på skoleveien i sommerferien Trafikkreglene - Tarkus

Hva gjør vi i 5-årsgruppene på Roligheden og Låven Begrepstrening Kommunikasjonsferdigheter – trene på å ta ordet Lekeferdigheter Vennskap, inkludering Samarbeidsoppgaver Finmotoriske oppgaver Matematikk Selvstendighets trening. Språkstandard

Språkstimulering Les mye for barna Les boka slik den er skrevet - for å få inn et skriftspråk. Fortell historier med innledning, handling og avslutning La barna få dikte fortellinger - bruk fantasien! Snakk om det dere gjør sammen. Før og etterpå. Åpne spørsmål bidrar til å utvide samtalen Har barna problemer med noen lyder er det viktig å gjenta riktig Bruk gjerne lydbøker – lytte Nyttige linker: http://lesesenteret.uis.no/ http://www.forskningsradet.no/prognett-utdanning/Nyheter/Forbereder_barn_til_skolehverdagen/1253963206386

SFO Følg barna de første dagene. Inn- og utkrysning Barnas fritid Ikke gjerde rundt skolen Selvstendighet Oppstart 7. august 2017. Kom gjerne på besøk nå i vår. Sfo har åpent kl. 07.30-16.30 hver dag. Bruk gjerne skolens uteplass i sommer.

Overføringsskjema barnehage-skole Fylles ut av pedagogisk leder og presenteres for foreldrene i en samtale, foreldrene underskriver sammen med pedagogen Sendes skolen innen 1. mai Skal beskrive barnets styrker og eventuelle utfordringer Skal sikre en god start på skolen Skolen kan ut i fra beskrivelsene få en mulighet til å legge til rette. Overføringsmøte med skolen for de barna som har spesielle behov.

FLIK 3T Læringsmiljø kartlegging Minner om at dere må svare på spørreundersøkelsen T3 Undersøkelsen starter 27.02 og er åpen til 27.03 Det er foreldre til 4 og 5 åringene som skal svare. Vi ønsker at ALLE svarer! Barna svarer i barnehagen sammen med Kai og Mazi. Dere vil få et samtykke skjema dere skal skrive under på og levere i barnehagen.