Skilnaden mellom bygdene større enn i dag Den gode ideen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norges Bondelag - vi lager maten din
Advertisements

Hvorfor produsere mat i Norge?
Saman er me sterke! S preke – O ptimistar – F olkelige - A nsvarlige Stay’er-evne, pågangsmot, tillit!!! Spreke og frimodige INGEN skal ta oss på humøret.
Jordbruk i distrikts-Norge
Nord-Trøndelag Leiar i barnehage og skule -store forventningar.
Landbruk Ei lokal, nasjonal og global næring. Landbruk i Ørland Volum og betydning lokalt Landbruket betydning nasjonalt Jordbruksforhandlinger Landbruk.
Foreløpig uttalelse fra Norges Bondelag Stortingets næringskomité 6. Januar 2012 Landbruks- og matpolitikken Meld. St. 9 ( ) Velkommen til bords.
Stjernø-utvalgets møte i Sogndal 12.september 2007.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Leverandørutvikling – regional satsing i Sogn og Fjordane.
Vi får Norge til å gro! - en presentasjon av Norges Bondelag.
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Innherred samkommune 30. oktober Fylkesmannens landbruksavdeling, Monika S. Luktvasslimo Innherred samkommune 30.
EN LITEN IDE SOM VOKSTE SEG STOR Som så ble til en aldri så liten kalender med jenter og kvinner... ”Pikekalenderen”
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kåre Lilleholt Husleige- og eigarseksjonsrett Våren 2012.
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Østfold Bygdekvinnelag Styrekurs 2015
Vilkår for regional samfunnsutvikling
Kurs for valfunksjonærar Kyrkjevalet Innhald Velkomen til kurs! Nytt ved kyrkjevalet i 2015 Kursmateriell: Valhandbok Røysting på valtinget  Utstyr.
Dokumentasjon av realkompetanse i landbruket Nasjonalt samarbeidsprosjekt  Norges Bondelag i samarbeid med faglaget i Nordland  Norsk Bonde og Småbrukarlag.
Kulturkonferanse april 2016 Den kulturelle skulesekken Nasjonal satsing for profesjonell kunst og kultur til alle skuleborn Samarbeid.
Verdisetjing av gåver Gåver Det er mange form for gåver. Nokre ynskjer å gje reine pengegåver til noko som dei ser verdi av å støtte. Det kan vere lag.
Kampen om parlamentarismen! Parlamentarisme: makta ligg hos dei folkevalde i nasjonalforsamlinga /parlamentet. Det tyder at: ● Stortinget bestemmer kven.
Styrekurs Presentasjon Jorunn Åsfrid Røyrvik.
Søking til skuleåret Opplæringsavdelinga, inntak og formidling Rådgjevarkonferansen 2014.
Velkommen til kurs Utdanningsforbundet Sogn og Fjordane
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde eleven er i leseutviklinga.
Påverknadsarbeid. Frivillige organisasjonar er samfunnspåverkarar Verktøykassa © Noregs Ungdomslag Påverknadsarbeid.
Tom Rune Kongelf Ny rammeplan for barnehagar kvar står vi? Styrarnettverket 4.november 2015.
Å skrive meininga si Fempunktsmetoden. Skriv fem setningar: Fortel kva emne du vil skrive om. Skriv tre setningar om dette emnet. Skriv ei setning som.
Verdshandelen aukar Kompetansemål: ● Kartleggje variasjonar i levekår i ulike delar av verda, forklare dei store skilnadane mellom fattig og rik og drøfte.
Ullensvang herad Heradet har omlag innbyggjarar. Dei fleste bur på kvar side av Sørfjorden, på aust- og vestsida. Våre viktigaste næringar er fruktdyrking.
Sykkylven Næringsutvikling AS - Etablering av nye næringar - Bruk av tomme industribygg - Støtteordningar og politiske virkemiddel Presentasjon på Rotarymøtet.
Norsk kapittel 4 Skrivekløe Kompetansemål: – Å trene på å skrive gode forteljingar – Å kjenne att språklege verkemiddel i forteljingar – Å trene på å bruke.
Bakgrunn for reforma Oppdraget frå stortinget Utgreiingar som er gjennomført Krav til fremdrift Saka i dag: Forhandlingsutvel og mandat.
Frihandel og proteksjonisme Proteksjonisme er det motstykket til frihandel. Proteksjonisme er bruk av toll, importkvoter og andre handelshindringer for.
Stafettloggen - handlingsrettleiar
Grunnskulen, - prosjekt betre læringsresultat
Risiko og risikostyring
Førde, Gloppen og Sogndal mars 2017
HiSF og pedagogisk entreprenørskap
Kunnskapsutvikling gjennom samtaler
Opplæringsplan i basiskunnskap matematikk
Prioritering av akvakultur – korleis lage gode kommuneplanar for framtida? Miljøseminar Florø Håvard Tveit, Gulen kommune God morgon. Håpar.
Eigenvurdering og sjølvregulering
Sogn og Fjordane Pensjonistforbund
Å skrive novelle.
Distriktssekretær I LO Nils P Støyva og LO-sekretær Terje Olav Olsson.
Kort om implementering
Nysatsinga «Mat og reiseliv i Møre og Romsdal – grøn og blå sektor».
Landbrukets fagdag Leiejord og driveplikt
Det har aldri vore skapt så mange nye arbeidsplassar i Sogn og Fjordane
Referat frå kontaktutvalsmøte
Pakkeforløp psykisk helse og rus
Kvar skal handel og kjøpesenter bli plassert i byane og bygdene våre?
Thon hotel Jølster 18. oktober 2018
Søkje på hjelpemiddel -frå NAV Hjelpemiddelsentral
Kva er ein god kulturkommune sett i frå min ståstad sagt på 5 min
Kva skjer etter 2020? Behov for ei tydeleg felles røyst overfor regionalt nivå – fylkesmann/politikarar i naturvernsaker Samordning av søknader om tilskot.
Nøkkeltala – eit unikt og rikt materiale
Regional plan for kultur
- Skjeringspunktet mellom Innovasjon Norge og kommunale næringsfond -
Næringspolitisk organisasjon Partipolitisk uavhengig
Husleige- og eigarseksjonsrett
UKM-festivalen Vestland
Frode Kyrkjebø, dagleg leiar, KS Sogn og Fjordane
Herdis Helle Kommuneadvokaten i Bergen
VELKOMEN SOM FØRESETTE TIL 8. TRINN HAUSTEN 2019
NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER
FORELDREMØTE 5B Sagstad skule hausten 2019.
MEDLEMSKAPSUTVIKLING
Utskrift av presentasjonen:

Skilnaden mellom bygdene større enn i dag Den gode ideen

Nasjonal landbrukspolitikk Marknadsordningar Jordbruksforhandlingar Samvirkeorganisasjonar Lover og føreskrifter Marknadsprisar Skatt Konkurranse Direkte tilskot Distriktspolitikk Kulturlandskap Stortingsrepresentantar Regjering Kommunar Bønder Landskap Arbeidsfordeling Kommunestyremedlemer Innovasjon Norge FMLA BU-midlar Kvinner

Høve til å setje toll Kvotar Høve til å gje støtte nasjonalt Høve til å gje støtte som gjer det mogleg å skrive ned prisen ved sal ut av landet WTO

Kva kan du som politikar gjere? Gjere noko – eller berre lene seg tilbake og la det som skjer skje?? Vere oppdatert – halde deg orientert om kva som skjer Engasjement saman med næringa Kontakte sentrale personar i eige parti Landbruk er viktig for Eid og for Sogn og Fjordane! Det må seiast!! Synleggjere lokale verknader som ei WTO-avtale kan ha for landbruket og bygdene i Sogn og Fjordane Sikre at sentrale politikarar gjer sitt beste for å sikre ei god avtale