NÆRMILJØRAPPORT Klasse – Skolens navn1. Prosjektarbeid for 8. trinn HVORFOR ER NÆRMILJØET VIKTIG FOR OSS? Ordet miljø brukes om omgivelsene vi lever i.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hva vet dere om MOT? Historien til MOT.
Advertisements

Normer, verdier og holdninger
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Veiledning av elever / lærlinger
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Elevenes verdifulle bidrag
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Publikumsundersøkelse Ullern Rapport fra Synovate v/Wenche Berntsen Februar 2008.
Generelle tiltak og forebygging
Har du en bok som passer til meg, eller
I FOKUS En bok om observasjonsarbeid i skolen
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Olweus spørreundersøkelse Første gangs undersøkelse Grafikk.
10 regler for å skrive for web
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Foreldrekontaktenes rolle
Handlingsplan mot mobbing
Velkommen til foreldremøte Ål vidaregåande skole
Foreldremøte 2. trinn
Om å være foreldre til Ris-elever
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Velkommen til foreldremøte 1. rød. Informasjon om 2. klasse  Klassene fortsetter slik de er nå.  Jeg fortsetter som kontaktlærer.  Anbjørg fortsetter.
MOT v/Sandnessjøen videregående skole. Dette er MOT: MOT er en ideell organisasjon som har livet til ungdom i sentrum MOT bevisstgjør ungdom til å ta.
Foreldremøte Iglemyr skole 02. Februar 2016 Christian Asserson, Leder FAU.
Oslo kommune Utdanningsetaten Brukerundersøkelse for Aktivitetsskolen 2015/ 2016 Fakta om undersøkelsen -Undersøkelsen ble holdt høsten 2015 på Bestilling.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen. Agenda  Forventninger  Fag  Klassemiljø  Info fra klassekontakter og Fau.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Kapittel 1. Tilpasning til samfunnet Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere.
(1/3) Samfunnsansvar > Sjekkliste for grønne speiderturer á la ”Sikkerhet på tur”. > Automatisk trekk av CO2-kvoter på reisefordeling! > Bygge/utvikle.
M&L2 Kap. 4 - ver.1 Markeds- undersøkelser Oslo, sept 2010.
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal?
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
«Elevenes arbeidsmiljølov» Nytt kapittel 9A
Verktøy for å kartlegge holdninger
Velkommen til foreldremøte høsten 2017
Ungdata-undersøkelsen i Øksnes 2015
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
1.-4.trinn Foreldremøte Eydehavn skole - august 2017.
Åkrahamn vgs 4.september 2017 Program for skolering av elevrådet
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Ingvild Vardheim, KoRus – Sør
Foreldreundersøkelsen 2018
Velkommen til foreldremøte 1.trinn
Velkommen til foreldremøte 6. og 7.trinn
Foreldreundersøkelsen 2018
Foreldreundersøkelsen 2018
Trygt og godt skolemiljø
Ledersamling Olweus- programmet
Velkommen til foreldremøte 4.trinn
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Trygt og godt skolemiljø
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ 3.TRINN
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Velkommen til Løft Presentasjon av case, sett i lys av hvordan Løft jobber med ettervern. Belyst ved Løft - metodikk v/Roar Andersen.
Foreldremøte 8. trinn Midtstuen skole 6.mars 2019
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Nytt regelverk om skolemiljø «Nulltoleranse mot mobbing»
Utskrift av presentasjonen:

NÆRMILJØRAPPORT Klasse – Skolens navn1

Prosjektarbeid for 8. trinn HVORFOR ER NÆRMILJØET VIKTIG FOR OSS? Ordet miljø brukes om omgivelsene vi lever i. Miljø kan være alt fra det globale miljøet som omfatter hele jordkloden, helt ned til miljøet som omgir oss her på skolen. Nærmiljø er en samlet betegnelse for alle de fysiske og sosiale forholdene der vi bor. Når vi hører ordet nærmiljø, tenker vi ofte på ytre omstendigheter som forsøpling, tagging og trafikk. Men nærmiljø kan også handle om sosiale forhold som f.eks trivsel, mobbing, rus eller kriminalitet. I Miljøboka er det nettopp nærmiljøet som står i fokus. Hvordan oppleves nabolaget vårt? Hva mener vi i klassen vår? Hva mener de andre som bor her om nærmiljøet? Det er dette Miljøboka handler om. Rusken samler resultatene fra alle nærmiljørapporten som 8. klassene i Oslo lager og sender dem til bydelene, og til aktuelle etater i Oslo kommune. Alle nærmiljørapportene fra Oslo-skolene utgjør sammen den årlige Miljøboka. SAMMEN OM EN REN BY Som enkeltpersoner er det lett å tenke at våre handlinger ikke utgjør noen forskjell for miljøet. Rusken lærer oss det stikk motsatte. Alle kan engasjere seg i arbeidet for en ren, trivelig og miljøvennlig by. Sammen er det lett å skape forandring, og det har en effekt at hver og en bidrar. Arbeidet med unges engasjement er viktig for Rusken. Gjennom skolen og i bydelene jobber Rusken mye med barn og ungdom slik at de selv kan utvikle gode og miljøvennlige holdninger. Med Miljøboka ønsker ønsker Rusken å oppfordre ungdomskoleelevene i Oslo til å engasjere seg ytterligere i sitt eget nærmiljø, slik at Oslo blir et trivelig sted å bo for oss alle. Jan Hauger MILJØBOKA 2Klasse – Skolens navn

1. DETTE ER VÅRT NÆRMILJØ Klassen bestemmer seg for hva som skal defineres som vårt nærmiljø. Er det skolekretsen? Bydelen? Et annet, avgrenset område? GJENNOMFØRING AV PROSJEKTET DE VIKTIGSTE UTFORDRINGENE I VÅRT NÆRMILJØ Klassen deler seg i grupper og drar ut og ser: Hva er bra og hva er ikke så bra med nærmiljøet vårt? Hver gruppe tar bilder og gjør notater. Klassen diskuterer: Hva er bra? Hva kan bli bedre? SPØRREUNDERSØKELSE OM NÆRMILJØET Klassen gjennomfører en spørre- undersøkelse. Den kan omfatte klassen selv, hele skolen, foresatte og andre som bor i eller som bruker nærmiljøet. Klassen lager grafiske fremstillinger av resultatene SAMMENDRAG AV UNDERSØKESEN Klassen diskuterer resultatene av undersøkelsen. Hva er de viktigste funnene? HVA KAN VI GJØRE? Klassen diskuterer hva som er de viktigste utfordringene i vårt nærmiljø og hva klassen kan gjøre med disse utfordringene? HVA KAN ANDRE GJØRE? Klassen diskuterer hva andre i nærmiljøet kan gjøre: Skolen? Beboere i nærmijøet? Butikkeiere og næringsdrivende? Bydelen? Oslo kommune? DETTE FUNGERER FINT I NÆRMILJØET VÅRT Klassen diskuterer hva som er bra med nærmiljøet vårt HVA LÆRTE VI AV Å ARBEIDE MED MILJØBOKA? Klassen diskuterer hva vi har lært av å arbeide med dette prosjektet. 8. 3Klasse – Skolens navn

FAKTA OM DIN KLASSE Skole: Klasse: Antall elever: Lærer: Klasse – Skolens navn4

FAKTA OM DITT NÆRMILJØ Område: Befolkning: Parker og grøntareal: Kulturtilbud: DETTE ER VÅRT NÆRMILJØ 1. Klasse – Skolens navn5

DE VIKTIGSTE UTFORDRINGENE I VÅRT NÆRMILJØ Klassen vår har arbeidet i grupper og vært ute og gjort observasjoner i nærmiljøet. Vi har notert ting vi mener er viktige utfordringer for nærmiljøet, og vi har tatt bilder. Etterpå har hele klassen diskutert det gruppene har observert. Sammen har vi kommet frem til at disse sakene er de viktigste utfordringene i vårt nærmiljø Klasse – Skolens navn6

Klassen har hatt som oppgave å finne ut hva andre som bruker dette nærmiljøet mener. På de følgende sidene presenteres resultatene fra spørreundersøkelsen. 1. METODE 2. VÅRE MÅLGRUPPER SPØRREUNDERSØKELSE OM NÆRMILJØET 3. Klasse – Skolens navn7

RESULTAT FRA UNDERSØKELSEN 3. Klasse – Skolens navn8

RESULTAT FRA UNDERSØKELSEN 3. Klasse – Skolens navn9

SAMMENDRAG AV UNDERSØKELSEN Våre viktigste funn 4. Klasse – Skolens navn10

HVA KAN VI GJØRE? 5. Klasse – Skolens navn11

HVA KAN ANDRE GJØRE? 6. Klasse – Skolens navn12

Et nærmiljø har både positive og negative sider. Denne rapporten har så langt handlet om utfordringer. Men nærmiljøet vårt har også positive sider. Dette er de viktigste tingene som er bra med vårt nærmiljø: DETTE FUNGERER FINT I NÆRMILJØET VÅRT 7. Klasse – Skolens navn13

HVA LÆRTE VI AV Å ARBEIDE MED MILJØBOKA? 8. Klasse – Skolens navn14

Klasse – Skolens navn15

Klasse – Skolens navn16