LS2020?. Forutsetninger LS2020 i Elverum: 1)Samme tidspunkt som tidligere. Dvs samme uka som Jakt og Fiskedagene, Festspillene og Elverumsdagene. Dvs.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NBF i går – i dag – i morgen Hva er forbundets tilbud til medlemmene? Tradisjonelt har forbundets og kretsenes spilletilbud vært rettet mot de som har.
Advertisements

Sponsordugnad Sandar IL – mars Våre utfordringer •Vanskelige økonomiske situasjon •Dugnadsbasert klubb fra 2009 •Cupene krever mye ressurser •Forventer.
Global Dignity Day Informasjon til rektormøte, Telemark Thomas Horne Prosjektleder Global Dignity Norge.
Velkommen som spiller i aksjespillet.
Østlendingen og skolene i tospann
Arbeidstid i kommunale barnehager
Jakt, fiske og friluftsliv som næring
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
- Hovedrolle eller birolle
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Hva betyr Festspillene for Harstad?
Medisinsk tekniske tjenester Organisering Internhandelmodellen Stig Koteng, avd.sjef, MTA MTFL, 27. mai 2009.
Cary C K Huang Er utnevnt til RI President-E for perioden Han tiltre 1/ Forretningsmannen Gary C K Huang, har vært medlem av Taipei Rotary.
FREMTIDENS AKVAKULTUR UTDANNING
Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med.
Planleggingsmøte Tiller Fotball Sesongen mars 2012.
2007 Utfordringer for finanspolitikken Steinar Holden Økonomisk institutt, Universitetet i Oslo Faglig-pedagogisk dag, 3. jan.
Hvordan lykkes med et prosjekt?
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Mini gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 9 Uke Ansvarlig redaktør: Erling Mathisen Redaktør: Hans Olav Kirknes Et produkt fra redaksjonsutvalget.
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Velkommen til Årsmøte i EL & IT Klubben Fabricom
Et malekurs for mennesker som sliter psykisk
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
PETS DISTRIKT 2290 ROTARY ÅRET MÅL OG STATEGIER.
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – formannskapet Budsjett 2006 – rådmannens forslag.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
Årsregnskap NMF- sør 2009 og Resultat 2009 og 2010.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Fra forskning til forretning Oslo, 13. Mai 2003 Perler for svin eller gråstein til gull Jo Klaveness Professor i farmasi Innhold: Dagens situasjon Viktige.
Moms på TG?? Hva skjer, og hva gjør KANDU og Hyperion med det?
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
REGNSKAPSAVSLUTNING OG REGNSKAPSANALYSE
Presseskrivet. presseskrivet Til hvem Når sende Innhold Oppfølging.
Nord-Østerdal skyttersamlag. Arrangør av 2. runde i Norgescupen i baneskyting Det frivillige Skyttervesen Forsvar, sport og god våpenkultur.
Arbeids- og strategiprogrammet
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
Oift Fartøyvernets ABC Kostnadsoverslag. Fartøyvernets ABC KOSTNADSOVERSLAG Er det noen vits i å få et kostnadsoverslag på en jobb som skal utføres? Hvorfor.
Stjørdal Næringsforum Finansiering av næringsforeninger Dina Elverum Aune.
Forslag til statsbudsjett Budsjettmøter - med formannskapet og komiteer, strategisk ledelse, enhetsledere og økonomienheten Strategisk ledelse.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Statistikk Dette er Norge Å kunne tolke statistiske data er en.
Statistikk Dette er Norge
Effekter av lavere maksimalpris i barnehage
Agenda Del 1 - Felles G11- G13 Sportsplan Fart Årets sesong G11 – G13
Servicetorget
Rådmannens budsjettfremlegg
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Ett spørsmål og tre… Om kloakk i Furremarka.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Venner og valg Film og samtale.
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Effekter av lavere maksimalpris i barnehage
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Økonomirapport til fakultetsstyremøte
Kommunikasjonsstrategi for Meteorologisk institutt
MEDIA.
Den vanskelige samtalen
Langtidsplan og budsjett
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Kort om organisasjonens økonomi
Regionalt seminar Ungdomsledere 2. februar 2019 Regionalt seminar 2019
Utskrift av presentasjonen:

LS2020?

Forutsetninger LS2020 i Elverum: 1)Samme tidspunkt som tidligere. Dvs samme uka som Jakt og Fiskedagene, Festspillene og Elverumsdagene. Dvs åpning fredag 31. juli og avslutning fredag 7. august )Arrangeres på Terningmoen og med en arena som i )Skyttercamper som tidligere. Dvs skoleplasser, Fylken, Rolfshallen, Grendehus osv i regionen og med en stor camp i nærområdet. Martnsvegen. 4)En og samme leverandør av all tilrigging på arenaen og infrastruktur på campene samt drifting av dette under LS. 5)Salg og forpleining i egen regi og middag fra Forsvarets kjøkken på Terningmoen. LS2020?

Arena 2020 LS2020?

Forandringer siden 2010 a)Elektronikk på feltskytingen. b)Papirverdenen er i ferd med å forsvinne på et LS. i.Deltageravis med navn, skyttertider osv ii.Resultatlister og skytterkort. c)Større krav til strøm og bredbånd både på arenaen og på campene. d)Større krav fra både DFS og NRK når det gjelder arenaproduksjonen som krever høy kompetanse hos arrangøren p.g.a. den teknologiske utviklingen. e)De som kommer til et LS har en større forventning til standarden på stort sett det meste p.g.a. den generelle samfunnsutviklingen. LS2020?

Et LS i 2020 vil være mindre mannskapskrevende p.g.a. all skyting foregår på elektronikk. Et LS i 2020 vil kreve mer av arrangøren enn i ”gamle dager”. i.Teknisk kompetanse ii.Økonomistyring p.g.a. et mer komplekst arrangement Et LS i 2020 vil kreve vesentlig høyere infrastruktur- kostnader enn tidligere. i.Strøm, bredbånd, eventuelt ny teknologi i løpet av 5 år ii.Arenaproduksjon med en økende ”showfaktor” for hvert år iii.Større krav til standarden på campene LS2020?

Hva er et solid økonomisk resultat? Hvis det legges til grunn den store arbeidsinnsatsen som blir nedlagt i forberedelser, gjennomføring og avslutningen av et LS, så kan det nevnes at det under LS2010 ble lagt ned ca dugnadstimer. Eksterne lag og foreninger bidro med ca av disse timene. Det høres kanskje mye ut, men en detaljering på neste side bekrefter dette. LS2020?

Nødvendig timebehov på 3 år LS2020?

Ved en gjennomsnittlig timepris på alt dugnadsarbeid på 110 kr/time så utgjør det nesten 1,7 mill kroner. Etter den innsatsen som blir lagt ned, og med det ansvaret som tross alt ligger på arrangøren, bør Elverum Skytterlag sitte igjen med minimum 1,0 mill kroner i tillegg til 110 kr/timen for alt arbeid (8.440 x 110) som utgjør Til sammen for ESL blir det ca 1,9 millioner kroner. LS2020?

For at Elverum Skytterlag skal sitte igjen med 1,9 mill så må LS2020 ha et resultat på kr fordi eksterne dugnadstimer på timer utgjør en kostnad på kroner. Tror vi på det? LS2020?

Budsjett mai LS2010 LS2020?

Budsjett LS2020 LS2020?

Hva betyr været? Dersom det skulle bli en uke hvor været ikke spiller på lag med arrangøren. Dvs regn og kjølig så er det 2 ting som slår inn: a.Ekstrakostnader på skyttercampene a)Forsterkning av veger og plasser estimert til kroner b.Salget på arenaen går ned a)Salget blir i stedet for kroner og innkjøpskostnadene 65% p.g.a. mer svinn og overbestillinger. c.Totalt vil en slik hendelse redusere resultatet for LS2020 med ca 1,2 mill kroner. LS2020?

Budsjett LS2020 med dårlig vær LS2020?

Som det fremgår av budsjettalternativene, og som ikke er noen stor overraskelse, så er det å arrangere et LS en risikosport når det gjelder økonomisk resultat. Vi ser at nettoeffekten blir en reduksjon av resultatet på drøyt 1,2 millioner kroner ved dårlig vær. Da kostnadene er forholdsvis kjente og nødvendige, så er det en økning av inntektene som er eneste mulig- heten til å komme i mål med et resultat på 2,6 millioner kroner hvis værgudene slår seg vrange. Hvordan? LS2020?

Svaret er enkelt hvis arrangøren skal sove godt om natta Øke sponsorinntektene til minimum 3,7 mill Det kan i beste fall brukes en del av den budsjetterte reserveposten for å oppnå det budsjetterte resultatet. LS2020?

LS2015 Lesja LS2020?

En tankekors!!! LS2015 på Lesja hadde sponsorinntekter på 5,1 mill og får et resultat på – kroner og Været var ikke dårlig. LS på Oppdal i 2013 fikk et underskudd på 3,2 millioner kroner LS2020?

LS2014 i Sannes i flg Bergsaker: …..fikk et resultat på ca 3,0 mill (som var det beløpet de fikk inn i sponsormidler). Arrangementet for øvrig gikk således i 0! Skytterlagene i Gann, Gjesdal og Klepp har til sammen medlemmer. Bare noen få eksterne dugnads- peroner (litt til trafikkavvikling). Ellers lagsmedlemmer. …..medlemmene må ville det. Det er ikke nok at noen i styret absolutt ønsker seg et LS. …..LS-arrangøren MÅ ha hånd om salget selv. Det er der resultatet lages. LS2020?

Hva er mest sannsynlig?? LS2020?

LS2020???

Tanker fra mitt ståsted: Har ESL en medlemsmasse som er engasjerte nok, og som er villig til å bruke mye av sin fritid både før og under et LS i 2020? (ref Bergsaker) Hvis ikke – hvordan skal entusiasmen vekkes? LS2020???

Det er snakk om kulturbygging. ……………….og det tar tid. …..………er det på agendaen til ESL i dag? LS2020?

Ved eventuell tildeling av LS2020 Hvilke store oppgaver har da ESL foran seg? LS2020?

Å skape entusiasme i eget lag, handelsstand, næringsliv, frivillige lag og organisasjoner. M.a.o. sørge for at hele kommunen får et eierskap til arrangementet slik at de ønsker å være en del av det. ……..på avslutningsfesten på Lesja møtte det opp 500 personer!!! …………………………..det sier litt om engasjementet i kommunen …………………………………….. de 3 skytterlagene i Sannes har nesten medlemmer slik at de ikke trenger eksterne lag og foreninger. Dvs at all dugnadsinnsatsen gjøres av skytterlagene. LS2020?

…hvilke store oppgaver forts…… Finne et knippe personer som vil bruke mye av fritiden sin på å..: LS2020?

……. skape denne entusiasmen, samt å LS2020?

………å planlegge og gjennomføre tidenes beste Landsskytterstevne. ……..de siste dagers omtale i Østlendingen og telefoner fra journalister i dag bekrefter at hele Elverum ønsker seg et nytt LS til byen. …….og det er et kjempegodt utgangspunkt for en LS-arrangør. LS2020?

………den kjempestarten må ikke ødelegges ved at ”krigen” mellom Skytterlaget og Rifleklubben fortsetter. Den ”krigen” får aldri noen vinner og Elverum Skytterlag vil trenge alle sine medlemmer og mange, mange flere for å kunne arrangere LS200 med et godt resultat. LS2020?

Nå må ledelsen i de 2 lagene sette seg ned å kommunisere på en positiv måte for å komme fram til et samarbeid som vil gagne begge lag i framtida. …….tenk en hall på 12 x 60 m som kan brukes under LS2020 som salgsområde. I 2010 solgte vi bodplasser for nesten 1 million. Med et nytt LS2025 blir det nok en millioninntekt på en slik hall……….. En slik mulighet dukker ikke opp altfor ofte………..! LS2020?

Arenaen i 2010 LS2020?