Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Økonomirapport til fakultetsstyremøte

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Økonomirapport til fakultetsstyremøte"— Utskrift av presentasjonen:

1 Økonomirapport til fakultetsstyremøte

2 Resultat og balanse 2017 - SU
Fakultetet hadde i 2017 et samlet overskudd på RD og RSO tilsvarende 62,3 millioner Dette resulterte i en samlet avsetning på RD og RSO tilsvarende 113,5 millioner Budsjettavvik 35,5 millioner Budsjettavvik RSO 5,5 millioner Avvik skyldes lavere aktivitet som følge av forsinkede tilsetninger Budsjettavvik RD 30 millioner Skyldes forhold knyttet til fakultetets felles satsninger og Institutt for lærerutdanning Kommentarer: Oversikten viser et mindreforbruk på RD og RSO som til sammen tilsvarer ca 62 millioner. Dette resulterer i en UB på til sammen 113 millioner. Resultatet på RSO rammen ble 5,5 millioner høyere enn budsjett. Dette skyldes lavere aktivitet som følge av forsinkede tilsetninger. Avviket på RD beskrives nærmere i de følgende slidene.

3 Regnskap og balanse – fakultetets felles satsninger og drift
Resultat og balanse Fakultetet felles hadde i 2017 et mindreforburk på 14,5 millioner Dette resulterte i et avsetningsnivå på 26 millioner Avvik bevilgning Mindreforbruk strategimidler KOMPIS 2,7 millioner Avvik drift og investeringer Mindreforbruk hovedprioriteringer 3,5 millioner Mindreforbruk planlagte ombygginger av paviljon C 3 millioner Kommentar: Fakultetet felles hadde et mindreforbruk på 14,5 mill. Dette resulterte i en UB på tilnærmet 26 millioner. Årsresultatet var 8,5 millioner høyere enn forventet. Dette skyldes manglende aktivitet knyttet til HP-midler, ombygging pav c og strategimidler KOMPIS.

4 Regnskap og balanse – Institutt for lærerutdanning
Resultat og balanse Institutt for lærerutdanning hadde i 2017 et mindreforbruk på 28, 3 millioner Dette resulterte i et avsetningsnivå på 33,1 millioner Ekstraordinære tildelinger 19,5 millioner i ekstraordinære tildelinger fører til økte avsetninger i 2017 da aktiviteten knyttet til disse tildelingene i liten grad ble igangsatt Femårig gunnskolelærerutdanning 5,5 millioner, praksisopplæring 5 millioner, digitalisering i lærerutdanningen 7 millioner, 2 millioner arkivutdanningen Ajourføring BOA I 2017 er det avsluttet BOA prosjekter fra tidligere FLT og PLU.Disse avslutningene medfører et budsjettavvik på om lag 16 mill. Den største andelen av instituttets BOA portefølje er knyttet til etter- og videreutdanning. Prosjekter med liten egeninnsats. Kommentar: ILU hadde et overskudd på 28 millioner. Dette resulterte i en UB på 33 millioner. Årsresultatet var 19 millioner høyere en budsjett. Avviket skyldes at det ikke ble tatt høyde for manglende overføringer av BOA inntekter på tidligere FLT. Mesteparten av BOA aktiviteten hos ILU (tidligere FLT og PLU) er knyttet til KOMPIS. KOMPIS har spesielt lav egeninnsats, noe som fører til høy nettoeffekt på instituttets ramme når man gjør opp prosjekter fra tidligere år. Instituttet fikk ekstraordinære tildelinger tilsvarende det de hadde budsjettert, men tildelingene ble gitt til å dekke andre formål enn det som var forventet i budsjettet. Ekstraordinære bevilgninger fører altså ikke til budsjettavvik, men høyere avsetninger.

5 Regnskap og balanse – øvrige institutt
Resultat og balanse De øvrige instituttene har et samlet overskudd på 6,7 millioner. Dette resulterer i et samlet avsetningsnivå på 21 millioner ved utgangen av 2017. Avsetningsnivået ansees å være fornuftig sett i forhold til instituttenes økonomiske størrelse Med unntak av ISS har alle institutter ved utgangen av 2017 en positiv balanse. Med unntak av Institutt for geografi har instituttene et avsetningsnivå som ligger innenfor 12%. Psykologisk institutt og Institutt for pedagogikk og livslang læring har et negativt årsresultat. Dette har vært en ønskelig utvikling for å bygge ned avsetningsnivået. Budsjettavvik Samlet har de øvrige instituttene et negativt budsjettavvik på 0,9 millioner

6 Inndragning som følge av avsetningsnivå og budsjettavvik
Det gis grunnlag for inndragning av bevilgning dersom avsetningen er høyere enn 12% eller positivt budsjettavvik er høyere enn 3%. Beregningen som gir det høyeste inndragningsbeløpet er grunnlaget for inndragning. For SU sin del er dette avsetningsnivået. For 2017 ble avsetningsnivået beregnet med UB 2017 RD som teller og på RD bevilgning eks internhusleie som nevner. I 2018 vil internhusleie inngå som en del av bevilgningsinntekten – og bidra til en høyere nevner (lavere avsetning). Det forventes imidlertid at avsetningsnivået vil øke også i Fakultetets budsjetterte mindreforbruk (inklusive byggeprosjektene tot 11 mill) i 2018 er fire millioner. Matematikk- og skrivesenteret inngår i ILU sin bevilgning. Sentrene tar til sammen med seg en IB på tilnærmet tolv millioner, mens årlig bevilgning for begge sentrene er om lag 17 millioner. Deler man avsetningsnivået til sentrene på deres bevilgning vil man få en prosentandel som overstiger 12%. Sentrene vil dermed bidra til at avsetningsnivået utover 12% blir høyere (større kronebeløp blir inndratt). Fakultetet ligger i 2018 an til en ytterligere økning i avsetningsnivå: SU budsjetterer i 2018 med et positivt resultat på RD tilsvarende fire millioner. Skrivesentret og matematikksentret tar med seg en IB på i overkant elleve millioner.


Laste ned ppt "Økonomirapport til fakultetsstyremøte"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google