Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med."— Utskrift av presentasjonen:

1 Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med etterslepet i anleggssektoren. Dette er breddeidrettens dag, og alle lag, forbund og kretser står fritt til å bestemme selv hvordan de vil bidra. Anleggsdagen skal sørge for at politikerne får øynene opp for idretten, og skjønner at de må løse problemene med etterslep nå! Slik kan ditt lag, forbund eller krets planlegge Anleggsdagen: Bestem hvilke anlegg dere vil sloss for denne dagen. Er det byggingen av en helt ny flerbrukshall eller rehabilitering av den gamle lysløypa dere venter på? Bestem en aksjonsform. Under er noen forslag til aksjonsformer, men finn gjerne på noe helt annet. •Idrettshall for en dag: bygg gapahuk eller sett opp telt i storgata eller på torget slik at i alle fall de aller yngste medlemmene har en ”hall” å være i. •Selg vafler eller lignende til inntekt for et nytt anlegg – regn ut hvor mange vafler dere må selge for å bygge hele anlegget og skriv opp tallet på en stor plakat – de fleste vil nok se at dere ikke kommer i mål på egen hånd med det første! •Arranger en turnering på torget eller et annet sted hvor det er mange mennesker en lørdag formiddag. Da ser alle at idretten trenger et sted å være. •Inviter medlemmer, familiene deres og lokale politikere og stortingskandidater til grillfest på eller ved tomta der en ny hall skulle stått. Spør politikerne hva de vil gjøre med saken. Uansett hva dere velger å gjøre, er det lurt å varsle lokalavisen om hva som skal foregå et par dager på forhånd. Dette kan gi idretten i hele landet mye oppmerksomhet!

2 ”Hvis politikerne mener alvor med folkehelsearbeid og positiv tilrettelegging for barn og unge, er det på tide at de tar det økonomiske ansvaret for å bygge anlegg. I Mandal gjennomførte Idrettsrådet en brukerundersøkelse i 1999. Anleggsbehovene ble prioritert av et samlet Idrettsråd og overrakt politikerne. Det nyttet. De to anleggene som hadde flest brukere i kø er nå på plass. Det var kunstgressbane og flerbrukshall - men etter 10 år venter vi fremdeles på finansieringen av det tredje anlegget for friidrett i Idrettsparken. Et friidrettsanlegg som skal trekke barn og unge trenger fast dekke i dag. 29. august vil vi minne politikerne om løftene de har gitt, både lokalt og sentralt. Friidretten i Mandal er i ferd med å bli akterutseilt. ” - Kalle Glomsaker, anleggsansvarlig i NFIFs sentralstyre og medlem i NIFs anleggspolitiske utvalg. Styremedlem i MHI friidrett og Mandal Idrettsråd. Sjøsanden ved Mandal. Kanskje skjer det noe her 29. august? ”I 2008 arrangerte Tromsø Idrettsråd og prosjektgruppen "Idrettsbyen Tromsø 2010" en storstilt markering den 4.juni 2008, for å sette fokus på anleggssituasjonen i byen. Rundt regnet 3000 idrettsutøvere, kledd i alle byens drakter, gikk i tog til Stortorget hvor det var storstilt show med blant annet turnoppvisning, klatring opp rådhusveggen, overrekkelse av en statusrapport til politikerne om anleggssituasjonen, samt forslag til handlingsplan for utvikling av idrettsanlegg i Tromsø de neste 10 årene. Det var reneste 17.maistemningen og en stor suksess. 29.august er vi klare til å gjøre noe minst like spennende!” -Jonny Ternlind, styreleder Tromsø Idrettsråd Rune Kufaas, styremedlem og anleggsansvarlig Tromsø Idrettsråd Torget i Tromsø 4 juni 2008 Foto: Jon Terje Eiterå ”29.august vil vi, sammen med de andre gruppene i Grüner IL, sørge for at alle på Grünerløkka blir gjort oppmerksom på hvordan anleggssitasjonen for bydelens unge er” - Marianne Rønnevig, styreleder i Grüner Fotball IL


Laste ned ppt "Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google