Rehabilitering i samhandlingsreformen Knut Tjeldnes, seniorrådgiver.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Spesialisert rehabilitering
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Samhandlingsreformen
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid Statssekretær Ellen Birgitte Pedersen August/september 2009.
samhandlingsforum Brukererfaringer med samhandlingsreformen
Henning Mørland bydelsoverlege Bydel Sagene
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
Haugalandsløftet Møte i styringsgruppen Kari Ugland, samhandlingssjef.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
Tilbud til mennesker med Huntington sykdom i Norge
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
- Samhandlingsreformen –
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
Hva betyr de politiske føringene for ergoterapeuters prioriteringer? Møteplass: Allmennhelse 14.- mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
SPESIALISERT REHABILITERING I
Ambulant oppfølging etter traumatisk hjerneskade
Samordning av NAV-tiltak for spinalskadde Prosjekt på St.Olavs Hospital Finansiert av NAV v.FARVE.
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Høstseminar avd Buskerud FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Dagseminar tillitsvalgte i Aust-Agder FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Visjoner for samhandling Geiranger Christian Bjelke.
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner i Midt-Norge (ReHR) Orientering om: Rehabiliteringsinstitusjonene – status etter et.
Hvordan kan samhandlingsreformen gi bedre diabetesomsorg?
Forventninger til samhandlingsreformens betydning for funksjonshemmede Hva er, hvem har behov for koordinerte tjenester?
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid Lagt fram 19. juni 2009.
Samhandlingsreformen Blå byer blir røde Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen 31. mars 2009.
Samhandlingsreformen Avtaler Målsettingene med samhandlingsreformen er tredelt: Satse mer på å fremme helseforebygging for å redusere sykelighet og øke.
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
Samhandlingsreformen Av Kari Kjønaas Kjos. Riktig diagnose: Et mer helhetlig ansvar for helsetjenesten Flest mulig helsetjenester i kommunene Tiltak for.
Veiledningsplikten til spesialisthelsetjenesten
Samhandlingsreformen -betydning for ergoterapi?
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
REHABILITERING I NORGE
Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner i Midt-Norge (ReHR) Orientering om: Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner.
Helse Finnmark – der sola aldri går ned.... Innretningen på Samhandlingsreformen i Finnmark – synspunkter fra Helse Finnmark HF Presentasjon til Fylkesmøte.
Samhandlingsreformen
Samhandlingsreformen Hva kan dette ha å bety for kommuner og helseforetak? Daniel Haga 1.
Kommunehelsereformen - lokale/regionale utfordringer
NØKKELTALL SYKEHUSET INNLANDET
Anna M. Kittelsaa NAKU Utviklingshemning og psykiske helsetjenester.
| Behov for ny statistikk i KOSTRA ved oppbygging av lokalmedisinske sentre Michael Kaurin Helsedirektoratet.
Samhandlingsreformen Samhandlingsreformen er navnet på et forslag til reform innenfor helse- og omsorgtjenestene, som skal svare på følgende utfordringer:
SAMHANDLINGSREFORMEN 25. august 2009 Tromsø Randi Røvik Samfunnspolitisk enhet.
| Workshop om samhandlingsstatistikk - SSB og Helsedirektoratet | 1 Samhandlingsreform og to nye lover: Behov for ny kunnskap.
Årsrapporter pasient- og brukerombudene RBU-møte 19. mai 2014 Oddrun Nasvik.
Spesialisert rehabilitering Hvordan bør begrepet brukes: Brukes om det rehabiliteringstilbudet som avd for Fysikalsk medisin og rehabilitering ved Helse.
| 1 Samhandlingsreform og statistikkbehov Arbeidet fremover | Samordningsrådet KOSTRA.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Fokus på koordinerende enhet
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Sykehushenvisninger private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner med avtale med Helse Midt-Norge.
Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner i Midt-Norge (ReHR) Orientering om: Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
REGIONALT PROSJEKT OM AMBULANTE TENESTER OG TIDLEG STØTTA UTSKRIVING
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Rehabilitering i samhandlingsreformen Knut Tjeldnes, seniorrådgiver

Rehabilitering i Helse Nord – hva snakker vi om? Tilbud i rehabiliteringsavdelinger Habiliteringstjenesten Ambulante team Rehabilitering ved andre avdelinger enn de ”rene” rehabiliteringsavdelingene Private institusjoner

Regionale planer for habilitering og rehabilitering Styrke avdelingene for fysikalsk medisin og rehabilitering Medisinskfaglig ressurstilgang til habiliteringstjenesten Styrke fagkompetanse innen habilitering for den samiske befolkningen. Utredningskapasitet for CFS/ME Styrke ambulante habiliterings – og rehabiliteringsteam Styrke de private: Kreftrehabilitering, nevrologisk rehabilitering, habilitering Styrke forskning

Noen fagområder med mange rehabiliteringsoppgaver, og fagplaner: Geriatri Lungesykdommer Nyresykdommer Hudsykdommer Øre-nese-hals Revmatologi Diabetes

Hva mener vi når vi snakker om rehabilitering? Deltakelse Læring og mestring Habilitering Rehabilitering

Rehabilitering i tjenesteavtalene Litt om innholdet om rehabilitering i tjenesteavtalene: Kommunen skal: melde inn til koordinerende enhet i helseforetaket der det er behov for ambulante tjenester fra spesialisthelsetjenesten for avtalens målgruppe legge til rette for ambulante tjenester i kommunen Helseforetaket skal: gi tilbud om ambulante tjenester

Tjenesteavtalene forts. Samarbeid omkring individuell plan (IP) og koordinator Kommunen skal: sikre utarbeidelse av individuell plan til pasienter med behov for langvarige og koordinerte tjenester. Helseforetaket skal: snarest mulig gi melding om pasienters behov for individuell plan og/eller koordinator til hjemkommunens koordinerende enhet starte utarbeidelsen av individuell plan, der det er naturlig delta i arbeidet med individuell plan.

Tjenesteavtalene, forts. Barn som pårørende Kommunen skal: utvikle et veldefinert, fast kontaktpunkt, for å ivareta informasjon og nødvendig oppfølging av barn som pårørende. Helseforetaket skal: gjøre en individuell vurdering av barnets hjelpebehov Etablere kontakt med kommunen

Konklusjon om tjenesteavtalene Godt nok det som står om rehabilitering De er vedtatt av begge parter Det er oppfølgingen det kommer an på

Pasientforløp – anbefaling fra nasjonalt nettverk Stimulere kommuner og sykehus til å legge til rette for helhetlige pasientforløp spesielt for pasienter med kroniske lidelser Plan for spredning av HPH/Gode pasientforløp etter 2015 Utvide pasientforløpsarbeidet til også å omfatte spesialisthelsetjenesten Vurdere hvordan økonomiske virkemidler kan understøtte de gode forløpene Gjennomgå dagens finansieringsordninger for å underbygge ambulant virksomhet, nye dialogmuligheter for eksempel via videokonferanseutstyr m.m. Bruke risiko- og sårbarhetsanalyser i overgangene mellom nivåene Koordinerende enhet, IP og koordinator er en forutsetning for gode forløp

Avtalene med private rehabiliteringsinstitusjoner Institusjonen skal bidra til å veilede personell i kommunene som ledd i kompetanseoverføring knyttet til å følge opp enkeltpasienter

Hva er utfordringene? Ulike faglige tradisjoner Diagnoser – funksjon For-forståelse, hva vi tror vi vet om hverandre

Ta samhandlingsreformen i bruk Lær av gode modellprosjekter Ta i bruk samhandlingsreformens arenaer Ha med de viktigste aktørene