Følelser Følelsene er en sterk drivkraft i oss og styrer mange av handlingene våre Eksempler på følelser: Glede Sinne Frykt Tilfredshet Skyld Skam Lykke.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bokpresentasjon Stavanger
Advertisements

Two people, both with problems in living, who agree to work together to study those problems, with the hope that the therapist has fewer problems than.
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Kanskje Gud vil at vi skal treffe noen mennesker som er feil for oss før vi treffer den ”rette”, så vi er bevisst på hvor takknemlig vi skal.
De dårige følelsene. Veiene ut..
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n Tema 2.
Den digitale hverdag Diskusjonsspørsmål
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
Hønefoss politistasjon
De gjemte og glemte barna Hvorfor denne tittelen?.
Medlem av LC Oslo Christiania siden 1985, og Daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg. •Kunnskap er informasjon kombinert med erfaring, kontekst, fortolkning.
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Et økende problem i skolen?
Fagskole i kommunehelsetjenester 2011
Bokpresentasjon Bergen
Bokpresentasjon Oslo.
Hvordan skolene møter prosjektet: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk…. En spørreundersøkelse til skoleledere i Oslo høsten 2005.
Rus; to helt forskjellige betydninger;
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
Pårørendes forhold til tvangslidelse.
Foreldre som gode leseveiledere
HelART i Ulåsen barnehage
Senter for atferdsforskning
CAKE session no. 4 Stille avvik. Siden sist … Forrige CAKE session handlet om læring og buddysystem Buddygruppen arbeider nå med å gå gjennom innspillene.
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Jobb med hindringer og barrierer i fredstid! Å ta opp tabuiserte temaer krever et trygt arbeidsmiljø! Forankring i ledelse! Arbeid over tid! Og en god.
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Å høre til – Et lag rundt eleven
Daniel Stern`s Teori.
Lørdag 6. desember :00 – 11:45Forelesning (i) 11:45 – 12:00Evaluering 12:00 – 12:30pause 12:30 – 13:30Forelesning (ii) 13:30 – 14:00Bråk og uro.
MOBBING OG RASISME Vg2 H3 Eleven skal kunne forklare hva mobbing og rasisme er, og drøfte forebyggende tiltak.
Gruppetilbud for unge voksne med generelle lærevansker eller lett utviklingshemming, HAVO Lassa ved SUS Identitet/Selvbilde/seksualitet v/Ole Jan Hustøl.
RELASJONELT PERSPEKTIV PÅ ARBEID MED PROBLEMATFERD I SKOLEN
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Barnas læringsmiljø Foreldrenes påvirkningsmuligheter Hanne Steen og Marit Brekke Lone skole 25.april 2016 Hanne Steen1.
Samfunnsutviklingens konsekvenser for yrkesutøvelsen i oppvekstsektoren.
Felles tema i mars: Selvkontroll
Er sm En presentasjon for Gvarv Skole/Sauherad Ungdomsskole.
BOF Barneorientert familieterapi
TIDLIG INNSATS OG UTFORDRENDE ATFERD Boka: Kompetanseløft i bhg Pål Roland.
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
Sosial kompetanse og empati. Sosial kompetanse Sosial: forholdet mellom mennesker Kompetanse: dyktighet Sosial kompetanse: evnen til å fungere godt sammen.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Du har rett til å ha det bra! - Hva forteller oss «Ung i Rogaland 2016»?
Sosial kompetanse Sosial: Forholdet mellom mennesker Kompetanse: Dyktighet.
Kunsten å omgås andre Få venner Holde på venner Ha tro på seg selv Ta hensyn og vise omtanke Kunne samarbeide og løse konflikter Kunne kommunisere verbalt.
AV PROFESSOR WILLY AAGRE, FAKULTET FOR HUMANIORA OG UTDANNINGSVITENSKAP Unge utsagn og det faglige, det kulturelle og det sosiale i sin klasse og sin skole.
Studieteknikk Bison.
Hvordan forebygge mobbing?
Vi er nærmere en løsning …….
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Tidenes dølleste oppdaterte POWERPOINT om hersketeknikker!
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Ressursfokus vs mangelfokus
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Åkrahamn vgs 4.september 2017 Program for skolering av elevrådet
Relasjonskompetanse Bærebjelkene
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Konflikt Hva betyr ordet konflikt? Gi eksempler på konflikter.
Å være trist Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er trist.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Sinne Film:
Livvakt Automat Kjæreste Skyld Anti vitenskap Forklaring
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Velkommen til foreldremøte om
Utskrift av presentasjonen:

Følelser Følelsene er en sterk drivkraft i oss og styrer mange av handlingene våre Eksempler på følelser: Glede Sinne Frykt Tilfredshet Skyld Skam Lykke Sjalusi

Overskrift her Tekst, figur, bilder etc.

Forsvarsmekanismer Av og til kan følelser bli så sterke og vonde at vi ikke orker å forholde oss til dem. Da tar vi ubevisst i bruk ulike forsvarsmekanismer for å beskytte selvbildet vårt

Benekting Når vi bruker benekting som forsvar, benekter eller utelukker vi det virkelige problemet Eksempel: En som har fått en alvorlig sykdom, kan bruke benekting og gir da uttrykk for at ”det kan ikke gjelde meg, diagnosen må være feil”

Fortrengning Å fortrenge følelser vil si å stenge følelsene ute fra bevisstheten og ned i den ubevisste delen av sinnet Men følelsene blir ikke borte Eksempel: Ines foreldre skilte seg da hun var liten. Hun fortrengte de vonde følelsene. Da venninnen hennes to år senere gråtende forteller at foreldrene skal skille seg, sier Ine: ”Det er vel ikke noe å gråte for, nesten alle foreldre skiller seg”

Forskyvning Brukes ofte ved sinne og frykt Personen lar følelsene sine få utløp et annet sted enn der de hører hjemme Eksempel: Jonas er fem år, og sint på og redd for faren sin som misbruker alkohol. Jonas slår de mindre barna i barnehagen.

Kompensering Personen prøver å ta igjen for en svakhet ved å hevde seg på andre måter Eksempel: Et barn som føler seg underlegen, kan begynne å mobbe andre

Projeksjon Personen overfører sine egne negative følelser eller egenskaper til andre Eksempel: ”Jeg er vel ikke sur, det er du som er gretten!” Å tillegge hele grupper i samfunnet, for eksempel innvandrere, spesielle holdninger, er en annen form for projeksjon

Rasjonalisering Personen prøver å finne fornuftige og akseptable forklaringer på egen oppførsel Eksempel: En elev som har strøket til eksamen, kan skylde på at oppgavene var dårlige, eller at læreren ikke har undervist godt nok

Regresjon Personen opptrer umodent og fraskriver seg det ansvaret som blir forventet i forhold til alderen Eksempel: En ung jente som stadig ønsker at moren skal ordne opp for henne i vanskelige situasjoner

Forsvarsmekanismene bidrar til å opprettholde selvbildet vårt Men hvis vi bruker dem i så stor grad at vi ikke lærer å håndtere vanskelige følelser, kan det hindre en sunn følelsesmessig utvikling