Velkommen til kurs Utdanningsforbundet Sogn og Fjordane 22.10.2015.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Minoritetsspråklige søkere
Advertisements

MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Tilsettinger Felleskurs for rektorer og tillitsvalgte, våren 2008.
KOMPETANSEKRAV Tilsettingskurs januar 2014
Lokal arbeidstidsavtale
Tillitsvalgtsamling 17. Mars Kontaktlærer i 1. klasse ”Superpedagogen”
Kortkurs fra Utdanningsforbundet Østfold
Velkommen til Nettverkssamling Hurdalsjøen Hotel mai 2012 Informasjon fra landsforeningen.
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
Kvalitetsutviklingsplanen Oppsummering
Nettverk grunnskole Utdanningsforbundet Bergen November 2011.
Tariff 2014, Årsmøter og litt annet moro.
Arbeidsplassar i barnehagen Kontaktforum barnehage 18. november 2014
Sak 10/14: Kommunereforma. Bakgrunn for saka Sak 13/14 i representantskapen, Spørsmål til fylkeslaget frå lokallag Manglande politikk på saka(treng.
KURS FOR HTV Råd og rettleiing i arbeidet med tilsetjingssaker Torill Marie Kufaas Karlsen Anne Siri Bentsen.
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
KURS FOR NYE TILLITSVALGTE
Regionale forskningsfond
Diverse tema Kurs for lokale tillitsvalde Loen mars 2011.
Opplæringslova.
Opplæringslova.
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
Odda Barneskule Samtale med studentane – Undervisning – Samtale med studentane med hovudvekt på ”case”
1 Kvalitet i opplæringa – om tilpassa opplæring (KIO) Høgskulen i Volda.
Ansettelser. Privatskoleloven § 4-2. Kompetansekrav til undervisningspersonalet For undervisningspersonalet ved skolar som er godkjende etter lova her,
Kompetansekrav ”For å undervise i norsk, samisk, norsk teiknspråk, matematikk eller engelsk på ungdomstrinnet krevst det at vedkommande har minst 60 studiepoeng.
Velkommen til samling for regionsledere Nyheter fra Utdanningsdirektoratet (skoleutvikling, etter- og videreutdanning): Ungdomstrinnsatsning Mulig videreføring.
FRÅ MELLOMTRINN TIL UNGDOMSTRINN Du ska få en dag i mårå som rein og ubrukt står og med blanke ark og farjestifter tel, ……. FORELDREMØTE FOR 7. TRINN ORSTAD.
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Grunnskolen: skjema og veiledning GSI-samling 22. september 2015 Roald Fremstad Ingrid Damlien Haraldsen.
Søking til skuleåret Opplæringsavdelinga, inntak og formidling Rådgjevarkonferansen 2014.
Pensjonistforbundet Sogn og Fjordane Handlingsplan Perioden –
EVU på UiO Etter- og videreutdanning av lærere som ‘case’ Utdanningskomiteen 25. januar 2016 Eli Ottesen.
Minoritetsspråklige elevers rettigheter Rådgiversamling 2015 Kari Tormodsvik Temre.
Hensikta med tilsynet er å bidra til å skape: - eit inkluderande arbeidsmiljø - eit miljø som er helsefremjande - forebygging i høve sjukefråvær og utstøting.
FAQ – sfs 2213 Problemstillingar vi har hatt inne det siste året, og korleis vi har løyst dei.
OmrådeFag Minst 30 studie- poeng i faget 0-29 studie- poeng i faget Sum lærere som underviser i faget, årstrinn % som ikke oppfyller kompetanse-
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Endringer i kompetansekrav undervisning Gjeldende fra 1.august 2015.
Organisasjonsmessig behandling. Tariff 2016 Hva blir det viktigste for Utdanningsforbundet i vårens hovedoppgjør? Tariff 2016s2.
Regionsmøte hausten 2013 Samhandling mellom PPT og VGO 1. oktober 2013 Jorunn Dahle, Kari Volden og Hege Skarvøy.
Litt om lov – og avtaleverk Førde 27. august 2015.
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Særskilte tariffbestemmelser i KS for undervisningspersonalet i voksenopplæringen Voksenopplæring.
Skuleovertaking * Bratteberg skule er praksisskule for lærarutdanninga ved HVO. * Skuleåret skal Sæbø skule og Bratteberg skule ha praksisopplæring.
Undersøking – SFS Kven svarar? Om kontinuitet.
Arbeidsmøte Mål for økta: Skape betre forankring for utviklinga i dei tre fasene i progresjonsplan hausten Førebu prosessane gjennom dei.
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Skjemaer og veiledning GSI-samling 21. september 2016 Ingrid Damlien Haraldsen Stian Gunstensen Roald Fremstad.
«Region-kommunen Ålesund»
Prosjekt Betre Læringsresultat
Velkomen til nytt skule- og barnehageår 2015/16
Prosjekt Betre Læringsresultat
Aktivitetsnivå, saker og kommunikasjon
Ekstern vurdering for kvalitetsutvikling i barnehagen
Forskrift til Opplæringslova
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Brukarundersøkjing Fokusområder:
Revisjon av sentral godkjenning våren 2017
VELKOMMEN TIL 8.TRINN HAUSTEN 2017
KS - Nettverk for arbeidsgjevarpolitikk, Skjåk kommune
Endring i opplæringslova § 3-1
Lederkonferansen i Finnmark Lærere, rekruttering
TILSETTING OG KOMPETANSEKRAV I SKOLEVERKET Tilsettingskurs januar 2018
Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa (opplæringslova)
Mobbing – hva er vårt ansvar?
Utdanningsprogram/programområde over 2 år
Diskusjonsframlegg frå styret
Regional plan for kultur
Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri.
NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER
Hausten 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til kurs Utdanningsforbundet Sogn og Fjordane

Endringar i kompetanseforskrifta Barnesteget: For å undervise i norsk, samisk, norsk teiknspråk, matematikk eller engelsk på barnetrinnet krevst det at vedkommande har minst 30 studiepoeng som er relevante for faget. Ungdomssteget: For å undervise i norsk, samisk, norsk teiknspråk, matematikk eller engelsk på ungdomstrinnet krevst det at vedkommande har minst 60 studiepoeng som er relevante for faget. For å undervise i andre fag på ungdomstrinnet krevst det at vedkommande har minst 30 studiepoeng som er relevante for faget. Dette gjeld ikkje for valfaga, utdanningsval og arbeidslivsfag. For dei som før 1. januar 2014 hadde tilfredsstillande kompetanse etter dagjeldande krav for tilsetjing i undervisningsstilling, eller har fullført tidlegare allmennlærarutdanning etter 1. januar 2014, gjeld ikkje kravet om 30 relevante studiepoeng i andre fag.

Overgangsordning? Regjeringa har som mål at alle skolar skal kunne fylle dei foreslåtte krava i matematikk, engelsk, norsk innan det har gått 10 år. Den statlege satsinga på vidareutdanning er trappa opp for å leggje til rette for at kompetansekrava kan fyllast. Ein periode på 10 år vil vere nødvendig for å kunne vidareutdanne lærarar som ikkje fyller krava i dag, og for å kunne byggje tilstrekkeleg kapasitet og kvalitet i vidareutdanningstilboda. Det går fram av Lærerløftet at regjeringa derfor meiner at det unntakshøvet som skoleeigarane har i dag, bør førast vidare i denne perioden. Det er da sikta til det høvet skoleeigarane har til å fråvike kravet om relevant kompe- tanse i under visningsfag etter opplæringslova § 10-2 fjerde ledd.

Oppl.lova kap 10-2 Krav om relevant kompetanse i undervisningsfag gjeld ikkje for den som er mellombels tilsett etter § 10-6 eller etter arbeidsmiljølova, 2 eller den som er tilsett på vilkår etter § 10-6a.§ 10-6 eller etter arbeidsmiljølova, 2 eller den som er tilsett på vilkår etter § 10-6a. Skoleeigar kan, så langt det er nødvendig, fråvike kravet om relevant kompetanse i undervisningsfag i tilfelle der skolen ikkje har nok kvalifisert undervisningspersonale i faget. Det må takast stilling til dette for kvart skoleår.

Kva skjer no? Utdanningsforbundet har fullt fokus mot politisk miljø for å få endra kravet om tilbakeverkande kraft Udf skal i samtalar med KS for å diskutere utfordringane Er KS villige til å ta forventa ansvar som arbeidsgjevar? Korleis handtere dette på best mogleg måte?

Problemstilling/ døme ung.skule Gunnar; 60 st.p., Lena; master, Arnhild; 30 st.p., Ivar; 15 st.p KlasseTidlegare ordningNy ordning 8AGunnar 8BArnhildGunnar 9AArnhildLena 9BIvarLena 10ALenaGunnar 10BLena

Kva krav og tiltak må Utdanningsforbundet jobbe for? Må komme i dialog med skuleansvarleg på kommunenivå og rektor for å drøfte problemstillingane Lærarar som må ta tilleggsutdanning pga tilbakevirkande kraft, må få dette fullfinansiert! ikkje som ein del av kompetansestrategien der læraren bidreg med 25 %. Lærarar som ikkje lengre har nok godkjent kompetanse til å undervise i aktuelle fag, må prioriterast til studieplassane. Det må utarbeidast ein plan for kompetanseheving på den enkelte skule

Tariff 2016 Landsmøtearbeid denne hausten gjer til at ein ikkje vil klare å få ein organisatorisk behandling lik den vi hadde for to år sidan Ekstrem kort tidsplan Landsmøtevedtak vil vere styrande for kva problemstillingar sentralleddet sender ut Klar 20. november Lokallaga må legge opp til handsaming på ”medlemsnivå”! Kall derfor inn til klubbmøte/medlemsmøte no Lokallaget må sette eigen frist for klubbane Pass på å få med alle aktuelle tariffområde Innan 01. januar må lokallaga sende inn oppsummerte innspel frå klubbane

Landsmøte 2015 lm2015.udf.no delegasjonsmøter fylkesårsmøte/ fylkesråd streaming besøk i lokallaga