APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Tale profetisk, formane, oppmuntre
Barnet som gave og oppgave
Gudstjeneste med Skattejakt.
Tjenesten & Nådegavene
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Bibelskolen Bildøy Bergen
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Utrustende lederskap Jon Arne Nygård.
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Det Nye Testament Timens plan Jesus Revolusjonen Eksegese Bøkene
Johannes 16, Om sorg og glede
Jeg tror på Gud Fader, den allmektige, himmelens og jordens skaper.
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Tre håndfuller vann for livet.
Velkommen til ettårssamling
Velkommen til dåpskurs!
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Fellesskap med Gud.
Åndenes og Åndens makt.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.
Om Luthersk dåpsteologi og dåpens betydning for trosopplæring

Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Joh 10,36 kan dere da si om Ham som Faderen helliget og sendte til verden: Du taler gudsbespottelig, fordi Jeg sa: Jeg er Guds Sønn? Joh 5,18 Derfor forsøkte.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
Visjon og verdier for NaMu Norge.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Naturlig menighetsutvikling?
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Dette dokumentet er hentet fra ressursbanken.no (Den norske kirke) og kan brukes fritt til ikke-kommersielle formål.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Bibelen Basic Brevlitteraturen I NT. 21 brev i NT 13 Paulus brev Romerbrevet, Korinterbrev, Galaterbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet,
1 Kan noen virkelig tro at Jesus stod opp fra de døde?
Visdom Beredskap til å lide Kunnskap Organisering Gjestfrihet Barmhjertighet Sjelesorg Kunstnerisk kreativitet Musikk Håndverk Gi Hjelpe Frivillig fattigdom.
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
Å dele Jesus.
De nye slaverutene.
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Begynnelsen.
Bønn - Forbønn Påske uken Johannes
Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
Tydelig misjon Joh 4 – Mark 2. Tydelig misjon Joh 4 – Mark 2.
© Nelly Bube/Bibelselskapet
ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel.
Dommer og Frelser.
Helliggjørelse – Rom 6-8 Misjonshuset 29. okt 2017 Trond Vorhaug
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
«Den Hellige Ånd blåser oss til unådde folkeslag»
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
I utsnitt fra Getsemane, Våle kirke, Re i Vestfold.
Jeg tror på Den Hellige Ånd … syndenes tilgivelse
Evangeliet for dummies
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Johannes 16, Om sorg og glede
Det siste måltidet etter at Jesus hadde vasket disiplenes føtter
Utskrift av presentasjonen:

APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS ENDER."

Matt 25,15 En gav han fem talenter, en annen to og en tredje én talent - etter det hver enkelt hadde evne til. Så reiste han.

JOH 3,3-4 JESUS SVARTE: "SANNELIG, SANNELIG, JEG SIER DEG: INGEN KAN SE GUDS RIKE HVIS HAN IKKE BLIR FØDT PÅ NY." 4 "HVORDAN KAN EN SOM ER GAMMEL, BLI FØDT?" SA NIKODEMUS, "HAN KAN DA IKKE KOMME INN I SIN MORS LIV IGJEN OG BLI FØDT?"

ROM 6,3-4 ELLER VET DERE IKKE AT ALLE VI SOM BLE DØPT TIL KRISTUS JESUS, BLE DØPT TIL HANS DØD? 4 VI BLE ALTSÅ BEGRAVET MED HAM DA VI BLE DØPT MED DENNE DÅP TIL DØDEN, FOR AT VI SKAL LEVE DET NYE LIVET, LIKESOM KRISTUS BLE REIST OPP FRA DE DØDE VED FADERENS VELDIGE KRAFT.

MATT 28,19 GÅ DERFOR UT OG GJØR ALLE FOLKESLAG TIL DISIPLER, IDET DERE DØPER DEM TIL FADERENS OG SØNNENS OG DEN HELLIGE ÅNDS NAVN. MATT 28,20 OG LÆRER DEM Å HOLDE ALT DET JEG HAR BEFALT DERE. OG SE, JEG ER MED DERE ALLE DAGER INNTIL VERDENS ENDE."

Matt 3,16 Da Jesus var blitt døpt, steg han straks opp av vannet. Og se, himmelen åpnet seg, og han så Guds Ånd komme ned over seg som en due.

APG 1,5 FOR JOHANNES DØPTE MED VANN, MEN DERE SKAL OM NOEN FÅ DAGER DØPES MED DEN HELLIGE ÅND." APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS ENDER

1 Mos 2,7 Og Herren Gud formet mannen av jord fra marken og blåste livspust inn i hans nese, så mannen ble til en levende skapning. Joh 20,21-22 Igjen sa han til dem: "Fred være med dere. Likesom Faderen har sendt meg, sender jeg dere." Så åndet han på dem og sa: "Ta imot Den Hellige Ånd.

Gal 5,22-23 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, 23 tålsomhet og selvbeherskelse. Slike ting rammes ikke av loven

1 KOR 12,28 GUD SATTE I KIRKEN FØRST NOEN TIL APOSTLER, FOR DET ANDRE PROFETER, FOR DET TREDJE LÆRERE, DERETTER MEKTIGE GJERNINGER, NÅDEGAVER TIL Å HELBREDE, HJELPETJENESTER, STYRINGSOPPGAVER, ULIKE SLAG AV TUNGETALE. EF 4,8 DERFOR STÅR DET: HAN STEG OPP I DET HØYE OG BORTFØRTE FANGER, TIL MENNESKENE GAV HAN GAVER. EF 4,11-12 DET ER HAN SOM GAV SINE GAVER: HAN SATTE NOEN TIL APOSTLER, NOEN TIL PROFETER, NOEN TIL EVANGELISTER, NOEN TIL HYRDER OG LÆRERE. 12 HAN GJORDE DET FOR Å UTRUSTE DE HELLIGE SÅ DE KAN UTFØRE SIN TJENESTE, OG KRISTI LEGEME KAN BYGGES OPP,

NÅDEGAVE, (FRA GRESK) CHARISMA, SOM DIREKTE OVERSATT BETYR «GAVE MOTTATT AV NÅDE». LÆREN OM NÅDEGAVER KALLES KARISMATIKK OG HØRER INN UNDER LÆREN OM DEN HELLIGE ÅND OG KIRKEN. NÅDEGAVER ER SÆRLIG NEVNT HOS PAULUS I 1. KORINTERBREV KAPITTEL 12 TIL 14, EFESERBREVET KAPITTEL 4 OG I ROMERBREVET KAPITTEL 12.GRESKKARISMATIKKDEN HELLIGE ÅNDKIRKEN PAULUS1. KORINTERBREV EFESERBREVETROMERBREVET

JOH 14,16-17 OG JEG VIL BE FADEREN, OG HAN SKAL GI DERE EN ANNEN TALSMANN, SOM SKAL BLI HOS DERE FOR ALLTID: 17 SANNHETENS ÅND. VERDEN KAN IKKE TA IMOT HAM, FOR VERDEN SER HAM IKKE OG KJENNER HAM IKKE. MEN DERE KJENNER HAM; HAN BLIR HOS DERE OG SKAL VÆRE I DERE.

Joh 14,26 Men talsmannen, Den Hellige Ånd, som Faderen skal sende i mitt navn, han skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere. Apg 1,8 Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og like til jord ens ender."