Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel."— Utskrift av presentasjonen:

1 ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel.
1.Kor.15,45 Slik står det også skrevet: Det første mennesket, Adam, ble til en levende sjel. Gud blåste livets ånde. 1Mos.2,7 Gud Herren formet mennesket av jordens støv, og blåste livets ånde i hans nese, og mennesket ble til en levende sjel.

2 …sønn av Enos, sønn av Set, sønn av Adam, Guds sønn
…sønn av Enos, sønn av Set, sønn av Adam, Guds sønn. (Luk 3:38) …Derfor skal også det hellige som blir født, kalles Guds Sønn. (Luk 1:35) Så hendte det en dag at Guds sønner kom og stilte seg fram for Herren. Og blant dem kom også Satan. (Job 1:6)

3 Alle er dere jo Guds barn ved troen på Kristus Jesus
Alle er dere jo Guds barn ved troen på Kristus Jesus. (Gal 3:26) Og fordi dere er sønner, har Gud sendt sin Sønns Ånd inn i våre hjerter, som roper: Abba, Far! (Gal 4:6) Jeg skal være deres far, og dere skal være mine sønner og døtre, sier Herren, Den Allmektige. (2Kor 6:18) For så mange som drives av Guds Ånd, de er Guds barn. (Rom 8:14)

4 Han svarte og sa: Har dere ikke lest at han som skapte dem, fra begynnelsen skapte dem til mann og kvinne, (Mat 19:4) Men fra skapningens begynnelse gjorde Gud dem til mann og kvinne. (Mar 10:6) Ættetavle: Luk 3 (+ 1.Krøn. 1 og 5.Mos. 5) …For mannen er ikke av kvinnen, men kvinnen av mannen. (1Kor 11:8)

5 Slik står det også skrevet: Det første mennesket, Adam, ble til en levende sjel. Den siste Adam ble til en ånd som gir liv. (1Kor 15:45) For Adam ble skapt først, deretter Eva. Og Adam ble ikke dåret, men kvinnen ble dåret og falt i overtredelse. (1Tim 2:13-14) Disse var det også Enok, den sjuende fra Adam, profeterte om … (Jud 1:14)

6 Derfor, likesom synden kom inn i verden ved ett menneske, og døden på grunn av synden, og døden slik trengte gjennom til alle mennesker, fordi de syndet alle (Rom 5:12) For ettersom døden kom ved et menneske, så er også de dødes oppstandelse kommet ved et menneske. For likesom alle dør i Adam, slik skal også alle bli gjort levende i Kristus. (1Kor 15:21-22)

7 1Mos 3 6 Kvinnen så nå at treet var godt å ete av, og at det var en lyst for øynene - et prektig tre, siden det kunne gi forstand. Så tok hun av frukten og åt. Hun gav også sin mann, som var med henne, og han åt. 7 Da ble begges øyne åpnet, og de skjønte at de var nakne. Så flettet de sammen fikenblad og bandt dem om livet. 8 Og de hørte Gud Herren som vandret i hagen da dagen var blitt sval. Og Adam og hans hustru skjulte seg for Gud Herrens åsyn mellom trærne i hagen. 9 Da kalte Gud Herren på Adam og sa til ham: Hvor er du?

8 1Mos 3 10 Han svarte: Jeg hørte deg i hagen, og da ble jeg redd, fordi jeg var naken, og jeg gjemte meg. 11 Da sa han: Hvem har sagt deg at du er naken? Har du ett av treet jeg forbød deg å ete av? 12 Adam sa: Kvinnen som du gav meg til å være hos meg, hun gav meg av treet, og jeg åt.

9 1Mos 3:21 Og Gud Herren gjorde klær av skinn til Adam og hans hustru, og kledde dem

10 For hans skyld har jeg tapt alt, jeg akter det for skrap, for at jeg kan vinne Kristus og bli funnet i ham, ikke med min egen rettferdighet, den som er av loven, men med den jeg får ved troen på Kristus, rettferdigheten av Gud på grunn av troen, (Fil 3:8-9)


Laste ned ppt "ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google