«Å komme sammen er begynnelsen, å holde sammen er fremgang, å arbeide sammen er suksess!» Henry Ford Torunn Dahlberg Frances Reardon Undervisning medisinerstudenter.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Bakteppe. Definisjon av rehabilitering
AVLASTNING Melhus
NETTVERK MOT TVANGSEKTESKAP Hvorfor ? •Forpliktende samarbeid •Kompetanseheving •Oversikt over saker.
Grunnkurs B, EU-kurs 2 Ilsetra Kari Sollien.
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
Hva gjør Arbeids- og velferdsdirektoratet?
Overordnet målbilde for nye arbeids- og velferdskontor
”Det koster å være kul!” ”Knapphetens tyrrani!
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Utdanning for utvikling Utdanning gir mange ringvirkninger Her følger noen: Send ADRA til 2468.
Individuell oppfølging i brukerens hjem Sosialt boligarbeid og oppfølging i bolig.
Joachim Bjerkvik
Inntektssikring- økonomisk sosialhjelp Råd/veiledning -psykososiale støttesamtaler Tiltaksarbeid, herunder kvalifiseringsprogram Midlertidig husvære.
EN BEDRE HVERDAG MED GOD HABILITERING Stjørdal, november 2009 av Grete Müller.
NAVs rolle i attføringspolitikken Ingar Heum Arbeids- og velferdsdirektoratet.
NAV – REFORMEN Innhold og utfordringer i NAV-kontorene. 12 K PLO-nettverk 27.september 2006 Live Jetlund, rådgiver, Fylkesmannen i Vestfold.
Karriereveiledning i et livslangt perspektiv – sammenhengen mellom NAV og skolesystemet Rune Kristensen, NAV Rana arbeid Tromsø 20. april 2007.
NAV og flyktningearbeidet ”Nytt oppdrag – nye muligheter!”
Hvilke rettigheter har vi? Lov om sosiale tjenester
NAV Ny arbeids- og velferdsforvaltning Samordning av velferdstjenester
Geir Barvik Administrerende direktør
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Ungdomstiltak Tiltak mot fattigdom blant barn, unge og familier Drevet med tilskudd fra kap. 857 post 60 ”Støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn.
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Økonomisk rådgivning- og gjeldsrådgivning
Etat for sosiale tjenester
Regjeringens stasing på barnevern – hva foreventes av kommunene Kjell Erik Øie Statssekretær.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Sosialtjenesten i Bergen
Hva ønsker Regjeringen med barnevernet – hvem gjør hva for å ivareta de unge? Innlegg på dialogkonferanse med ordførere og rådmenn i Sør-Trøndelag, Selbu.
”Selvhjelp og Vilje” – veien til mer helse av Irene Sørensen Konferansen i Lyngen
Et kunnskapsbasert barnevern Innlegg på regional barnevernskonferanse, Hell Kjell Erik Øie Statssekretær
Seksuelle SMiso Rogaland.
November 2003Sørlandet sykehus HF ”FELLES UTVIKLING” Et pilotprosjekt i kommunene Flekkefjord og Mandal
Økonomi som barriere Idrettsglede for alle! - eller dem som har råd?
”Fjellfolk-kommunen” 1 NAV Hattfjelldal Kommunale og statlige tjenester. NAV-visjon; VI GIR MENNESKER MULIGHETER ! Rett ytelse til rett person til rett.
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
«Å komme sammen er begynnelsen, å holde sammen er fremgang, å arbeide sammen er suksess!» Henry Ford Torunn Monseth Dahlberg Frances Marie Reardon Penger.
Hjelpemiddelformidling - med brukernes perspektiv! Lars Ødegård Spesialrådgiver i Norges Handikapforbund. Kommunalpolitiker gjennom flere perioder. Medlem.
Det norske velferdssamfunnet. Velferdssamfunnet En velferdsstat eller et velferdssamfunn, er en betegnelse på en stat som yter sine borgere en rekke grunnleggende.
HVORDAN FORSTÅ SOSIALT ARBEIDS ROLLE PÅ NAV-KONTORET? Fagforbundet, Hanne Glemmestad høgskolelektor ved Høgskolen i Lillehammer (og tidligere NAV.
NAV Vennesla Innlegg av SKA ved Gry Lægraid Sørensen.
Kapittel 1. Tilpasning til samfunnet Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere.
Mellom to stoler? Mads Andreassen – styreleder i Unge funksjonshemmede Forum for oppfølging av Nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering HOD.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Bli møtt med verdighet og respekt Bli forstått og verdsatt som medmenneske Ikke bli møtt med fordommer og stigmatisering Bli sett på som medspiller og.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
Rehabiliteringskonferansen 2015 Variasjon i organisering av tjenestene.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Krisesenteret i Telemark
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Kjell Erik Øie Statssekretær
Housing First Trondheim: Brukerstyring over styr?
Sundvolden NAV-veiledere i VGS.
Gode alene – enda bedre sammen?
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Nettverksmøte den
GJELDSRÅDGIVNING Endring i Gjeldsordningsloven.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
LIKEPERSON HVA ER DET ? HUSK - DU ER IKKE ALENE
NAV mulighetenes marked
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Norsk Fosterhjemsforening <fylke>
Oppstart i barnehagen.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
KBL Boligkonferanse, Sarpsborg 29
Utskrift av presentasjonen:

«Å komme sammen er begynnelsen, å holde sammen er fremgang, å arbeide sammen er suksess!» Henry Ford Torunn Dahlberg Frances Reardon Undervisning medisinerstudenter

NAV, Side 2 Lov om sosiale tjenester i arbeids- og velferdsforvaltningen §17, 18 og 19. Økonomisk sosialhjelp og gjeldsrådgivning/økonomisk rådgivning er hjemlet i ovennevnte paragrafer. Vedtaksmyndigheten ligger til NAV i de fleste kommuner. Formålet med loven er å bedre levekårene for vanskeligstilte, bidra til sosial og økonomisk trygghet, herunder at den enkelte får mulighet til å leve og bo selvstendig, og fremme overgang til arbeid, sosial inkludering og aktiv deltakelse i samfunnet. Loven skal bidra til at utsatte barn og unge og deres familier får et helhetlig og samordnet tjenestetilbud. Loven skal bidra til likeverd og likestilling og forebygge sosiale problemer. Lovens hovedmål er å være samfunnets siste sikkerhetsnett for dem som trenger det. Dette gjelder overfor enkeltpersoner som befinner seg i vanskelige livssituasjoner.

NAV, Side 3 Hva spør du om? 1. Er du bekymret for økonomien din, og føler at denne bekymringen gir deg en dårligere livskvalitet? 2. Føler du at økonomien din hindrer deg i å være delaktig i ditt sosiale nettverk? (Hvis barn/samboer/ektefelle, bør også spørsmålet stilles opp i mot deres situasjon). 3. Er du ajour med husleie, strøm, barnehage/SFO, kommunale avgifter, boliglån m.m.? 4. Har du tvangstrekk/utleggstrekk i inntekten din, eller står du i fare at bolig/hytte/eiendom blir tvangssolgt?

NAV, Side 4 Hva gjør du med svarene? 1. Opplys om tjenesten 800GJELD ( ) som er en økonomirådstelefon i NAV for gratis rådgivning over telefon. 2. Opplys om nettsider for økonomisk råd og veiledning på og Informer om at NAV har en gratis gjeldsrådgivertjeneste. 4. Informer om at lokalt NAV kontor kan bistå med økonomisk råd og veiledning og stopp/reduksjon av tvangstrekk. 5. Viktig å ha fokus på integrerte løp med tanke på økonomi, helse og behandling.

NAV, Side 5 Personer med gjeldsproblemer, har ofte behov for et integrert løp. Vi kan sammenligne dette løpet med en muskel. Alle aktuelle samarbeidspartnere representerer hver sin muskelfiber. Jo bedre samarbeid, jo sterkere muskel! Takk for oss