Friskolesamling vgs Oslo mars - 2016 Inntak og vurdering av elevens rett til videregående opplæring Kan ikke ta inn elever dersom man ikke er sikker.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Inntak og søknad om spesialundervisning
Advertisements

FYLKESMANNEN I HEDMARK Oppvekst- og utdanningsavdelingen
Minoritetsspråklige søkere
Utvekslingsår En del av din videregående opplæring.
INNTAKSFORSKRIFTEN KAPITTEL VI
Møte med RKK Info -Dialog -Samarbeid De beste skolene ligger i Nordland.
Rådgiverdager 2013 Per-Kristian Storstad Marit Størvold Damås.
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
VOKSENOPPLÆRING OG REALKOMPETANSEVURDERING
Rådgiversamling
KOMPETANSEKRAV Tilsettingskurs januar 2014
Hovedprinsipper i forslaget til endring av forskrift til opplæringsloven og forskrift til privatskoleloven Vurdering.
Informasjonsplikt og uttalerett
Inntak etter individuell vurdering Skoleåret 2009/2010.
Orientering om søking til skole og læreplass
Individuell vurdering
Søkere med særskilte tilretteleggingsbehov
Endringer i regelverk.
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
Særskilt inntak skoleåret 2011/2012 Målsettingen er å medvirke til en god prosess mellom grunnskole og videregående opplæring for elever med særskilte.
Udir – Retten til et godt psykososialt miljø etter opplæringsloven kapittel 9a Skolen pålegges å behandle henstillinger fra elever eller foreldre.
KFFs Skolelederkonferanse 2008 Utdanningsdirektoratets time Styrets ansvar etter privatskoleloven 20-dagersregelen Annen virksomhet etter § 2-2 Annen.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Træleborg konferansesenter Velkommen! Rådgiversamling 2013.
Endring i forskrift til opplæringsloven 30. september 2014
Fortrinnsrett til videregående opplæring
Minoritetsspråklige elevers og voksnes rettigheter etter opplæringsloven
«Tidlig innsats» Spesialundervisning.
Forskriften har regler om
Hotell Klubben Velkommen! Rådgiversamling.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Forskrift til oppl. §6 og 6A– (rundskriv) (DLG )
Inntak Inntakskalender 2015
Opplæringsordningen for videregående opplæring, -hovedmodell for hhv studiespesialiserende (studiekompetanse) og yrkesfag (fag-/svennebrev) Opplæringslova.
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Info-dager 2014 Søking skoleåret Fortrinn og individuell vurdering 1.marssøkere med vedtak om spesialundervisning Bruk av overgangsskjema ved tilretteleggingsbehov.
KFF-skolelederkonferanse 27. Oktober 2010 Rundskriv om inntak Hovedpunkter.
Kvalitetssikring i bibelskoler og fagskoler v/ Lars Eirik Sandvik.
Delegasjonsreglement
Velkommen til Drømtorp vgs Foreldremøte Vg2. Agenda Presentasjon av skolen Visjon/målsettinger Resultater Forventninger Nyttig informasjon Eksamen Lærlingeordningen.
Samling for frittstående videregående skoler 30 mars : :00: Regelverk og tilskudd Informasjon om regelverk, Innsamlingsportalen (WIS), Tavla.
Mulig revisjon av forskrift til opplæringslova kapittel 3 VII om «Særskilde føresegner for fag-/sveineprøva og kompetanseprøva»
1 Inntak for søkere med fortrinnsrett Rådgiversamling 17. november 2015.
RUNDSKRIV KMA Varsel og vedtak om ikke vurdert samt varsel om nedsatt karakter i orden/atferd – fylkets maler.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
RÅDGIVERSAMLING KIRKENES 17. NOVEMBER GENERELL INFORMASJON Skoletilbud for skoleåret vedtas av Hovedutvalg for kompetanse (HUK) 23. november.
Søking til skuleåret Opplæringsavdelinga, inntak og formidling Rådgjevarkonferansen 2014.
Minoritetsspråklige elevers rettigheter Rådgiversamling 2015 Kari Tormodsvik Temre.
februar-søkere med behov for spesialundervisning Utdanningsavdelingen
Loven og prosedyrar ved søking til vidaregåande skole Orienteringsmøta hausten 2010.
Godkjenning og vurdering av utenlandsk utdanning i Norge.
Regionsmøte hausten 2013 Samhandling mellom PPT og VGO 1. oktober 2013 Jorunn Dahle, Kari Volden og Hege Skarvøy.
Rådgiversamling i Vrådal nov
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Inntak , fortrinn og individuell behandling
Inntak med søknadsfrist 1.februar
Samarbeidsrutiner mellom videregåendeskoler, SMI-skolen, PP-tjenesten og Utdanningsavdelingen i forbindelse med innsøking til vgs. Rådgiversamling
Fortrinn, individuell behandling og minoritetsspråklige
NYTT ikke-diskriminerende regelverk
Fagforbundet Vest-Agder
Kurs for brukere av KFF-KSS
Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa (opplæringslova)
Utdanningsprogram/programområde over 2 år
Utdanningsvalg 10. trinn -valg av videregående opplæring
Gjeldende regelverk om vurdering
Sentrale lover og regler
Utskrift av presentasjonen:

Friskolesamling vgs Oslo mars

Inntak og vurdering av elevens rett til videregående opplæring Kan ikke ta inn elever dersom man ikke er sikker på om eleven har rett til inntak Utvidet rett på bakgrunn av vedtak om spesialundervisning Utvidet rett etter omvalg Utsatt rett «Rett» som ikke kan tas ut ved en friskole Hovedregel: Kan ikke ta opp igjen fag

Forts. inntak Alle voksne skal realkompetansevurderes før de kan tas inn ved en skole. Unntak: de som har fullført og bestått fag- og yrkesopplæring i 2014 eller senere Påbygging til generell studiekompetanse Vg3 og Vg4

Vedtak fra fylkeskommunen I vedtaket skal det fremgå følgende: Hjemmel Vurdering Klageadgang Vedtaket skal oppfylle forvaltningslovens krav til enkeltvedtak

«Ny» friskolelov Privatskoleloven har blitt friskoleloven (1.august 2015) Den tidligere godkjenningsordningen, med krav om særskilt grunnlag, videreføres. Det er lagt til to nye godkjenningsgrunnlag Presisering av gjeldende rett Endringer i enkelte bestemmelser Prop. 84L ( )

Krav til virksomheten § 2-2 Presisering om at skolen ikke kan drive eller eie annen virksomhet Skal reguleres i forskrift som er sendt på høring Annen virksomhet som står i loven i dag flyttes til forskrift

Bruk av statstilskudd og skolepenger (§ 6-3 andre og tredje ledd)) Presisering i andre ledd Ny forskriftshjemmel i tredje ledd Departementet kan gi nærare forskrift om forbod mot utbytte eller anna overføring som nemnt i første ledd. Departementet kan gi forskrift om korleis skolane skal dokumentere at første ledd er oppfylt og skolane si plikt til å godtgjere at innkjøp og leige er gjort på grunnlag av vilkåra i marknaden.

Tilsyn (§ 7-2) Departementet fører tilsyn med skolar godkjende etter denne lova og skal i den samanheng ha tilgjenge til skoleanlegg og dokumentasjon. Dersom departementet i samband med gjennomføring av tilsyn har behov for dokumentasjon frå eigaren av skolen eller nærståande av eigaren, skal departementet også ha tilgjenge til slik dokumentasjon. Departementet sin rett til dokumentasjon gjeld utan hinder av teieplikt.

Formålsparagrafen skal vektlegges ved tilsyn § 7-2 a nytt fjerde ledd : Ved bruken av reglane i første og andre ledd skal det leggjast vekt på dei verdiane som følgjer av § 1-1 andre ledd.

Karantene (§ 7-2 b) Personer i sentrale stillinger ved skolen: medlem og varamedlem i styret, eier, rektor, skoleleder, daglig leder og andre ledene posisjoner ved skolen. Personer som er pålagt karantene, kan i perioden ikke tiltre sentrale stillinger ved godkjente skoler eller skoler som søker godkjenning. Skoler som er pålagt karantene kan ikke søke ny godkjenning eller driftsendringer i karanteneperioden. Karantene i to år. Opptil fire år ved særlige forhold.

Forskrift til friskoleloven er også endret Krav til læreplaner for skoler som driver på grunnlag av en særskilt profil (profilskoler) i ny § 2A-4b Kvote for prioritering av voksne med rett til videregående opplæring i ny § 11-2 Endret søknadsfrist fra 1. april til 1. februar i § 12-1

Forskrift til friskoleloven– nå på høring forskriftsregulering av inntak til videregående opplæring forslag til krav om tilleggskompetanse (spesialkompetanse for undervisningspersonale ved skoler godkjent på grunnlag av anerkjent pedagogisk retning og spisskompetanse for undervisningspersonale ved skoler særskilt tilrettelagte for toppidrett) presisere tidspunkt for oppstart av en ny friskole fritak fra nasjonale prøver/kartleggingsprøver og fra vurdering i sidemål for elever ved internasjonale skoler

Høring forts. regulering av tilleggsvirksomhet (annen virksomhet) og bruk av inntekter fra skole- og tilleggsvirksomhet dokumentering av at tilskudd og skolepenger kommer elevene til gode og om skolenes plikt til å godtgjøre at innkjøp er gjort på markedsmessig vilkår klargjøring og ev. endring av 20-dagersregelen