Hasan Abdullah, Soumeia Akhayad, Maria Arnesen Bergestuen, Celine Farestveit.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
vi presenterer SLIDEPLAYER.NO
Advertisements

Hvor står vi Hva gjør vi Hvor går vi
Slik kan du hjelpe skolen din komme i gang med programmering
Utdanningsleder Svenning Bjørke • Med utdanning forstår vi virksomheter som har studentenes danning og kvalifisering som sikte. • De nasjonale.
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Noen utfordringer for skolene
CV Curriculum Vitae.
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Historiefaget i skolen
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
IKT i barnehagen.
Bruk av IKT i skolen - påstand • Bruk av IKT I skolen har generelt sett ikke endret karakter på denne siden av årtusenskiftet. Oppgaver som løses med teknologi.
Matematikk muntlig på studieforberedende program
STASJONSUNDERVISNING
Hvordan vi jobber på Bestum skole.
Undervisning om ulike trostradisjoner
Nye websider for Sørli skole
Lektor 2 på Vardal ungdomsskole 5. mars Lektor 2 - ordning Fagpersoner fra industri og øvrig arbeidsliv utenfor skolen deltar aktivt i undervisningen.
Bokpresentasjon Bergen
En helhetlig tilnærming til lærerutdanning
F Skolebasert kompetanseutvikling i ungdomsskolen Forskning på piloteringen.
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
HiAk - RFF Intensjonsavtalen mellom RFF og HiAk har materialisert flere handlinger. Det skal arbeides med flere prosjekter innenfor: PPU – planlegge oppstart.
Høgskolen i Oslo Digital kompetanse - IKT som pedagogisk verktøy - IKT og grunnleggende ferdigheter Nasjonale planer? Hva sier Kunnskapsløftet? Planer.
FADDERBEDRIFT EN ORDNING SOM GJØR AT ELEVER BLIR KJENT MED EN BEDRIFT OG EN FADDER GJENNOM LÆRINGSOPPDRAG.
Nils Ole Nilsen førstelektor Høgskolen i Bodø Å være digital.
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Workshop Wiki/ Blogg Wiki. Hva er en wiki? wiki betyr fort, rask, hurtig, hastig (Hawaii) et personlig publiseringsverktøy gratis, åpent for.
Jesus fra Nasaret Enighet om at han var en historisk person
Ingeborg Amundrud og Åshild Vassend Holm
Sammensatte tekster ?.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Høgskolen i Oslo IKT i ny grunnskolelærerutdanning ved LUI, HiO Seminar i regi av Ballast Hovedfunn fra Ballast-prosjektet. 2.Hva er digital.
Informasjonsmøte om opplæring i samisk, Bodø, Læreplaner i samisk etter LK06 - S Innhold Nivåbasering Vurdering.
KUNNSKAPSLØFTET Rakel.K.Rohde Næss. Tradisjonelt syn på læring og undervisning Pensumstyrt Lærerstyrt undervisning fra kateteret Memorere,rette svar Læreren.
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
MER PERSONLIG ØKONOMI I SKOLEN Idar Kreutzer, 20.august 014.
Borgund vgs FYR I PRAKSIS. Stolte fagfolk for framtida Ein arena for personleg, fagleg og sosial vekst gjennom samhandling (frå skolen si pedagogiske.
Prosjekt til fordypning Navn Navn på fordypning. Innhold  Her presenterer du hva du skal snakke om:  Eksempel: I denne presentasjonen skal jeg snakke.
1 Kan noen virkelig tro at Jesus stod opp fra de døde?
2014 Studiebarometeret Studiebarometeret Høgskolen i Sør-Trøndelag I denne rapporten er spørsmål om tidsbruk (studieinnsats) ekskludert. Vi henviser.
Kartlegging av skolens praksis. I hvor stor grad mener du at lese- og skriveopplæringen ved din skole kjennetegnes av at lærerne: 1. … motiverer og engasjerer.
ITU Monitor ”På vei mot digital kompetanse i grunnopplæringen” Forskings- og kompetanse- nettverk for IT i utdanninga (ITU)(ITU)
PEDAGOGIKK Pedagogikk Som fag omfatter alt som har med læring, utvikling, veiledning, undervisning og oppdragelse å gjøre (Pedagogisk ordbok, lars Helle.
Trondheim Montessori Ungdomsskole
PEDAGOGIKK Pedagogikk Som fag omfatter alt som har med læring, utvikling, veiledning, undervisning og oppdragelse å gjøre (Pedagogisk ordbok, lars Helle.
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Relasjonskompetanse DEL 2
Digitalt læringsmiddel i KRLE: Kahoot
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Hvordan nærme seg de store spørsmålene?
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Som ble fylt med programmering
Velkommen til HUNDSUND
Telle i kor Telle med 5 fra 4 A – Forarbeid
Critical Literacies and Awareness in Education
Horisontkunnskap B – Samarbeid
Å si fra 5.-7.trinn TYSDAG trinn «DÅRLEG GJORT»
Utskrift av presentasjonen:

Hasan Abdullah, Soumeia Akhayad, Maria Arnesen Bergestuen, Celine Farestveit

Oppgaven Læreplan og forskning Pedagogiske muligheter/utfordringer Spillet Kilder

Studentgruppene velger et verktøy som utprøves og beskrives særlig mhp. relevans for RLE-faget i skolen Velg et verktøy eller en tjeneste som kan brukes gratis (open source, freeware, eller gratis for bruk i skoler eller privat) Lag en enkel beskrivelse av verktøyet og bruk printscreen for å lage bilder av skjermen (2- 3 sider) Lag et eksempler på bruk av dette verktøyet i forbindelse med KRLE- undervisning. (Hvis det for eksempel er et verktøy for å lage quiz, lag en quiz med verktøyet som er relevant i KRLE) Lag i tillegg 2-3 ideskisser for bruk av dette verktøyet i forhold til KRLE og som viser verktøyets didaktiske muligheter Publiser det dere har gjort i wikispaces Gruppene presenterer sine funn for hverandre i den tredje økten. De viser fram verktøyet de har undersøkt og det de har laget ved hjelp av det

Trinn: Mål: Fra lærerplanen fremkommer det etter 7. årstrinn at elevene skal kunne snakke om/lære om sentrale historier om Jesus. Basert på dette har vi valgt historien om Jesu korsfestelse og oppstandelse. Evangeliet etter Matteus Forskning viser at teknologi i utdanningen kan gi mer motiverte elever, gjøre dem mer engasjerte og få dem til å lære lettere. Professor Alf Inge Wang foreslår at ledende forskningsgrupper innen spill og pedagogikk går sammen om å lage en spillbasert læringsplattform. Spillbasert læringsplattform  Sploder

Muligheter Professor Alf Inge Wang mener at teknologi i utdanningen gjør elevene mer:  Motiverte  Engasjerte  Elevene lærer lettere Varierte spørsmål ut ifra trinn Kan brukes flere ganger Ro/orden Tidskrevende Kritisk til trinn At elevene kan se læringsverdien Utfordringer

Alternative plattformer  scratch

IZbs4N/mRmrfuhLlithp74BdX8fW3hWUjdD51t0J5L5 K08u3NLj0OE IZbs4N/mRmrfuhLlithp74BdX8fW3hWUjdD51t0J5L5 K08u3NLj0OE elevene-spille-i-timene elevene-spille-i-timene