Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Senter for Velferdsteknologi
Advertisements

1 Innovasjon og nyskaping April Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Kommunen og samhandling - utfordringer
Samhandlingsreformens utfordringer og muligheter
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Trondheim – NTNU – HiST – St.Olavs – SINTEF – SiT – studentene
Trondheim Helseklynge
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
Hvilke forventninger og planer har St. Olavs Hospital knyttet til at reformens hensikt skal kunne bli en realitet? Samhandlingssjef Rolf J. Windspoll.
Det integrerte universitetssykehuset i Trondheim
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
NASJONALT SENTER FOR MAT, HELSE OG FYSISK AKTIVITET.
I samarbeid med sentrale private og offentlige partnere ønsker SINTEF Byggforsk og NTNU å etablere Klima 2050 som et senter for forskningsdrevet innovasjon.
FNF-samlingen, Granavolden Kjetil Bjørklund, KS 28. august 2007.
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Læringsportalen i HMN Muligheter for brukerorganisasjonene Kjell Åge Nilsen, rådgiver HR-avdelingen
Sammen om mestring Veileder i lokalt psykisk helsearbeid og rusarbeid for voksne.
Side 1 «Praksis- og kunnskapsutvikling i NAV- kontor « - Bakgrunn og rammer  Utviklingsforsøk som har sitt utspring i, men er ikke en videreføring av.
1 Innovasjon og nyskaping Sept Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Innovasjon 2010 Kommersialisering av FoU-resultater FORNY-forum Fredrik Dalen Tennøe, UFD Trondheim, 3. november 2004.
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
1 Forskning – en integrert del av kjernevirksomheten ”Hvem” Det medisinske fakultet, NTNU.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
VRI Trøndelag Prosjektet er støttet av Norges forskningsråd gjennom programmet Virkemidler for regional FoU og innovasjon – VRI Prosjektansvarlig: Nord-Trøndelag.
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA.
Forskning for framtiden Forskningspolitisk debatt Jan I. Haaland, styreleder UHR.
Praksisnær omsorgsforskning Maren Sogstad Leder, Senter for omsorgsforskning, Østlandet.
Slik vil samhandlingsreformen gjøre helse og omsorg bedre Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein Det nasjonale dekanmøtet i medisin Oslo, 6. juni 2011.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Trondheim kommune Helsetjeneste, utdanning og forskning i Trondheim Utfordringer Forventninger til helseklyngen Adm. direktør Gunnar Bovim, St. Olavs Hospital.
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Beslutningsunderlag for etablering av felles FIU-enhet
Samarbeid mellom skole og barnevern
Innovasjon 2010 Kommersialisering av FoU-resultater
Bærekraftig samfunnsutvikling
Digitalisering av plan- og byggesaksprosessen – gevinster?
Målsetting med prosjektet
Samarbeid om kunnskapsoverføring, forskning og fagutvikling
Det integrerte universitetssykehuset
Trondheim = samhandling
Rådgiversamling 2. november 2016
SAMHANDLINGSREFORMEN Rett behandling - til rett tid - på rett sted
Økonomisk ramme for medisinutdanning nord i Trøndelag
Bærekraftig samfunnsutvikling
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
- For ansatte og folkevalgte i Rana kommune
KS Nord-Trøndelag – Strategikonferansen 2005
KVALITETSPOLITIKK for Rehabiliteringsklinikken
Strategi for Nord universitet 2020
Ved Reidar Hole, fagdirektør Elise Solheim, samhandlingsleder
Kommunal styring og planlegging av Helse- og omsorgtjenesten
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Gruppe 3: samarbeid i partnerskap
Samarbeid med skole, skolehelsetjenesten og foreldre
Gevinstrealisering – hva og hvorfor? En enkel innføring
Modell av ferdig bygg Strategisamlinga
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Ny IA-avtale - hva innebærer dette for oss?
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Universitetet, IPR og næringsliv
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Foreldremøte 9.klasse
Utskrift av presentasjonen:

Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008

Bakgrunn Norge står overfor store demografiske, økonomiske og samhandlingsmessige utfordringer i forhold til å kunne innfri befolkningens forventninger om effektive og tilgjengelige helse- og omsorgstjenester av høy kvalitet. Utfordringene må løses i fellesskap av et bredt spekter aktører, som både er problemeiere og som del av løsningene. Trondheim kan vise til tett samhandling mellom aktører innen helse – og omsorgssektoren på tvers av fag, institusjoner og forvaltningsnivåer. –Det integrerte universitetssykehuset er ett av flere eksempler på Trondheimsmiljøer som er internasjonalt ledende på sine felt. –Dette gir en god startposisjon for å videreutvikle samhandlingsflatene mellom aktørene innen helse– og omsorgssektoren. Sentrale aktører i Trondheim innenfor helse- og omsorgsområdet har startet en prosess for å etablere et tettere og mer forpliktende samarbeid om utvikling innen vitale innsatsområder. Trondheim helseklynge skal bidra til å oppnå merverdi for hver enkelt aktør og for samfunnet. Et langsiktig mål er at Trondheim helseklynge skal bli et internasjonalt fyrtårn for verdiskapende samhandling innenfor innsatsområdene.

Deltagere Deltakere: –Trondheim kommune –St Olavs Hospital –Høgskolen i Sør-Trøndelag –Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet –SINTEF –Studentsamskipnaden i Trondheim –Sør-Trøndelag fylkeskommune –Næringsforeningen i Trondheim –NHO-Trøndelag. Studenter skal inkluderes i arbeidet. Videre skal bruker- og pasientorganisasjoner inviteres med i samarbeidet. Intensjonen er å ha en åpenhet til organisasjoner som ønsker å delta.

Omfattende helse og omsorgs- virksomhet! Omsetning: vel 10 milliarder –St.Olavs: 6 milliarder NOK –Tr.Kommune: 2,5 milliarder NOK –NTNU/HiST/Sintef: ca. 1,3 milliard –Næringsvirksomhet: 750 mill NOK Brukere: –Innbyggere i Trondheim / (2025) –Innbyggere Sør-Trøndelag: / (2025) –St.Olavs er lokalsykehus for og regionsykehus for – liggedøgn / 111 sykehjemsplasser Mennesker som arbeider og studerer: –Over 6000 studenter: 700 medisin/4300 helse og sosial 300 stipendiater Mange i etterutdanning –Ca 1000 skoleelever innenfor videregående skole (av ) 300 lærlinger –Over sysselsatte 8000 i St.Olavs 3000 i TK 2000 innen utdanning, forskning og næringsutvikling Næringsvirksomhet: –67 bedrifter

Innsatsområder Helse- og omsorgstjenester Forebyggende og helsefremmende arbeid Utdanning Forskning og utvikling Kunnskapsformidling til pasienter, pårørende, profesjoner, skole Innovasjon/nyskaping/næringsutvikling som fremmer helse og omsorg Campus- og byutvikling som fremmer samhandling og rekruttering

Samarbeid En interimgruppe utpekt av partene skal utarbeide et felles dokument innen 2. mars 2009 som utgangspunkt for en samarbeidsavtale mellom partene i Trondheim helseklynge. Dokumentet skal beskrive hvordan de ulike innsatsområdene skal kunne utfordres, hvordan de gode løsningen skal kunne identifiseres og realiseres i praksis –I dette arbeidet skal pågående initiativ inkluderes –Andre deltagere som ønsker å bidra i arbeidet skal inviteres inn i klyngen Samarbeidet skal være gjensidig forpliktende og inkluderende, og bygge på likeverd og respekt for hverandres egenart. ”Senter for helsefremmende forskning”Som eksempel på samarbeid: dag skrives det under en samarbeidsavtale om etablering av et ”Senter for helsefremmende forskning” mellom NTNU og HiST. (se utdelt underlag)

Visjon Ambisjon er å bli et nasjonalt referanseprosjekt for samhandling innenfor helse og omsorg: –et laboratorium for demonstrasjon av verdiskapende samhandling Kunnskapen og løsningene som utvikles og erfaringen som oppnås skal bidra til at Trondheim helseklynge blir et internasjonalt fyrtårn som tiltrekker seg ressurser Avtalen forplikter institusjonene i å følge opp intensjonsavtalen og jobbe for å oppnå konkrete endringer og forbedringer God oppfølging fra politisk ledelse øker muligheten for at vi skal lykkes! –Møte med politisk ledelse i Mars for dialog og oppfølging? –Andre virkemidler som kan støtte arbeidet?