VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Evaluering av oktober på blå
Advertisements

Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Månedsevaluering november 2011
RAMSJØ GÅRDSBARNEHAGE A/S
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Du og jeg og vi to familiebarnehage
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
INFORMASJONSHEFTE BJØRNEBARNA
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Rolighetsmoen barnehage
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Ny rammeplan for barnehagen
Religion, etikk, filosofi: Ny Rammeplan for barnehagen
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 24 SEPTEMBER 2008
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 21 OKTOBER 2008
Månedsevaluering januar Denne måneden har vi feiret Edis 3 år, Emma 5 år og Evan 5år. Vi har også lekt masse ute i den etterlengta snøen. Ellers holder.
Evaluering av november på Blå avdeling:
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
"God bagasje på livets reise."
Ilhaugen barnehage Årsplan 2011/2012 Finnmyrveien 7350 BUVIKA Ilhaugen
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
© Bergen kommune Pedagogisk utviklingsarbeid i barnehagen 2007/08 Språk og tallforståelse Digitale verktøy Barns medvirkning.
Pundslia barnehage Årsplan 2011/2012 Pundslia Barnehage Pundslibakken 7350 BUVIKA Telefon: Epost: Åpningstider:
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Barnehagens samfunnsmandat
Rammeplan for barnehagen. Nytt på nytt eller noko heilt anna? Loen mars 2006.
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Grunnleggende verdier for oss:
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
AKTIVITETSPLAN HÅBAFJELL IDRETTSBARNEHAGE 2015/16
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
TLF: –
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – Presentasjon, Sammen om barn og hvordan skal vi sammen lære barna våre sosial kompetanse?
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Velkommen til foreldremøte. Stavangerbarnehagen  kompetanse heving av alle ansatte i stavanger kommune sine barnehager.  En felles kompetanse plattform.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Velkommen til foreldremøte i Holvik barnehage i Grendahuset i Vågsvåg høsten 2015.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
VELKOMEN TIL FORELDREMØTE I TU BARNEHAGE Onsdag,
Barnesyn og barns medvirkning
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Periodeplan for Januar 2019
Periodeplan for juli Emilie ferie 28
Voldsforebyggende opplæring
Foreldremøte Odderøya barnehage
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget Diverse informasjon Avdelingsvis

IDÈEN STAVANGERBARNEHAGEN FELLES KVALITETSSTANDARD TYDELIG PROFIL SAMLENDE REKRUTTERENDE

SPRÅK KOMPETANSE RELASJONS KOMPETANSE INTER- KULTURELL KOMPETANSE TIDLIG INNSATS KOMPETANSE STAVANGERBARNEHAGEN Sammen for barnets beste

Film fra Stavangerbarnehagen

SATSINGSOMRÅDENE VÅRE Rammeplanen er Kunnskapsdepartementets forskrift om barnehagens innhold og oppgaver. Her beskrives blant annet blant annet barnehagens samfunnsmandat og de syv fagområdene. Stadig bedre er Stavanger kommunes kvalitetsplan. Barnehagene i kommunen skal ha spesielt fokus på barnehagen som språklig arena, antall, rom og form, pedagogisk utviklingsarbeid og dokumentasjon og vurdering. Fysisk aktivitetsplan: Barn lærer gjennom fysisk aktivitet, og barnehagen skal gi barna varierte pedagogiske opplegg som gir mestringsopplevelser. Reggio Emilia er vår filosofi som vi skal arbeide ut fra. Grønn hverdag: Barnehagene i Stavanger kommune er forpliktet til å ha «det grønne flagget.» En miljøsertifisering som forplikter oss til å arbeide for en bærekraftig utvikling..

RAMMEPLANEN Rammeplanen har 7 fagområder som barnehagen skal arbeide med: Antall, rom og form Kommunikasjon, språk og tekst Natur, teknikk og miljø Etikk, religion og filosofi Kropp, bevegelse og helse Kunst, kultur og kreativitet Nærmiljø og samfunn Barnehagens samfunnsmandat: Barnehagens verdigrunnlag og oppgaver i et samfunnsperspektiv.

Stadig bedre Barnehagene i Stavanger kommune skal ha spesielt fokus på: Barnehagen som språklig arena hvor alle barn skal få støtte i egen språkutvikling. Vi har implementere språkarbeid inn i planene på avdelingene. Avdelingene er ansvarlige for dette arbeidet. NB! 15 minutters språkaktivitet og høytlesing for alle hver dag. Antall, rom og form: Vi i barnehagen skal bruke naturlige matematiske muligheter i hverdagen, og bruke språk, lek og eksperimentering som metode. Gode redskaper: mattekassen, mattemeisen, matte i hverdagssituasjoner. Pedagogisk utviklingsarbeid: Det pedagogiske arbeidet skal være planlagt, organisert, begrunnet, reflektert, målrettet og helhetlig. Vi skal ha fokus på relasjoner, mestring og glede i læringssituasjoner. Dokumentasjon og vurdering: Vi må arbeide bevisst i forhold til hvordan dokumentasjonen skal brukes: som redskap til planlegging/ vurdering/ refleksjon/ evaluering osv.

Reggio Emilia Filosofien om at barns utvikling og danning skjer i møte og samhandling med omgivelsene sine, andre barn og kompetente, nysgjerrige voksne. Filosofien arbeider ut fra samspillet mellom tre pedagoger: barnet, den voksne og rommet. Arbeidsmåtene utvikler seg stadig, og kan aldri låses fast i en bestemt metode.

PLAN FOR FYSISK AKTIVITET Tiltak: Fysisk aktivitet innarbeides i barnehagens planer og forankres hos alle ansatte Barna opplever glede, trivsel, mestring og vennskap når de er fysisk aktive Barna i vår barnehage tilbys et variert fysisk aktivitetstilbud Barna benytter variert utstyr når de er fysisk aktive Barnehagen har et inne- og utemiljø som oppmuntrer barna til fysisk aktivitet Barnehagen benytter nærmiljøet aktivt Personalet har god kompetanse i å tilrettelegge for daglig fysisk aktivitet for alle barn Personalet er gode rollemodeller som stimulerer barna til å være fysisk aktive Personalet sørger for pedagogiske opplegg som gir barna mestringsopplevelser Personalet samarbeider med foreldrene for å stimulere til fysisk aktivitet i bringe- og hente-situasjoner

BARNEHAGENS PLANER Overordna planer: Barnehageloven, Rammeplanen, Stadig bedre, Plan for fysisk aktivitet, og Grønn hverdag. Ut fra dem lages: Årsplanen Utviklingsplanen Kulturdokumentet Nyttig å vite for personalet i Stokka barnehage Nyttig informasjon til foreldre i Stokka bhg. Miljøhandlingsplanen

HMS Internkontroll Porter Parkering Førstehjelp og brannvern

FAU og SU Valg på hver avdeling Viser til heftet: Hjem – barnehage fra fub og Kunskapsdepartementet

Diverse Brukerundersøkelsen Hypernett Øvingsbarnehage Vikarbruk Nettsiden «Fransk barnehage» Hertervigstunet Planleggingsdager Ressurssenteret for styrket barnehagetilbud Johannes læringssenteret