07.03.201619.09.2016 Bredbåndsutbygging i Nordland Henry Andorsen/Næring og regional utvikling 07.03.2016.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Side 1 Betydningen av et aktivt regionrådssamarbeid Salten som eksempel.
Advertisements

Norsk idrett – et speilbilde av samfunnet
Bredbåndsutbygging I Nordland
Regional utvikling i Sør-Trøndelag Fylkeskommune - IKT-infrastruktur i Sør-Trøndelag Pål M. Dahlø - Leder IKT-programmet - Prosjektleder IKT-infrastruktur.
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
Areal- og transportutvikling Lier – Drammen - Eiker - Kongsberg
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling God leverandørdialog – veien til bedre anskaffelser NIMA – 7. juni 2012 – Per Harbø, NHO.
STATUS BANEPROSJEKT
50 millioner til etablering av ladestasjoner i 2009 Camilla Nørbech
Stortingsrepresentant Einar Holstad, KrF 1 Nytt nødnett nå! Stortingsrepresentant Einar Holstad, KrF TETRA seminar 2004.
Regional utvikling i Sør-Trønderske kommuner ved hjelp av IKT: Sør-Trøndelag fylkeskommunes rolle som regional utviklingsaktør innen fagfeltet IKT Prosjektoppgave.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Bredbånd og modernisering av offentlig sektor Karasjok 02. november 2004 statssekretær Eirik Lae Solberg 2005.
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
1 Er næringspolitikk god kommunepolitikk? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Småtinget, Kongsberg 28. august 2003.
Hvordan utfordrer NoBio regjeringen i arbeidet med statsbudsjettet 2010? Årsmøte i Norsk Fjernvarme, Fredrikstad 28. mai 2009 Kari Asheim, NoBio.
BAKGRUNN Regjeringens ”bredbåndsmelding”  Styrke konkurransen gjennom økt etterspørsel.  Gode markedstilbud til skoler, bibliotek, sykehus og offentlig.
Digital plandialog i 12-kommunesamarbeidet i Vestfold Prosjektleder Jon Arne Trollvik Hva er problemet? Hva er digital plandialog?
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
Samfunnsøkonomisk analyse av vindmøller
Husbanken -statens sentrale organ for gjennomføring av boligpolitikken Regjeringens visjon er: "alle skal kunne bo godt og trygt". For å nå denne visjonen.
Side 1 Betydningen av et aktivt regionrådssamarbeid Salten som eksempel.
Energikonferansen SØR 2010 Energikonferansen Sør 2010 Grimstad 21. september Energiøkonomisering i Oljeindustrien – forretningsmuligheter Kjetil M. Stuland.
Trond Nedregård Hafslund Telekom AS. Bredbåndstrender “Åpent nett til alle, helst fiber”
En bedre kraftsituasjon i Midt-Norge
Aktørenes roller i planprosessene
Regionale fortrinn som grunnlag for marin næringsutvikling Andreas Stokseth, Fiskeri- og kystdepartementet.
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Konkurranseutsetting og innovative innkjøp – hvis flere oppgaver skal løses bedre Byrådsleder Stian Berger Røsland.
Side 1 Situasjonsanalyse 9K Jørund K Nilsen Laholmen 13. mars 2003 Situasjonsanalyse 9K.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Arkivene i 2030 – hvordan blir fremtiden? IKA Kongsberg, møte i Larvik 6. juni 2013 Ranveig Gausdal, Norsk kulturråd.
NBBLs landsmøte 2003 Oslo 11. –12. juni 2003 Tale til landsmøtet Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
NTP og vegnettet – forfall, fornyelse og planeffektivitet v/fylkesordfører i Hordaland, Tom-Christer Nilsen.
Finansiering av grunnutdanning i helseforetakene v/seniorrådgiver Helga Festøy.
Statsbudsjettet - FFK som aktiv regional utviklingsaktør - Ann Solveig Sørensen KS - Høstkonferansen 2009.
Regionale forskningsfond
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Stavanger, 21. april 2005 Om kommunegrenser og regioner - hvordan skal vi forme framtidens Norge?
Områdemodeller for finansiering av felles infrastruktur Kurs om Utbyggingsavtaler Vest Agder. Hotell Norge, Kristiansand januar 2015.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Velferdstjenester i offentlig eller privat regi?
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Går digitaliseringen av offentlig sektor raskt nok? - fordeler ved å ligge langt framme i utviklingen av en moderne og brukervennlig offentlig sektor Paul.
Offentlige anskaffelser – lærlingklausul Kristiansand, 8. oktober Sturle Hamre, Innkjøpsrådgiver VAF-
Prosjekt og utviklingsarbeid i bibliotek Siri Tidemann-Andersen, Det flerspråklige bibliotek.
Direktoratet for naturforvaltning - en støttespiller for kommunen i strandsoneforvaltningen? Nils-Yngve Berg Direktoratet for naturforvaltning Friluftslivsseksjonen.
1 Hvilke konsekvenser vil nordområdesatsingen ha på regjeringens distrikts- og regionalpolitikk ? Nordlandskonferansen 2007 Bodø 17. januar Kommunal-og.
Hvor kommer pengene fra? Finansieringsmodeller
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Internasjonalisering
Finansiering av VOK Fylkeskommunen bevilger inntil , - til finansiering av lokal vannområdekoordinator i vannområdene for årene 2016 og 2017 Midlene.
Fagforbundet Vest-Agder
Finansiering.
Østre Agder.
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Informasjonsforvaltning - et felles nasjonalt løft
Stabsdirektør Inger Vold Zapffe
Betydningen av tidlig og langsiktig forankring i institusjonenes ledelse Finn-Eirik Johansen, visedekan for forskning, Det matematisk-naturvitenskapelige.
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
NRK Norges viktigste kilde
Universell utforming i regional og kommunal planlegging
Nasjonale utfordringer og strategier for samferdsel
Formannskap
Utskrift av presentasjonen:

Bredbåndsutbygging i Nordland Henry Andorsen/Næring og regional utvikling

Strategi og planer Infrastruktur for bredbåndskommunikasjon blir etter hvert like viktig for den lokale og regionale utvikling, som infrastruktur for veg, vann, elektrisitet og avløp. konkrete planer om hva bredbåndsteknologien skal brukes til - tjenesteproduksjon - samarbeid med andre offentlige virksomheter - brukere - næringsliv Fire av ti kommuner mener de selv er aktive pådrivere når det gjelder tilrettelegging av bredbånd to av ti kommuner som har vedtatt strategier for hvordan kommunen skal forholde seg til framføringsveier

Stor avstand mellom mål og virkemidler Mål i regjeringserklæringen : 100 mbs (uten budsj./metode) Markedet skal bygge Lite attraktive områder må bygges med off. støtte Nkom’s definisjon : >4 mbit/s = grunnleggende god kvalitet 126 mill. i 2016 for hele landet er «en dråpe i havet» Fylkeskommunens rolle endret (fra initiativtaker til saksbeh. for Nkom

Nødvendig infrastruktur – ikke «luksus» Regjeringen kaller det subsidiering Dette er infrastrukturbygging, og det handler om å etablere et nett der alle har tilgang Staten vil etter gjennomføring av siste auksjon i 2017 ha fått inn 4 mrd kroner på de gamle TV- og telefonfrekvensene. Noen land, som Østerrike, har brukt disse midlene direkte til investeringer i digital infrastruktur

Større egeninnsats Dersom utbyggingen ikke skal stoppe opp, må kommunene ta ansvar for planl. og finansiering Etablere utb.prosj. Søke samarbeidspartnere Få utført en grundig dekningsanalyse Forankre utbyggingen i kommunale vedtak Bevilge egne midler til utbygging Se etter kostnadsreduserende tiltak - Gjenbruk av komm. Infrastruktur (rør, veilys) - Legge fiberrør i forb.m. graving for annen infrastr. (forskr/dok - Regler for graving på kommunal grunn Dugnad ! Skaffe etterspørsel for mer kommersiell utbygging

Erfaringer fra ny statlig støtteordning for breiband (2014 – 2015) «NM» i søknadsskriving Ressurskrevende søkeprosess Mange kommuner starter for sent med søknadsprosessen For lite dokumentasjon av behov og resultater Forståelse av kriteriene Stor avstand mellom behov (ant. prosj. søkt) og tildelte midler

Takk for oppmerksomheten