Velkommen til foreldremøte høsten 2015. Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med.
Advertisements

Bonde i medgang og motgang. Kleiva Halle Arnes Distriktsleder HMS Nord Norge. 1.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Se her!. Dagsrytme Romsdalshorn Frokost (sunt pålegg ) Aktivitet, samling, leik, tur Lunsj Aktivitet, samling, leik, tur, sove/kvilepause.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
FAIR PLAY I BARNEFOTBALLEN ASKØY FOTBALLKLUBB 2016.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
HORDALAND FOTBALLKRETS Fair Play i Barnefotballen.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Trygge foreldre – trygge barn Foreldremøte Søndre Egge barnehage 11. mars -10.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Bruk av livshistorie til personer med demens Astrid Håland april 2016.
Velkommen til foreldremøte 2.trinn Onsdag 30. september 2015.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE TORSDAG 22. SEPTEMBER 2016.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til foreldremøte på Roligheden gård barnehage Felles informasjon ved oppstart nytt barnehageår - Anne Hjemmesiden.
Uke 39: Skoguke på Lekestua, høsten Det er tid for høstens skoguke. Vi gleder oss! Skogen innbyr til mye forskjellig lek. Den byr på utforsking,
Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»
Barnesyn og barns medvirkning
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
for psykisk helse 2017 tirsdag 10. oktober
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Kine, Astri, Liv, Ann Kathrin og Tone
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Muntlig vurdering – å veilede andre
Målprosesser Uke 2.
Hva har vi gjort i September?
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Årshjul rødbasen
2017 Tiden som kommer: Praksisbarnehage
DESEMBER November Desember
Årshjul grønnbasen
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
1 Egenomsorg og helse.
Velkommen til foreldremøte
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Velkommen til SFO Velkommenr.
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Velkommen – presentasjon av deg selv
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Velkommen til Madlamark sfo
Barnehagenorsk Samling 14
Velkommen til Oppstartsamtale
Velkommen til foreldremøte
Periodeplan for februar 2019
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Voldsforebyggende opplæring
Målprosesser Uke 2.
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til foreldremøte
Fysisk og psykisk helse
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
Velkommen til Foreldremøte – for dere som har 5 – åringer i barnehagen
Periodeplan for juni (2. juni: Marit 40 år!!!) 3.
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til foreldremøte høsten 2015

Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens struktur Dette gjør vi for å tydeliggjøre hvordan vi rammer inn strukturen i barnehagen.

Presentasjon av de voksne på Fjelltrolla Kaia Anita Gunvor Frode Endre Line Nina, Celine og Kristine er vikarer ved sykdom

Inndeling av temadager og smågrupper  Hvor ofte rullerer små gr?  Hvordan planlegger vi og evaluerer?  Hva er målet med smågrupper. Dette er planlagte smågrupper, men vi prøver å dele oss inn i ulike lekegrupper så ofte vi får til i frileken også.  Det kom spørsmål om hvordan vi tar hensyn til 2 og 5 åringer sammen. Og at vi er oppmerksomme på at 5 åringene også får være noe med 4 åringene. Dette gjør vi gjennom smågruppene og ved å møte barna der de er.

Friskus – friske barn i sunne barnehager  Hovedmål: med fokus på uteleken –barna skal oppleve bevegelsesglede og mestring gjennom varierte aktiviteter i samspill med andre  Fokuset er nå fysisk og motorisk utvikling og kosthold- dette utvides etter hvert blant annet til vennskap og mobbing

Friskus agent Ansvar for å organisere en fysisk aktivitet for alle før mat en dag i uka der målet er å øke pulsen. Lage aktiviteter for frileken Felles friskusdager i barnehagen

Utvikling av sosialkompetanse  Dette er noe av den viktigste kompetansen vi kan støtte barna i før de begynner på skolen.  Dette mener vi er viktig for at barna skal bli trygge, selvstendige små mennesker som tåler litt motgang, har vilje og kompetanse til å leke og komme i kontakt med andre mennesker

Hvordan jobber vi med menneskesyn i barnehagen vår 1. Selvbestemmelse 2. Selvhjulpenhet 3. Ansvarlighet 4. Troverdighet 5. Respekt 6. Samarbeidsvilje 7. mottakelighet

Praktisk info  Klær:  Vi ønsker at det er to par skift liggende i barnehagen av truser, sokker, t-skjorte, bukse genser. Ha ull undertøy og ullsokker til høst og vinter.  Det holder med et sett mellomlag av ull eller flis.  Yttertøy til årstiden  Votter, hals og lue

Pakking av sekk  Det innerste skiftet: truse, sokker, bukse, genser. Til vinteren holder det med ullundertøy.  Smukk, kos  Drikkeflaske  Kan det være en ide å alltid ha disse tingene sekken så slipper dere å huske spesifikke dager? Det hender jo også at vi er på tur selv om det ikke er turdag  Vi ble enige om at sekken er pakket hver dag.

Bilder og kaffe + kafè på bordene 1. 1: Hva ønsker du at ditt barn skal sitte igjen med av kunnskap, ferdigheter og holdninger etter tiden i her i Brunes naturbarnehage? 2. På hvilken måte kan vi best ivareta barnet ved utveksling av informasjon ved levering og henting?

Dette var viktig for foreldrene at barna lærer i barnehagen:  At barnet mitt er bra nok og har en god selvfølelse.  God selvfølelse  Trygge på seg selv  Indre motivasjon  Respekt for seg selv og andre  Vennskap/holdning til hverandre  Evne til å bygge vennskap  Selvtillit  Samarbeide  Grunnleggende ferdigheter i forhold til satte læringsmål  Ta hensyn  Sosial kompetanse: hvordan få en venn, hvordan leke sammen  Skille mellom rett og galt  Være trygg på seg selv

 Klare å uttrykke egne meninger, grenser, behov, kunne lytte til andre.  Mestring  Grov og fin-motorikk- glad i bevegelse og trygg på egen kropp  Selvstendighet  At barnet mitt deler med andre  Vise tålmodighet  At barnet mitt har lært masse om naturen og tar med gleden av å være ute med vidre i livet.

Dette mente dere om levering og henting i barnehagen:  Inkludere barna, f.eks ta de på armen  Invitere barnet til å fortelle om dagen selv.  Ved positive tilbakemeldinger kan barnet gjerne være tilstede, ved negative bør de ikke overhøre hva som blir sakt.  Gi barnet oppmerksomhet først  Bli sett og tatt imot ved levering og henting  Si hei og ha-det  Få tilbakemelding mens barna er tilstede og gjerne i lek.  Bli tatt imot og føle seg velkommen.  Ikke snakke over hodet på barna men inkludere barnet: I dag har du Per……  Prøve å få barnet til å fortelle litt selv, hjelpe til med noen hint  Fortell heller om aktiviteter eller hendelser enn mat og søvn  Møte barnet der det er – trenger det litt tid eller er det klar for action?