Kunnskap for en bedre verden Budsjetteringsmal (TDI) Andreas S. Wangen Terje Ruud Børge J. Lysø.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
KONGSVINGER KOMMUNE Ledelse barnehage.
Advertisements

Nasjonalt opptakskontor for fagskolen Fagskolekonferanse, 13. – 15. mai 2009 i Bodø.
BOA-reglementet1 Tilbakemeldinger fra Riksrevisjonen Erfaringer UIT Dokument nr 1 fra Riksrevisjonen 2011 Revisjon UIT 2009 og 2011.
NARMA konferansen TDI TDI gruppen: Harry Aas Bjørn Heistad
Til bruk for fakultetene, instituttene og SPS i forbindelse med forberedelse og opplegg til høstens styringsdialogmøter og arbeid med langtidsplan
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
Utbredelse av pleie- og omsorgsmeldinger v1.6
Leiestedsorganisering av forskningsinfrastruktur
9 prinsipper og 1 regneark:
Endring av valutakurs i PA og rebudsjettering av EU prosjekt
Kurs i budsjettering av SFF Torsdag 14. 4
KS Arbeidsgiverutvikling 2009
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
Nytt i 2010 Lønnskostnader Egenfinansiering Frikjøp Inntektsføring NFR
Økonomiforum 2. september 2011 Oppsummering og evaluering Tema for høsten 2011.
Universitetet i Tromsø Bidrags- og oppdragsfinansiert aktivitet økonomistyring Avdeling for økonomi 15. oktober 2009.
Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Elektronisk saksbehandling og arkiv
Elektronisk saksbehandling og arkiv
Møte med NTNU 6. november Søknadsinformasjon.
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
1 Analyser totaløkonomi LP-forum 8. mai Litt om bakgrunnen En egen arbeidsgruppe med controllere fra fakultet og sentralt ser nærmere på Bidrags-
EFV-V Prosjektøkonomistyring Status på oppfølging av arbeidet i linjen Plangruppemøte 28.mai 2015.
STUT møte 16. mai 2014 Mastersøkere med internasjonal utdanning.
HeV-prosjektet Helhetlig virksomhetsstyring
Lokal arbeidstidsavtale
1 Analyser totaløkonomi Controllerforum 29. april 2008.
Status prosjektøkonomistyring (1) Prosjektet har levert –Endring i regnskapsføringen av prosjekter ved UiO –Ny rapportpakke –Felles praksis minimumsstandard.
Landbrukets økonomiske betydning i Trøndelag
Søknadsbudsjettering og rebudsjettering
Møte med Forskningsrådet –
11 Nettverksmøte for lokal prosjektstøtte (LP) ved NTNU
11 Møte med Forskningsrådet – Agenda – 12.45: - Velkommen - Omfang av aktiviteter ved NTNU som er finansiert av Forskningsrådet?
Oppsummering tiltaksseminar - I 1.Vurdering av forslag til modell –God beskrivelse av status i dag og utfordringer –Stor sett enighet om modellen –Forslaget.
SFF-IV Budsjettering og finansiering Presentasjon ved SFF-informasjonsmøte 2. juni 2015 Rune R. Schjølberg, Norges forskningsråd.
Opplæring i elektromedisinsk utstyr Håndtering av opplæringsavvik i elektromedisinsk utstyr ved Oslo Universitetssykehus.
IHR – Studier Gruppe 1 – Felles - workshop kartleggingsfase – Jenny Nornes.
Kunnskap for en bedre verden Opplæringsdag TDI og leiested 22. og 26. mai 2014 Del II Lise T. Sagdahl Andreas S. Wangen Terje Ruud.
Kunnskap for en bedre verden Opplæringsdag totalkostmodell for forskning: TDI/leiested Del I 22. og 26. mai 2014 Lise T. Sagdahl Andreas S. Wangen Terje.
Budsjettfordeling og budsjettering 2016 Økonomiforum 25.september 2015.
1 Totalkostmodell (TDI) for forskning Leiestedsmodell Prosjektøkonomer Lise T. Sagdahl Prosjektleder Rektor stab.
Årsmøte i Tørkeklubben 2013 ECOINFLOW - Et europeisk samarbeidsprosjekt med Treteknisk som koordinator Comfort Hotel Ringerike, Hønefoss, 13. februar 2013.
Introduksjon til systematisk HMS- arbeid Presentasjon
Økonomisamling 28. August Dagens tema Nytt fra SØR Oppdaterte retningslinjer og rutiner Oppfølging av riksrevisjonens merknader til årsregnskapet.
Syv siders begrunnet avslag på søknad om støtte til malerutstyr og pass…til en mann som ikke åpner posten ( noe alle vet), har store lese/skrive vansker.
1 IVT Handlingsplan Org, medvirkning og ressurs Status for 2013 Styremøte september 2013 Anne Rossvoll.
LTB 2015 – 2018 – Mål og rammer. 2 Prosess virksomhetsstyring på IVT høst 2014 IVT styremøte 15.9 Handlingsplan 2015 første diskusjon om IVTs forslag.
Prosjektpresentasjon for [Virksomhet]
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Mars 2017 Oppsummering: Prosjekt for kvalitetsheving av emneinformasjon: emnekursing og emneryddding i 2016/2017.
Ola Kristensen, Telenor Mobil AS
BUDSJETT 2008 Prosess Budsjettforslag
Mars 2017 Oppsummering: Prosjekt for kvalitetsheving av emneinformasjon: emnekursing og emneryddding i 2016/2017.
Budsjettfordelingmodell IMB
Nye retningslinjer internfakturering
Tilleggslønn Særavtale om honorering for arbeid på eksternt finansierte prosjekter - faste vitenskapelig ansatte.
Oppsummering og veien videre
Indirekte kostnader i forskningsprosjekter
Vi vil – og vi får det faktisk til!
Ny finansieringsmodell til private barnehager
Merkantilsamling Kristiansund
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Oppstartsmøte Prosjektcontrollernettverk Terje Bakke og Thomas Kjensli
Camilla Hall-Henriksen
Eksempel på leiestedskalkyle
Vurdering av innføring av prosjektverktøy ved UiT
Finansiering og budsjettering
Utskrift av presentasjonen:

Kunnskap for en bedre verden Budsjetteringsmal (TDI) Andreas S. Wangen Terje Ruud Børge J. Lysø

Kunnskap for en bedre verden 2 Plan for kurs 1.Innledning – TDI, arbeid med maler 2.Gjennomgang av regneark/mal for forskningsrådsprosjekter 3.Arbeid med enkelt praktisk case 4.Gjennomgang av case og spørsmål 5.Arbeid med et mer komplekst case 6.Gjennomgang av case og spørsmål 7.Oppsummering

Kunnskap for en bedre verden 3 Implementering TDI/leiested Målsettingen er at alle fakultet/VM er i stand til å ta i bruk TDI/leiestedsmodell fullt ut fra og med 2015 Arbeidsplan: januar - april: 3 piloter implementerer TDI/leiested –Institutt for elektronikk og teleteknikk (IET), IME –Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk (ISB), DMF –Institutt for konstruksjonsteknikk (KT), IVT nødvendig forbedring av systemer og rutiner mai - desember: fortløpende implementering ved de andre enhetene Opplæring/workshops fortløpende for å hjelpe alle fak/inst med implementering Styrebehandling i august 2014 etter at pilotene har fullført arbeidet

Kunnskap for en bedre verden 4 Motivasjon for felles NTNU-mal Innføring av TDI-modellen krever felles, brukervennlige maler for å sikre kvalitet i budsjettering og søknader Utvikler maler for –Forskningsrådsprosjekter (unntak SFI, SFF, FME) –andre bidragsprosjekter –oppdragsprosjekter –EU-prosjekter Målet er at malene skal være så gode at det opplevde behovet for egenutvikling og tilpasninger reduseres til et nivå der det er mulig å leve med felles maler …smak og behag vil alltid være forskjellig, men vi kan forenkle arbeidet og sikre kvaliteten med felles maler som bygger på beste kompetanse og praksis

Kunnskap for en bedre verden 5 Hvordan har vi jobbet så langt? Pilotarbeidet avdekket behov for gode, felles maler Maler utviklet av Andreas S. Wangen (controllerstab) sammen med Terje Ruud (regnskap). EU-tjenesten lager mal for EU. Mal for Forskningsrådsprosjekter –testet av en gruppe kvalifiserte brukere –videreutviklet etter innspill –testet og ferdigstilt i dagens versjon –opplæring –legges ut på nettsidene

Kunnskap for en bedre verden 6 Hvordan jobber vi fremover? Sammen må vi sørge for at alle får vite at nye maler skal brukes til nye prosjekter. Malene vil driftes og oppdateres av regnskapsavdelingen: /wiki/Norsk/Beregne+kostnader+i+forskningsprosjekt /wiki/Norsk/Beregne+kostnader+i+forskningsprosjekt Spørsmål og konkrete innspill til forbedring av eventuelle feil og mangler sendes til Videreutvikling skal komme alle til gode! Ikke lag (eller la noen lage) egne tilpasninger uten å gi oss sjansen til å forbedre felles mal! Siste versjon av maler skal til enhver tid ligge lett tilgjengelig på nettsidene Vi er avhengig av dere for å få dette til!

Kunnskap for en bedre verden 7 Ny totalkostmodell (TDI)

Kunnskap for en bedre verden 8 Sats for indirekte kostnader TDI-modellen gir nye satser for beregning av indirekte kostnader per årsverk (oppdatert ) Tekn/admin-personale skal kun ha arbeidsplassats. Vitenskapelig personale skal ha summen av arbeidsplassats og forskningssats. ArbeidsplassatsForskningssats

Kunnskap for en bedre verden 9 Ny mal for budsjettering av BOA-prosjekt Sørger for korrekt og automatisert beregning av indirekte kostnader for ulike typer personell og finansiering. Bidrar til at alle BOA-prosjekt budsjetterer totale kostnader. Vil enkle budsjetteringen mellom BOA- og BFV- økonomien.

Kunnskap for en bedre verden 10 Case 1 Budsjetter og lag en søknad for et NFR-prosjekt. Prosjektets varighet: Søknaden gjelder 1 stipendiat som skal jobbe 100 % på prosjektet i hele prosjektperioden –Stipendiaten har lønnstrinn 51 i hele prosjektperioden.

Kunnskap for en bedre verden 11 Case 2 Budsjetter og lag en søknad for et NFR-prosjekt. Prosjektets varighet: Søker om 4 stipendiater som skal jobbe 100 % på prosjektet i hele prosjektperioden –Stipendiatene starter på lønnstrinn 51 og stiger deretter med ett lønnstrinn hvert år i prosjektperioden. Én professor skal inngå som egeninnsats i hele prosjektperioden. Professorens arbeidsbelastning på prosjektet er 0,5 årsverk i året, kjenner per søknadstidspunkt ikke professorens lønnstrinn. Stipendiatene skal på en konferanse i 2014, kostnaden for dette er kr per pers. Prosjektet trenger å kjøpe leiestedstjenester hos «Leiested A» i 2015 –En time hos «Leiested A» koster 650 kr i 2014-kr. Prosjektet søker om dekning for 200 timer.