Forslag til en forskningsbasert følge- og sluttevaluering av prøveprosjektet med etableringen av særskilte ungdomsenheter for unge lovbrytere mellom 15.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nordnorsk Fagnettverk Hørsel Bodø 6. oktober 2011
Advertisements

Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Senter for Velferdsteknologi
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
Rehabilitering i Frostating Status og videreføring Steinkjer 12. februar 2007.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Kjell Erik Øie Statssekretær
Fra prosjekt til tiltak •Prosjekt - Felles ansvar –Snu unge lovbrytere i tide –Salten politidistrikt •Tiltak –Felles ansvar i Salten –Salten.
KOMPETENTE MEDARBEIDERE NØKKELEN TIL SUKSESS
Seksjon for fengselspsykiatri
Elektronisk meldingsutveksling for helse og omsorg i Harstad kommune
Velkommen til opplæring- en ny start!
Vibeke Bjarnø, Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier
HARSTAD KOMMUNE I Harstad bor det ca
Unge gjengangere Et samarbeidstiltak mellom Oslo kommune og Oslo politidistrikt Soria Moria 14 oktober 2008 sammen lager vi et trygt Oslo.
Karriereveiledning Samhandling mellom NAV og Vest Agder Fylkeskommune.
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
”PAULSRUDUTVALGET” FRA MAI 2010 TIL 2011 Advokat Mette Yvonne Larsen, medlem av utvalget.
Barneverntjenesten ISK
Status og framdriftsplan for gjennomgangen - Hovedprosjektet
Delprosjektets status og framdriftsplan Prosjektleder Hilde Skyvulstad.
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
Overgangsprosjektet NY GIV
Barn i forskning: Barn av innsatte og barn av asylsøkere Rundebordshøring i regi av NESH 17.april 2007 Dr.polit Hilde W.Nagell Sekretariatsleder i NESH.
Organisering og arbeidet i kommunene
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
Utvikling av funksjonelt språk hos blinde barn
Utekontakten bydel Nordstrand
Prosjektavslutning og sluttrapport
Barnevernets målsetting og oppgaver
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Om barne- og familievernet
© Bergen kommune Samarbeid mellom Kriminalomsorgen og Bergen kommune Komite for helse og sosial 11. mars 2009.
Barnevernet – Kommunenes stolthet Tidlig innsats og samordning av tjenester til utsatte barn og unge Generalsekretær Randi Talseth.
Prosjektperiode august 2008-august 2011 Prosjektleder: Mette Smedstad, KS Bedre samordning av tjenester for utsatte barn og unge Utviklingsarbeid i regi.
Vold mot barn Pressekonferanse
Ungdomsstraff og ungdomsoppfølging
DRI2020 Rettskilder og informasjonssøking -oppsummering Dag Wiese Schartum.
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Trondheimsmodellen – kommentarer fra
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Veiledningsprosjektet Anne Eilen Temte rådgiver Helse- og sosialavdelingen Fylkesmannen i Østfold.
Privatlivets ufred Anne Brita Normann – Gjøvik 12 og 13 mai 2009 Barn som ofre for vold.
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
DETTE MÅ JEG KUNNE - gode tjenester til personer med utviklingshemming Del 2 Rammeverk for helse- og omsorgstjenester i kommunen 1Del 2.
Hasjavvenningsprogrammet Nord -Trøndelag Jægtvolden 22. sept 2015.
JD KDI “Organisasjonsoversikt”? KO region vest BLD BUF Dir Bjørgvin fengsel Nasjonalt barneverns inntaksteam Bergen fengsel HOD Domstols- koordinatorene.
Styrking av foreldrekompetanse hos psykisk syke foreldre – hjelper det? Charlotte Reedtz. RKBU Nord ”Te ka slags nøtte” 2011.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Line Johnsrud, rådgiver, Kommunens omsorgsansvar Representantens/vergens rolle Fylkesmannen i Oslo og Akershus v/ Line Johnsrud.
Unge & Rus IVERKSETTING OG GJENNOMFØRING. Tiltaket Unge & Rus i Oslo – en prosessevaluering En studie av iverksetting og gjennomføring av Unge & Rus i.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Taushetsplikten i tverrfaglig samarbeid – utfordringer og muligheter
Krisesenteret i Telemark
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Redusere antall utkastelser
DRI2020 Rettskilder og informasjonssøking -oppsummering
Evaluering av prøveprosjektet med etableringen av særskilte ungdomsenheter for unge lovbrytere mellom 15 og 18 år Oppdrag fra JD Evaluering.
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Statens barnehus Bergen Grethe Andersson og Heidi Eriksen Losnedal
Nettverksmøte den
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
DRI2020 Rettskilder og informasjonssøking -oppsummering
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Forslag til en forskningsbasert følge- og sluttevaluering av prøveprosjektet med etableringen av særskilte ungdomsenheter for unge lovbrytere mellom 15 og 18 år - ca 2 år (2013 til 2015) - enhet ved Bjørgvin fengsel med sitt tverretatlige team - hensikt: -1. gi JBD, HOD, KD, BLD beslutnings-grunnlag for eventuell videreføring av enheten og av planlagt enhet med tverretatlig team i Oslo, under og etter prøveperioden. -2. gi råd og veiledning om driften under prøveperioden - skal bl.a. ses i lys av bl.a. lovendringer i barnevernloven - skal ses som to deler i sammenheng

De sosiale prosessene som dette prosjektets barn, deres foresatte og fagfolkene som skal hjelpe, inngår i komplekse samspill med en rekke faktorer, både eksterne og interne: - oppvekstforhold, - foreldres deltakelse på godt og vondt, - beboersammensetningen i boområdet, - det ungdomskulturelle landskapet, - fagfolks praksis og kunnskapsnivå, - relasjonene til eksterne instanser som kommune- (bydels-) administrasjon, skole, barnevern og politi, - økonomiske forhold, - sentrale enkelthendelser, - samt mer lokale særtrekk

Gjennomgående i prosjektet - gjøre deltakende observasjon på samlinger av fagfolk, på samarbeidsmøter og på ulike presentasjoner av enheten og teamet, i eller utenfor kriminalomsorgen delta på møter i både den sentrale koordineringsgruppen, styringsgruppen, og andre relevante samarbeidspartnere for prosjektet

Skriftlige oppgaver til informanter i prosjektet - gi et antall barn, foresatte, fagfolk i og utenfor prosjektet to enkle skriftlige oppgaver: den første dreier seg om en evaluering av forsøket midtveis i evalueringsperioden (ca. juli 2014), mens den andre dreier seg spesielt om enhetens og andre innsatte (sammenlikningsgruppens) barns problemer med foresatte, venner, helse, rus, vold, skole/utdanning/fritid, offentlige hjelpere, nettverk

Juridisk analyse Juridisk analyse kommer ’oppå’ analyse av funn i prosjektet til slutt –Dokumentanalyse av grunnlagsdokumenter som beskriver bakgrunn for og formål med opprettelsen av enheter og team –Beskrivelse av det rettslige rammeverket Relevant lovgivning på feltet FNs barnekonvensjon Art. 3, 9, 12, 16, 37, 40 –Vurdering av funn og praksis opp mot regelverk

Eks på relevante juridiske spm Ulike aldersgrenser for partsstatus - rettigheter og plikter etter ulike regelsett: hvordan er praksis? –I straffeprosessen –I barnevernsaker –I helsesaker Med- og selvbestemmelsesrett – når og om hva? Involvering av foreldre/verge i beslutningsprosesser

Tverretatlig samarbeid Enhetens samarbeid med relevante etater (helse/bup, barnevern, skole/utdanning, nav mv) –Barneverntj. tillagt nye oppgaver for oppfølging Reglene for taushetsplikt, opplysningsrett og –plikt: utfordringer? Samtykkekompetanse barn vs foreldre/verge Hvordan ivaretas taushetsplikten i de tverretatlige teamene? Bruken av individuelle planer – ansvar og oppfølging som fungerer?

første delrapport 28. februar (?) frem til 28. februar (?) påbegynne arbeidet med å lage en status over gjeldende lovverk, regelverk, idealer og realiteter vedr. fengsling av barn i Norge. 2. En kartlegging av faktum: antallet innsatte totalt i prøveperioden til nå, hvor sitter de, hvem er de (kjønn, alder, etnisk bakgrunn, soningsgrunnlag, soningsplan)

annen delrapport Fra prosjektets start til frem til 31. juli (?) vil vi følge enheten over tid ved hjelp av formelle og uformelle intervjuer (ansikt-til-ansikt, pr. telefon og pr. e-post) med barna, ansatte i enheten og teamet, foresatte og enhetens og teamets samarbeidspartnere. En del av intervjuene vil bli foretatt i flg. fokusgruppemetode

tredje delrapport fra start til ut i 2015 følge opp resultater av ungdomsstormøtet i konfliktrådene for de ungdommene som sitter på varetekt i enheten. Vi må ha samtykke til å være til stede i stormøtet og/eller til å lese avtalene som inngås og følge ulike parter etter avtaleinngåelse og - implementering. også fra prosjektets start og frem til 31. januar (?) 2015 samle inn data for de som sitter i andre fengsler, (ikke har fått plass i enheten) – som er sammenliknbar med data fra arbeidet i enheten og teamet

Sluttrapporten vil oppsummere delrapportene på en helhetlig måte. I tillegg kombinere juridiske analyser med den samfunnsvitenskapelige tilnærmingsmåten, beskrevet over. - en grundig, empirisk tverrfaglig analyse av utviklingen av både lovverket, ungdomsenheten og det tverretatlige teamet og også endringer og konsekvenser av endringer som skjer i evalueringstiden (f.eks. innføring av ungdomsstraffen på landsbasis i 2014) og de virkninger eventuelle endringer har hatt for brukerne

Tabell 1: Framdrift: Oppgaver, ressursbruk og ansvarlig forsker Datainnsamling start enheten og teamet: 1 mnd (Hydle) - Kartlegging status over innsatte barn: 1 mnd (Hydle) Samtaler/analyse ansatte og samarbeidspartnere: 3 mnd (Hydle) - Feltarbeid enheten/teamet/konfliktråd: 1 mnd (Hydle) - Samtaler/intervjuer barn/foresatte: 1 mnd (Hydle) Dokumentanalyse og samlet framstilling delstudier: 3 mnd (Hydle/Stang) - Samlet juridisk vurdering: 2,5 mnd (Stang)

Budsjett: Årlig og totalt, alle beløp inkl. mva Samlet (Antall mnd.verk) Månedsverk for Forskere tilsammen (2 mnd) (5 mnd) (5,5 mnd) (12,5 mnd) Reiser ifm datainnsamling og annen drift Sum