INTERNKONTROLL - Medlem av Norges største frittstående elektrikerkjede -

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ørnulf Wiig Installasjon AS
Advertisements

Systematisk HMS arbeid
SYSTEMATISK HMS-ARBEID
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Revisjon ved Rikshospitalet den 11. – 18. desember 2007.
Hva skal vi snakke om? Hva er IK – Akvakultur? Hva er internkontroll?
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
ELEMENTÆR GRUNNLEGGENDE SIKKERHETSOPPLÆRING
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Plikt til internkontroll Per Gammelsæther Ikks AS / RO
Grunnkurs Arbeidsmiljø Våren 2014
Systematisk Helse- Miljø- og Sikkerhetsarbeid Arbeidsmiljøloven
Byggherreforskriften
Gratulerer med dagen ”Brukerens hjem – din arbeidsplass”
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 2
Hvorfor vernerunder Kurs i vernearbeid/vernerunder 23. januar 2013
Komite for helse og sosial Kommunaldirektør Finn Strand
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur Denne presentasjon er utarbeidet av Fiskeridirektoratet og Mattilsynet i forbindelse med innføring av IK – Akvakultur.
Et eksempel på hvordan du kan dokumenterer IK – Akvakultur?
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Brann og branntilsyn Hva er et brannforebyggende tilsyn?
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
Håndtering av avviksmeldinger
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur
Hovedkontormodell og HMS
Styrking av miljørettet helsevern i skolen Hva kan kommunen gjøre – egenkontrollen og godkjenningen Prosessen i Skedsmo kommune Hans Petter Buvik, Helseavdelingen.
Planlegge og prioritere tiltak
FOR nr 1127: Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften)
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
Arbeidsmiljøet for ansatte
Opplæring i elektromedisinsk utstyr Håndtering av opplæringsavvik i elektromedisinsk utstyr ved Oslo Universitetssykehus.
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Hva er risiko ? Med ” risiko” menes sannsynligheten for og konsekvensene av at noe uønsket skal hende eller utvikle seg.
Hossein Banitalebi Lege Oslo Akutten bedriftshelsetjeneste.
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
Arbeidsmiljøkurs 9.mai Arbeidsmiljøloven 2.Arbeidsmiljø – hva er vi snakker om? 3.HMS-aktørene 4.Medarbeiderskap - medvirkning 5.Møteplasser.
Roller i arbeidslivet Arbeidsgiver Arbeidstaker Verneombud Arbeidsmiljøutvalg Bedriftshelsetjeneste ml?tid=207363http://
Miljøsertifisering Hvor står NØK NØK produserer og leverer bare miljøvennlig energi! Vi har internt høy fokus på HMS Kraftbransjen var (er) av enkelte.
Introduksjon til systematisk HMS- arbeid Presentasjon
Sikker bruk av motorsag. Mål for kurset Sikker bruk av motorsag Hoggeteknikk Vedlikehold.
HMS i BIR 2014 Oddrun S. Konglevoll. HMS-filosofi Vi tilstreber null skader på mennesker, miljø og materiell Helse, miljø og sikkerhet er lønnsomt Vi.
PLAN- OG BYGNINGSLOVEN
Innsyn og adgangsbegresning
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Kvalitet, risiko og avvik
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Intern kontroll i regnskapsprosessene
Krav til sikring av personopplysninger
Helse miljø og sikkerhet
Helse, miljø og sikkerhet i kjemiundervisningen
Bente Westrum ass. fylkeslege Fylkesmannen i Oppland
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2
HMS © Caritas Norge..
20 September, 2018 Sjekkliste for beslutningspunkter (BP) knyttet til HiOAs prosjektmodell For mellomstore og store prosjekter - verktøy for prosjekteier.
Arbeidsmiljøkurs (40 timers HMS-kurs)
Felles prosjekt for alle velferdstjenestene
Endringer i HB R763 - mal for Elektro kontrakter med oppstart i 2017
Fagdag 2013 Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten 11. juni 2013.
Samlokalisering etter fusjon
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Forskrift om Internkontroll
Kompetanse Pasientsikkerhet Styring og ledelse
Endringer i HB R763 - mal for Driftskontrakter med oppstart i 2017
Ledelse og kvalitetsforbedring
Ledelse og kvalitetsforbedring
Fylkeskommunal revisjon
Utskrift av presentasjonen:

INTERNKONTROLL - Medlem av Norges største frittstående elektrikerkjede -

Hvorfor Internkontroll (IK)? For å hindre produksjonsstans For å bedre miljø og trivsel For å ivareta ansattes sikkerhet For et godt renome For å få fornøyde kunder For lavere kostnader

Bakgrunn Forskrift om Elektriske Lavspenningsanlegg(FEL) og forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (IK-forskriften) Forskriften omfatter både offentlig og privat virksomhet av alle slag. Plikten til å innføre, utøve og følge opp iht. IK-forskriften ligger på den som er ansvarlig for virksomheten. Ved hjelp av EL-PROFFEN sitt IK verktøy, kan vi planlegge, gjennomføre og dokumentere Internkontrollen for din virksomhet iht. de krav som er satt i IK-forskriften.

Ansvar Jfr. §4 i IK-forskriften, skal den som er ansvarlig for virksomheten sørge for at det innføres og utøves internkontroll i virksomheten og at dette gjøres i samarbeid med arbeidstagerne og deres representanter. Jfr. §9 i FEL, skal eier og bruker av anlegg som omfattes av denne forskrift sørge for at det blir foretatt nødvendig ettersyn og vedlikehold, slik at anlegget til enhver tid tilfredsstiller sikkerhetskravene i kapittel V (Sikkerhetskrav).

Krav til dokumentasjon Jfr. §5 i IK-forskriften - Internkontrollen skal tilpasses virksomhetens art, aktiviteter, risikoforhold og størrelse i det omfang som er nødvendig for å etterleve krav i eller i medhold av HMS lovgivningen. 1.Sørge for at de lover og forskrifter i HMS - lovgivningen som gjelder for virksomheten er tilgjengelig, og ha oversikt over de krav som er av særlig viktighet for virksomheten. 2.Sørge for at arbeidstagerne har tilstrekkelig kunnskaper og ferdigheter i det systematiske HMS – arbeidet, herunder informasjon om endringer. 3.Sørge for at arbeidstagerne medvirker slik at samlet kunnskap og erfaring utnyttes. 4.Fastsette mål for HMS – Skal dokumenteres skriftlig.

Krav til dokumentasjon forts. 5.Ha oversikt over virksomhetens organisasjon, herunder hvordan ansvar, oppgaver og myndighet for arbeidet med HMS er fordelt – Skal dokumenteres skriftlig. 6.Kartlegge farer og problemer og på denne bakgrunn vurdere risiko, samt utarbeide tilhørende planer og tiltak for å redusere risikoforholdene – Skal dokumenteres skriftlig. 7.Iverksette rutiner for å avdekke, rette opp og forebygge overtredelser av krav fastsatt i eller i medhold med HMS lovgivningen – Skal dokumenteres skriftlig. 8.Foreta systematisk overvåkning og gjennomgang av internkontrollen for å sikre at den fungerer som forutsatt – Skal dokumenteres skriftlig.

Er HMS satt i system? Hvis svaret er JA – Videreutvikle dette til å innbefatte internkontroll på det elektriske anlegget. Hvis svaret er NEI – Start arbeidet med å sette det i system så fort som mulig. Begynn gjerne med det elektriske anlegget.

Kompetanse på elektriske anlegg De fleste virksomheter er uten kompetanse innen elektrofagene. Elektroinstallatøren vil kunne hjelpe deg med sin fagkunnskap og bidra med å utarbeide rutiner og sjekklister for ettersyn og vedlikehold av det elektriske anlegget.

Hva inneholder konseptet? Kundeinformasjon Opplæringsplan i Internkontroll Organisering av Internkontrollen Risikovurdering Sjekklister Avvikslogg Tiltaksplan Feilhistorikk Tilbud og kontrakt Skjema for rapport av: El - ulykke med personskade Feil/mangel ved elektriske installasjoner/utstyr

Hva får du som kunde? Et komplett IK - system for elektro som tilfredsstiller IK - forskriftens krav. Et HMS system som ved korrekt bruk gir større sikkerhet for både virksomheten og de ansatte. En regelmessig gjennomgang av det elektriske anlegget, utført av fagfolk, for å avdekke eventuelle avvik som kan påføre skade på personer og eiendom. Dokumentasjon i ringperm og CD (i PDF format).

Engedal Elektro AS Gamle Drammensvei Stabekk Tlf: Fax: