Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo 20.01.2013. Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo 20.01.2013. Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF."— Utskrift av presentasjonen:

1 Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo 20.01.2013. Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF

2 Norges største frivillige organisasjon 366 idrettsråd Særkretser 54 særforbund 19 idrettskretser Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité 2.000.050 medlemskap 11.925 idrettslag

3 Volleyball for funkiser i Norge. Organisert i særforbund for funksjonshemmede til tinget i 96. Var stor i Norge med lag over hele landet sør for Trondheim. Over 20 klubber. Seriespill med dame og miksklasse. Egen dommerutdanning. Rekruttering var også da en stor utfordring.

4 Hvor er vi i dag? Det er ingen tilbud!

5 Hva må til for å komme videre? Forbundet må ha klare mål med tilbudet. Mål om minst ett tilbud i hver region årlig? Forbundet må pushe regionene. Region som tar ballen etter dette seminaret. Regionen forankrer dette i planer og budsjett. Få aktuelle klubber med som har ressurser.

6 Hva er klubbens «gevinst» ? Klubben gir et tilbud til alle. Klubben får nye medlemmer med de plikter og rettigheter de skal ha. Klubben får goodwill i lokalsamfunnet. Klubben får flere søkermuligheter. Klubben rekrutterer ressurspersoner gjennom utøvere og foreldre.

7 Hva må klubbene gjøre? Styresak – er dette noe vi kan og vil påta oss? Har vi kapasitet? Avklare treningsmuligheter, trenerkompetanse, hvordan rekruttere spillere? Definere målgruppe – alder. Hvis vi har dette på plass gi ansvar til en i styret som tar saken videre. Planlegge en prøvekveld.

8 Hvordan rekruttere? Hvordan gjør vi det ellers i klubben? Sende ut info om tilbudet til skoler, interesseorganisasjoner, fysio/ergoterapeuter i distriktet. Kontakte NIF s regionkonsulenter som har nettverk. Annonse i lokalaviser Sosiale medier.

9 Hva kan vi hjelpe med? Veilede hvordan komme i gang. Tipse om støtteordninger. Tilby kurs i tilrettelegging. Og dere finner oss her: http://www.idrett.no/SiteCollectionDocuments/IDRETT%20-%20419981%20- %20Funksjonshemmede%20Oversikt%20ansatte.pdf

10 Fra oppstarten i Oslo Volley.

11 11© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité Idrettsglede for alle er en krevende ambisjon. Den utfordrer både den enkelte og fellesskapet. Vi har lykkes når alle føler seg velkomne, og når samhold og ekte glede preger hverdagen i idrettslagene.

12 12© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité Organisasjonsverdier: Organisasjonens arbeid skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd Aktivitetsverdier: All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som glede, fellesskap, helse og ærlighet Idrettens verdigrunnlag

13


Laste ned ppt "Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo 20.01.2013. Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google