Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Frafall blant annet som følge organisering av behandlings prosessen og rusepisoder underveis i.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Frafall blant annet som følge organisering av behandlings prosessen og rusepisoder underveis i."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Frafall blant annet som følge organisering av behandlings prosessen og rusepisoder underveis i behandlingen.  Behov for flere korttidsplasser.  Mangel på leger og psykologer.  Private tiltak settes på sidelinjen.

2 Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Et system som krever at pasienten må endre atferd før de faktisk får behandling betyr at vi ikke setter pasienten i sentrum.  Ambulerende metoder basert på forståelse av at motivasjon og parathet er to forskjellig faktorer som har betydning for retensjon.  Etablere et samarbeidssystem hvor tverrfaglig spesialiserte tjenesten samarbeider forpliktende med henvisende instans om øke pasientens parathet. Dette forbeder også ettervernet.

3 Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Ambivalens er del av endringsprosessen og kan fører til rusepisoder. Vi må slutte ensidig og la pasienten ta konsekvensene av dette.  Utvikle et integrert system tilnærming – som faglig forholder seg til rusepisoder i behandlingen slik at det minimere brudd i behandlingsprosessen

4 Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Ikke å sette kort og langtidstiltak opp i mot hverandre. Pasienter med dobbeldiagnoser trenger tid.  Mer enn 50 % er ikke rusavhengige ifølge de siste 6 evalueringsstudier av tiltak inn kollektiv og TS.

5 Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Det må utdannes nok legespesialister og psykologer spesialister innen rus.  Å kreve at en spesial kompetanse må være på plass når det ikke er nok fagfolk tilgjengelig er meningløst.  Utnytte lege og psykolog resurser som er tilgjengelig i psykiatrien. HF`ene må serve både egen tiltak inn rus og de private avtale partnere med et minimum av spesialister

6 Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Involver de private aktøren også i planprosesser, og i det faglige utviklingsarbeid, fremfor utelukkende og behandle dem som tjenesteyter av tiltak.  Helse Midt og delvis tidligere Helse Sør har behandlet de private aktørene slik at de bidra til utvikling av tjenestene.


Laste ned ppt "Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Frafall blant annet som følge organisering av behandlings prosessen og rusepisoder underveis i."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google