Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014"— Utskrift av presentasjonen:

1 Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014
Bakgrunn for prosjektet Mål Organisering Sentrale funn/ oppsummering Møte i regionalt brukerutvalg , Elise Solheim, rådgiver Helse Midt-Norge RHF

2 Bakgrunn Styresak 55/13 vedtakspunkt 6: Evaluere fusjonen av TSB med utgangspunkt i målsettingene: Styrke tilbudet til mennesker med sammensatte lidelser. Videreutvikle TSB som selvstendig fagområde, og ivareta det som er bygget opp i inneværende opptrappingsplan Tilrettelegge for tettere samhandling med kommunenes satsning på rusfeltet Ivareta og overføre kulturelementer

3 Mål for prosjektet Evaluere effekten av avviklingen av rusforetaket med overføring av aktivitet til St. Olavs HF, Møre og Romsdal HF og Helse Nord Trøndelag HF Evaluert opp mot forprosjektrapporten 2013 «Tettere integrering av Rusbehandling Midt-Norge i øvrig spesialisthelsetjeneste»

4 Organisering/gjennomføring
Ekstern evaluering v/ Deloitte Samarbeid rundt mandatet Helseforetakene, tillitsvalgte, brukerrepresentanter, og kommunene i Midt-Norge har vært involvert gjennom intervjuer, dataanalyser og spørreundersøkelser

5 Sentrale funn Tjenestetilbud og organisering
Tjenestetilbudet og den tilhørende kvaliteten innenfor TSB i Helse Midt-Norge har ikke blitt påvirket i vesentlig grad av fusjonen. Hensiktsmessig for utviklingen av fagområde å ha TSB i egne klinikker i St. Olavs Hospital HF og Helse Møre og Romsdal HF, men tiden er etter hvert moden for å kunne bli en del av større klinikker i helseforetakene.

6 TSB som fagområde TSB er et relativt ungt fagområde som spesialisthelsetjeneste. TSB oppleves ikke fullt ut likeverdig med de andre fagområdene, men akseptansen har økt etter fusjonen. Satsningen på fagutvikling og forskning fra Rusbehandling Midt-Norge HF har blitt ivaretatt selv om man ikke fullt ut har unyttet synergiene av å være en del av større forskningsmiljø. Flere uttrykker bekymring for at overgang til nytt inntektssystem vil skape store utfordringer i kapasitetsutnyttelse og lik tilgang til regionale og lokale funksjoner i regionen.

7 Mennesker og kultur Kulturen som ble bygget opp i Rusbehandling Midt-Norge HF har i stor grad blitt ivaretatt etter fusjonen. Samholdet og relasjonene som ble etablert mellom de ansatte i TSB på tvers før 2014, er en av hovedgrunnene til at man fremdeles har en god fellesskapsfølelse i TSB i Helse Midt-Norge, selv om denne er noe redusert etter fusjonen.

8 Samhandling Samhandlingen og samarbeidet med de private ideelle institusjonene, med kommunene og på tvers av TSB-enhetene i HF-ene fungerer bra og har blitt ivaretatt etter fusjonen. Samarbeidet med psykisk helsevern og somatikk har blitt noe bedre etter fusjonen, men det er en del å gå på før man kan ta fullt ut synergieffektene av å være organisert i samme HF. Hvordan og hvor godt TSB samarbeider med psykisk helsevern og somatikk varierer mellom HF-ene.

9 Oppsummering Resultatet av evalueringen viser at TSB-fusjonen 2013/2014 ikke har hatt negativ effekt, men det kan heller ikke pekes på viktige positive effekter. Det som var bygget opp under Rusbehandling Midt-Norge HF har i stor grad blitt ivaretatt og videreutviklet etter at TSB ble en del av de øvrige helseforetakene.

10 Forts. oppsummering Utviklingen har gått i riktig retning. Flere samarbeidsrelasjoner som var etablert før fusjonen er videreført. Samarbeidet mellom TSB, PH og somatikk har blitt bedre , men det er fortsatt behov for økt samarbeid. Brukermedvirkning er videreført på alle nivå.  Rapporten peker på at lik tilgang til regionale tjenester og god ressursutnyttelse av kapasitet er relatert til dagens særfinansiering.


Laste ned ppt "Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google